Επαγγελματικός Κατάλογος

Διατροφολόγο ή Κέντρο Αδυνατίσματος: Ποιον να επιλέξω για να χάσω κιλά;

Θες να χάσεις κιλά αλλά δεν ξέρεις πώς; Όλοι οι τρόποι είναι εδώ!

Στην προσπάθειά μας να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά, έχουμε πολλές επιλογές, από το να προσπαθήσουμε μόνοι μας μέχρι να απευθυνθούμε σε έναν εξειδικευμένο διατροφολόγο ή σε ένα κέντρο αδυνατίσματος, που θα μας υποστηρίξει σε αυτήν την προσπάθεια.

Είναι πολύ σύνηθες, ειδικά αυτήν την περίοδο που περιμένουμε το καλοκαίρι και τις διακοπές, να μας απασχολεί όλους η απώλεια βάρους. Φυσικά, η απώλεια βάρους μπορεί να αφορά όχι μόνο για αισθητικούς λόγους, αλλά και για λόγους υγείας, για αυτό και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί τόσο κατά την επιλογή του ειδικού που θα μας κατευθύνει, όσο και στις προσδοκίες που θα έχουμε για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Βρες διατροφολόγο ή κέντρο αδυνατίσματος για να χάσεις κιλά
Με διατροφολόγο ή κέντρο αδυνατίσματος θα χάσεις εγγυημένα βάρος


Διατροφή και άσκηση


Επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και επειδή θέλουμε να χάσουμε κιλά, αλλά δεν ξέρουμε πως να ξεκινήσουμε, ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Καταρχάς, το υπάρχον βάρος μας παίζει σημαντικό ρόλο στο πόσο γρήγορα και πόσο εύκολα θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, χωρίς να δημιουργούμε στον εαυτό μας αυταπάτες. Βασική προϋπόθεση είναι να δημιουργήσουμε ενεργειακό έλλειμμα, για να έχουμε απώλεια βάρους.

Με άλλα λόγια, δηλαδή, πρέπει να αρχίσουμε να προσέχουμε τη διατροφή μας, ελαττώνοντας την ποσότητα των προσλαμβανόμενων τροφών, όχι όμως και την ποιότητα τους, μιας και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε στέρηση απαραίτητων θρεπτικών για τον οργανισμό μας συστατικών και στην απώλεια μυϊκής μάζας και όχι λίπους.

Το βασικό αξίωμα για την απώλεια βάρους είναι να τρώμε λιγότερες θερμίδες συστηματικά από αυτές που καίμε σε ημερήσια βάση ή να αυξήσουμε την ημερήσια άσκησή μας, για να κάψουμε περισσότερες θερμίδες.


Εμπιστεύσου κάποιον ειδικό


Για να το πετύχουμε αυτό, χρειαζόμαστε τη βοήθεια και την υποστήριξη ενός ειδικού, είτε διατροφολόγου είτε ενός κέντρου αδυνατίσματος, που με την εμπειρία και τα κατάλληλα μηχανήματα που διαθέτουν, είναι σε θέση να εκπονήσουν ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο και να παρακολουθούν την πρόοδο της προσπάθειάς μας, συντελώντας τα μέγιστα στην επίτευξη του στόχου που τίθεται κάθε φορά.

Πως όμως θα επιλέξω τον κατάλληλο για εμένα;

Συνήθως, στα κέντρα αδυνατίσματος η διατροφή είναι συμπληρωματική άλλων αισθητικών θεραπειών, που αφορούν σύσφιξη και αντιμετώπιση χαλάρωσης, απώλεια κυτταρίτιδας, κρυολιπόλυση και μεσοθεραπείες.

Αντίθετα, οι διατροφολόγοι – διαιτολόγοι εστιάζουν στο κομμάτι της διατροφής και θα προσαρμόσουν τα γεύματά σου στην καθημερινή ρουτίνα σου ώστε να να χάσεις βάρος και να αποκτήσεις πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Εάν θες να χάσεις πιο εύκολα και γρήγορα βάρος, χωρίς να ασχοληθείς ιδιαίτερα με τη διατροφή σου τότε επίλεξε ένα κέντρο αισθητικής που με τις κατάλληλς θεραπείες σύσφιξης θα σε βοηθήσει να χάσεις πόντους και τοπικο πάχος.

Αν πάλι θες να χάσεις ομοιόμορφα αρκετά κιλά, μαθαίνοντας τους κατάλληλους γαι εσένα συνδυασμούς τροφών, την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων που χρειάζεσαι, πως θα μαγειρεύεις τις τροφές και πως δεν θα ξαναπάρεις τα κιλά σου πίσω, τότε επίλεξε έναν διατροφολόγο.

Εάν επιλέξεις διατροφολόγο βρες τον καλύτερο για την περίπτωσή σου. Πλέον οι διατροφολόγοι δεν βρίσκονται μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα όπως στην Αθήνα, στην Πάτρα ή στη Θεσσαλονίκη, αλλά ακόμα και στα πιο μικρά χωριά μπορείς να βρεις έναν! Οι αξιολογήσεις, οι συστάσεις, η εμπειρία τους και ο τρόπος που θα σε κάνουν να αισθανθείς είναι καθοριστοί παράγοντες επιλογής.

Αντίστοιχα, στα κέντρα αισθητικής καλό είναι να ενημερωθείς σχετικά με την εμπειρία και τα πτυχία των εργαζομένων καθώς και για τα μηχανήματα με τα οποία θα υποβληθείς σε θεραπείες. Σίγουρα, για τις ενέσιμες θεραπείες είναι καλό να ρωτήσεις εκτός από το κόστος, την εταιρεία που εμπιστεύονται, τις πιθανές παρενέργειες και όλη τη διαδικασία αποκατάστασης.

Κλείσε ραντεβού σε έναν εξειδικευμένο διατροφολόγο


Μη μετράς απλά τα κιλά, δες και άλλους δείκτες


Είναι βέβαιο ότι η ζυγαριά επιδρά με διαφορετικό τρόπο στον καθένα και στην καθεμία από εμάς. Κάποιους, για παράδειγμα, η ζυγαριά μπορεί να τους αγχώνει ή να τους ρίχνει το ηθικό και να τους κάνει να επικεντρώνονται στα κιλά και όχι στην υγεία τους, ενώ σε άλλους μπορεί να δίνει μια αίσθηση ευθύνης.

Σε όποια κατηγορία και να ανήκεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να δίνεις βάση μόνο στη ζυγαριά, αλλά και στη γενική σου εικόνα, την ενέργεια και τη διάθεση.

Επίσης, για να επωφεληθείς από τη διαδικασία του ζυγίσματος, καλό είναι να επιλέξεις μια σταθερή μέρα και ώρα, κάθε εβδομάδα, για να το κάνεις, ενώ μπορείς, εναλλακτικά του ζυγίσματος, να δοκιμάσεις και να παρατηρείς πώς εφαρμόζει το αγαπημένο σου τζιν!


Ζήτα υποστήριξη από την οικογένεια

Η οικογένεια οφείλει να σε υποστηρίξει στην προσπάθεια απώλειας βάρους


Η ύπαρξη ενός υποστηρικτικού οικογενειακού περιβάλλοντος, κατά την προσπάθεια απώλειας βάρους, είναι καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη του στόχου.

Η υποστήριξη της οικογένειας δεν πρέπει να εξαντλείται μόνο στη φραστική συμπαράσταση προς το άτομο που θέλει να χάσει βάρος, αλλά επιβάλλεται να προχωράει και στην πράξη, με την υιοθέτηση ενός ισορροπημένου διαιτολογίου που θα περιλαμβάνει υγιεινές επιλογές, με την αντικατάσταση κάποιων συστατικών με υγιή υποκατάστατά τους, αλλά και με το να κρύβει στο ντουλάπι τυχόν διατροφικούς πειρασμούς.


Μην περιμένεις θαύματα, να έχεις μακροπρόθεσμο πλάνο


Το θεμέλιο για κάθε επιτυχές πρόγραμμα απώλειας βάρους είναι μια υγιεινή διατροφή με έλεγχο των θερμίδων και παράλληλη άσκηση.

Οι μόνιμες αλλαγές στον τρόπο ζωής και τις συνήθειες σου θα συμβάλλουν στην επιτυχή και μακροπρόθεσμη ελάττωση του σωματικού σας βάρους. Μείνε προσηλωμένος σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και τα αποτελέσματα θα σε ανταμείψουν. Να θυμάσαι πως οι αποτυχίες είναι μέρος της προσπάθειας, που αντί να σε απογοητεύουν θα πρέπει να σε οπλίζουν με δύναμη για να συνεχίσεις πιο αποφασιστικά. Παράλληλα, είναι απαραίτητο να θέτετε ρεαλιστικούς και μετρήσιμους στόχους για την απώλεια βάρους.


Αν χάσεις πολλά, σκέψου Πλαστικό Χειρουργό για σύσφιξη


Μετά την απώλεια πολλών κιλών, ως αποτέλεσμα δίαιτας, ίσως βιώσεις δυσαρέσκεια με την εικόνα του σώματός σου, που παύει να είναι λεία και ελκυστική, λόγω της υπερβολικής χαλάρωσης του δέρματος, της απώλειας του λίπους και της μείωσης της ελαστικότητας των ιστών.

Σε αυτήν την περίπτωση, το καλύτερο είναι να απευθυνθείς σε έναν πλαστικό χειρουργό για να την αποτελεσματική αντιμετώπιση χαλάρωσης σε κοιλιά, γλουτούς, μηρούς, στήθος και μπράτσα.


Για να οδηγηθείς σε επιτυχημένη απώλεια βάρους, που θα έχει ως επακόλουθο τη βελτίωση της εικόνας του σώματός σου και την ενισχυμένη αυτοπεποίθηση, θα πρέπει να πάρεις απόφαση ότι θα αλλάξεις τον υπάρχον τρόπο ζωής σου και να απευθυνθείς στον κατάλληλο διατροφολόγο ή στο κέντρο αισθητικής, που θα σε καθοδηγήσει ανάλογα και θα σε υποστηρίξει στην προσπάθεια αυτή.

Κατερίνα Καραμίχου
Η Κατερίνα τελείωσε το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, άφησε την αγαπημένη της Ζίτσα, ένα πανέμορφο χωριό στα Γιάννενα, και ήρθε στην Αθήνα. Ανήκει στην οικογένεια του Χρυσού Οδηγού από το 2004.

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ