Επαγγελματικός Κατάλογος

Τι Χρώμα να Βάψεις τα Μαλλιά σου; (3+1 Ιδέες)

Έρχεται η στιγμή στη ζωή της γυναίκας, που χρειάζεται μια ανανέωση, μια αλλαγή. Η αλλαγή του χρώματος των μαλλιών, μπορεί να γίνει άμεσα, με μικρό κόστος και ν’ ανανεώσει πλήρως την εξωτερική σου εμφάνιση. Όμως, αρχικά πρέπει να αποφασίσεις, τι χρώμα να βάψεις τα μαλλιά σου; Υπάρχουν τόσες επιλογές στη χρωματική παλέτα των βαφών, σκούρες και ανοιχτές αποχρώσεις, που ταιριάζουν σε κάθε επιδερμίδα.

Ακολουθώντας, τις κατάλληλες συμβουλές και λαμβάνοντας υπόψη τους σωστούς παράγοντες, μπορείς να καταλάβεις ποιο χρώμα σου ταιριάζει. Ποιοι είναι αυτοί οι παράγοντες; Μην βιάζεσαι! Θα τα αναλύσουμε όλα παρακάτω. Για ν’ αποφασίσεις τι χρώμα να βάψεις τα μαλλιά σου, θέλει ψάξιμο και ίσως και επαγγελματική συμβουλή εκτός, αν δε θες να ξεφύγεις πολύ από το φυσικό χρώμα των μαλλιών σου.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πριν αποφασίσεις τι χρώμα να βάψεις τα μαλλιά σου, πρέπει να δώσεις απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα και οι απαντήσεις σου, θα σε οδηγήσουν στο κατάλληλο χρώμα βαφής για τα μαλλιά σου.

Τι χρώμα επιδερμίδα έχεις;

Οι ειδικοί, συνιστούν η επιλογή του χρώματος βαφής για τα μαλλιά, να γίνει λαμβάνοντας υπόψη τον τύπο επιδερμίδας που έχεις. Ο κανόνας των beauty experts λέει, ότι υπάρχουν τρεις τύποι επιδερμίδας: ουδέτερος, θερμός και ψυχρός. Αλλά πώς θα καταλάβεις ποιον τύπο επιδερμίδας έχεις; Στον θερμό τόνο επιδερμίδας, ανήκεις εάν οι φλέβες στον καρπό σου έχουν πράσινη απόχρωση κι αν το δέρμα σου έχει κίτρινη ή χρυσαφένια απόχρωση. Στον ψυχρό, ανήκεις εάν οι φλέβες στον καρπό σου μπλεδίζουν και το δέρμα σου έχει ροζ απόχρωση.

Τι χρώμα μάτια έχεις;

Τα μάτια, είναι εκείνο το χαρακτηριστικό του προσώπου που μπορεί να καθορίσει το χρώμα βαφής που θα επιλέξεις για τα μαλλιά σου. Εάν έχεις πράσινα ή μπλε μάτια, μπορείς να επιλέξεις ψυχρές αποχρώσεις για τα μαλλιά σου. Η αντίθεση που θα δημιουργηθεί θα τονίσει ακόμη περισσότερο το χρώμα των ματιών σου και θα σε κάνει αληθινά ακαταμάχητη. Εάν έχεις καστανά σκούρα μάτια ή μαύρα μάτια, σου ταιριάζουν οι ζεστές αποχρώσεις στις βαφές μαλλιών.

Τώρα λοιπόν, θα έχεις ήδη μια κατεύθυνση στο τι χρώμα να βάψεις τα μαλλιά σου, όμως υπάρχει και συνέχεια. Θέλουμε να σε βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο στην επιλογή του χρώματος βαφής που σου ταιριάζει. Δεν αναφερθήκαμε στο μήκος των μαλλιών και στον τύπο της τρίχας, εάν είναι δηλαδή σπαστή ή ίσια. Αυτοί οι παράγοντες δεν επηρεάζουν τόσο την επιλογή του χρώματος βαφής, όμως η αλήθεια είναι ότι ένα εντυπωσιακό χρώμα, μπορεί να δείξει ακόμη πιο εντυπωσιακό σε μακρυά μαλλιά. Στο <<Πώς να μακρύνετε τα μαλλιά σας;>>, μπορείς να βρεις έξυπνα tips.

Ας επιστρέψουμε όμως στο χρώμα, κι ας δούμε αναλυτικά σε ποιες γυναίκες ταιριάζουν οι ψυχρές και οι θερμές καστανές, ξανθιές, κόκκινες και μαύρες βαφές.

3+1 Ιδέες για το κατάλληλο Χρώμα Βαφής

1. Καστανές βαφές

Το καστανό, είναι η απόχρωση που ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες καθώς μπορείς να βρεις σκούρες και ανοιχτές αποχρώσεις που δημιουργούν την αντίθεση που πηγαίνει στο δέρμα σου. Δημοφιλείς επιλογές και ιδιαίτερα εντυπωσιακές, είναι το σοκολατί, η μόκα και το σοκολατοκόκκινο και το σκούρο καστανό. Στα θερμά δέρματα, ταιριάζουν πιο πολύ οι ψυχρές αποχρώσεις στις βαφές ενώ στα ψυχρά δέρματα οι θερμές αποχρώσεις. Τα τελευταία χρόνια, κλέβουν την παράσταση αποχρώσεις όπως το μαονί, της καραμέλας, το μελί, τα οποία αναδεικνύουν και τις ουδέτερες επιδερμίδες.

2. Ξανθιές βαφές

Το ξανθό, για πολλούς επικρατεί ως βαφή, επειδή θεωρείται ιδιαίτερα εντυπωσιακό ενώ ταιριάζει απόλυτα σε γυναίκες που έχουν μπλε μάτια. Ωστόσο και στο ξανθό πλέον, υπάρχουν ζεστές και ψυχρές αποχρώσεις που ταιριάζουν σε κάθε τύπο επιδερμίδας. Έτσι στις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες οι ειδικοί συνιστούν ψυχρές ξανθές αποχρώσεις όπως πλατινέ, σταχτί, μπεζ ή του πάγου ενώ σε πιο σκούρες επιδερμίδες ταιριάζουν βαφές όπως μελί, χρυσό, καραμέλα και χάλκινο.

3. Κόκκινες βαφές

Το κόκκινο είναι το χρώμα της φωτιάς. Θεωρείται τολμηρή επιλογή κι αν ψάχνεις τι χρώμα να βάψεις τα μαλλιά σου, προτείνουμε να το δοκιμάσεις. Βέβαια, δεν υπάρχει μία επιλογή κόκκινης βαφής. Και σε αυτή την περίπτωση, θα βρεις σκούρο κόκκινο, καστανοκόκκινο, χάλκινο, κεχριμπάρι κ.α. Σε όσες γυναίκες έχουν ροζ επιδερμίδα, είναι καλό να διαλέξουν μία ψυχρή απόχρωση του κόκκινου ενώ σε γυναίκες με σκούρα ή σταρένια επιδερμίδα, η απόχρωση του καστανοκόκκινου, πιστεύουμε ότι είναι μια ασφαλής επιλογή.

4. Μαύρες βαφές

Είναι τολμηρή επιλογή και θα πρέπει να το σκεφτείς αρκετά, πριν τη δοκιμάσεις. Εάν διαλέξεις μία απόχρωση του μαύρου που δεν ταιριάζει στο δέρμα σου, είναι πιθανό να σκληρύνει το πρόσωπό σου και να φαίνεσαι αρκετά χλωμή. Όμως, δε χρειάζεται να επιλέξεις το απόλυτο μαύρο για τα μαλλιά σου. Μπορεί να επιλέξεις βαφή καστανόμαυρη, μαύρο μπλε, εσπρέσο, σκούρα μόκα κ.α. Αυτές οι αποχρώσεις μπορούν να γλυκάνουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου στις σταρένιες ή σκούρες επιδερμίδες. Ακόμη, μπορείς να δοκιμάσεις μερικές ανταύγειες σε καστανή απόχρωση για να σπάσεις το έντονο μαύρο.

Υπάρχουν λοιπόν πολλές επιλογές στις βαφές μαλλιών. Πιστεύουμε ότι σε βοηθήσαμε να απαντήσεις στο βασικό σου ερώτημα <<τι χρώμα να βάψεις τα μαλλιά σου;>> και ότι έμαθες για αποχρώσεις που δεν ήξερες ότι υπάρχουν. Όποια απόχρωση και να επιλέξεις, σημασία έχει να αρέσει σε εσένα πρώτα και να σε κάνει να νιώθεις ενθουσιασμό και χαρά.

Κανόνισε το επόμενο ραντεβού στο κομμωτήριο της γειτονιάς σου και αφέσου στα χέρια ενός επαγγελματία για ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα!

Αναστασία Κούρου
Η Αναστασία είναι Seo Analyst στον Χρυσό Οδηγό από τον Φλεβάρη του 2020. Απολαμβάνει να βλέπει μία καλή ταινία μυστηρίου, τρώγοντας ποπ κορν και ονειρεύεται ταξίδια σε όλο τον κόσμο. Αρθρογραφεί εδώ και χρόνια και παράλληλα εξερευνεί τον κόσμο του SEO.

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ