Επαγγελματικός Κατάλογος

5+1 Must θεραπείες Πλαστικής Χειρουργικής πριν βγεις στην παραλία

Πριν βγούμε και φέτος στις παραλίες, ας δούμε ποιες είναι οι θεραπείες πλαστικής χειρουργικής που μπορούμε να κάνουμε για να είμαστε ανανεωμένες, φρέσκες και με την πιο όμορφη διάθεση.

Βρισκόμαστε, κυριολεκτικά, μια ανάσα πριν τις διακοπές του καλοκαιριού και δεν υπάρχει περίπτωση να μην προβληματιζόμαστε για το πως θα πετάξουμε από πάνω μας την κούραση της δουλειάς και της καθημερινότητας, πως θα αντιμετωπίσουμε τις ρυτίδες, τις ραγάδες και την κυτταρίτιδα, αλλά και το πως η όψη του προσώπου και του σώματος μας θα φαίνεται πιο ξεκούραστη και πιο όμορφη.


1. Μπότοξ


Στις μέρες μας αποτελεί την πιο διαδεδομένη και ελάχιστα επεμβατική θεραπεία αντιγήρανσης. Το μπότοξ μειώνει τις συσπάσεις των μυών που κινούν το δέρμα, με αποτέλεσμα να απαλύνονται οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες και έτσι το πρόσωπο να φαίνεται πιο ξεκούραστο και ανανεωμένο, αναδεικνύοντας τα χαρακτηριστικά του.

Η διάρκεια δράσης του μπότοξ είναι παροδική και κυμαίνεται από 4 έως 6 μήνες.

Το Botox αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες πλαστικής χειρουργικής η οποία μάλιστα χρησιμοποιείται όχι μόνο για την αντιμετώπιση των ρυτίδων, αλλά και για την θεραπεία της υπεριδρωσίας!


2. Αντιμετώπιση κυτταρίτιδας


Η κυτταρίτιδα είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί με τη μέθοδο LG-Endermologie, μια μοναδική θεραπεία για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους. Ουσιαστικά πρόκειται για κινητοποίηση και ομαλοποίηση των ιστών, διασπώντας τα υπερτροφικά λιποκύτταρα και δημιουργώντας υπεραιμία τοπικά στην περιοχή, με τα αποτελέσματα ειδικά στο τοπικό πάχος και στη διαμόρφωση του περιγράμματος του σώματος να είναι μόνιμα.

θεραπείες πλαστικής χειρουργικής για αντιμετώπιση κυτατρίτιδας πριν βγεις στην παραλία
Θεραπείες πλαστικής χειρουργικής για την αντιμετώπιση κυτταρίτιδας

Εναλλακτικά, η κυτταρίτιδα αντιμετωπίζεται και με ενέσιμο τρόπο, τη μεσοθεραπεία. Πρόκειται για ουσίες που λειτουργούν καταλυτικά στις χημικές διαδικασίες του μεταβολισμού και επιταχύνουν διεργασίες, όπως η λιπόλυση. Ιδανικά, ο συνδυασμός και των δυο μεθόδων ανεβάζει κατά πολύ το ποσοστό βελτίωσης της εικόνας του σώματός σας.

Βέβαια, η κυτταρίτιδα σε προχωρημένο στάδιο αντιμετωπίζεται με τη θεραπεία celluerase, μία ελάχιστα επεμβατική διαδικασία, που όμως επιβάλλει περίπου ένα μήνα αποκατάσταση, μην εκθέτοντας απλά την περιοχή στον ήλιο, καθώς αφήνει μικρές μελανιές.

Πολλές από αυτές τις θεραπείες πραγματοποιούνται από δερματολόγους και κέντρα αισθητικής και αδυνατίσματος. Ωστόσο, ο πλαστικός χειρουργός είναι ο εξειδικευμένος πλέον ιατρός για να παράσχει αυτού του είδους τις θεραπείες.

3. Αντιμετώπιση ραγάδων


Ένα από τα προβλήματα που απασχολούν σχεδόν όλες τις γυναίκες είναι οι ενοχλητικές ραγάδες σε κοιλιά, στήθος, βραχίονες και γλουτούς. Οι ραγάδες είναι μικρές κόκκινες ή λευκές γραμμές, ένα είδος ουλής που εμφανίζεται όταν το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του, αφού προηγουμένως έχει τεντωθεί υπερβολικά.

Οι ραγάδες μπορούν να εξαφανιστούν πλήρως με τη χρήση του CO2 Fractional Laser. Η θεραπεία με CO2 Fractional Laser αποτελεί μία από τις πιο διαδεδομένες θεραπείες πλαστικής χειρουργικής παγκοσμίως για την αναδόμηση της επιδερμίδας. Με τη δράση του, το laser διεγείρει τα κύτταρα που παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη, με αποτέλεσμα τη γρήγορη επούλωση και αναδόμηση, χαρίζοντας σφριγηλότητα και ελαστικότητα.


4. Ανόρθωση – Αύξηση στήθους


Το στήθος είναι το πλέον χαρακτηριστικό σημείο στο γυναικείο σώμα που επηρεάζει την ψυχολογία κάθε γυναίκας. Και επειδή κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα να νιώθει άνετα με το σώμα της, ειδικά τώρα που πλησιάζει ο καιρός να βγούμε στην παραλία, είναι η κατάλληλη στιγμή να συναντηθείτε με τον πλαστικό χειρουργό και να μιλήσετε για τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς σας σχετικά με την επεμβατική διόρθωση των μαστών, είτε πρόκειται για ανόρθωση, μείωση του στήθους, είτε για αύξηση του στήθους.

Η σμίκρυνση στήθους είναι μία επιτυχημένη επέμβαση για να κάνουμε το στήθος μας μικρότερο και ανορθωμένο, βελτιώνοντας την εμφάνιση των μαστών και την ποιότητα της ζωής μας. Πρόκειται για μια επέμβαση που διαρκεί 3 με 4 ώρες, περιλαμβάνει συνήθως μια διανυκτέρευση στο νοσοκομείο και είναι ελάχιστα επώδυνο, αφού μέσα σε 2 – 3 μέρες οι ενοχλήσεις εξαφανίζονται.

Με την επέμβαση αύξησης στήθους, κάνουμε το στήθος μεγαλύτερο και πιο γεμάτο, χρησιμοποιώντας ενθέματα, όπως η σιλικόνη. Η επέμβαση έχει διάρκεια 1 με 2 ώρες, περιλαμβάνει και αυτή συνήθως μια διανυκτέρευση στο νοσοκομείο και θεωρείται από τις ελάχιστα επώδυνες επεμβάσεις.


5. Λιποαναρρόφηση Λιπογλυπτική


Εύκολα και ανώδυνα, με τοπική αναισθησία ή μέθη στο χώρο του ιατρείου, είναι δυνατόν, πλέον, να αφαιρεθεί το εντοπισμένο επιπλέον λίπος με τη μέθοδο της μικρο-λιποαναρρόφησης.

Πρόκειται για μια ιδιαιτέρως διαδεδομένη επέμβαση, κυρίως λόγω της αποτελεσματικότητάς της, αλλά και του προσιτού κόστους της. Στη λιποαναρρόφηση γίνεται απομάκρυνση του περιττού λίπους, μέσω μικρών οπών στο δέρμα. Η διαδικασία διαρκεί 1 με 2 ώρες, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος, και δεν απαιτεί ιδιαίτερη μετεγχειρητική θεραπεία.

Όσον αφορά στη μέθοδο της λιπογλυπτικής, το λίπος μεταφέρεται και χρησιμοποιείται σε άλλες περιοχές επιλεκτικά, όπως το στήθος ή τα ζυγωματικά και τα χείλη στο πρόσωπο, υποκαθιστώντας τη χρήση υαλουρονικού.

Και οι δύο αυτές θεραπείες πλαστικής χειρουργικής είναι ασφαλείς, σύγχρονες και ανώδυνες, εφόσον πραγματοποιούνται από εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό.


6. Mommy Makeover

θεραπείες πλαστικής χειρουργικής για μαμάδες μετά την εγκυμοσύνη
Θεραπείες πλαστικής χειρουργικής για μαμάδες μετά την εγκυμοσύνη


Το Mommy Makeover αποτελεί μία από τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες θεραπείες πλαστικής χειρουργικής. Πρόκειται για μία αισθητική επεμβατική προσέγγιση σε πρόσωπο ή και σώμα, συνδυαστικά, για μια ανανεωμένη εμφάνιση στις σημερινές μητέρες.

Οι σύγχρονες μητέρες, μετά τις εγκυμοσύνες τους και αφού τα παιδιά τους μεγαλώσουν λίγο, έχουν ανάγκη να προσέξουν ξανά την εμφάνισή τους και να νιώσουν επιθυμητές και γοητευτικές.

Έτσι, τους δίνεται η δυνατότητα με ένα μόνο χειρουργείο να διορθώσουν τυχόν αλλαγές που έχουν επιφέρει οι εγκυμοσύνες, ο θηλασμός και, πρωτίστως, ο χρόνος.


Ό, τι και αν αποφασίσετε να κάνετε φέτος πριν βγείτε στην παραλία, σημασία έχει να νιώσετε καλά, πάνω από όλα, με τον εαυτό σας και την εμφάνισή σας και, κατόπιν, να επικοινωνήσετε με τον πλαστικό χειρουργό σας για τις σκέψεις και τις απορίες σας.

Κατερίνα Καραμίχου
Η Κατερίνα τελείωσε το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, άφησε την αγαπημένη της Ζίτσα, ένα πανέμορφο χωριό στα Γιάννενα, και ήρθε στην Αθήνα. Ανήκει στην οικογένεια του Χρυσού Οδηγού από το 2004.

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ