Επαγγελματικός Κατάλογος

Ανακαίνιση μπάνιου: Όλα όσα πρέπει να προσέχεις

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μπάνιο είναι ο πλέον απαραίτητος και πολυσύχναστος χώρος κάθε σπιτιού, αφού όλοι μας τον επισκεπτόμαστε πρώτο το πρωί που θα ξυπνήσουμε και τελευταίο πριν κοιμηθούμε!

Επίσης, θα συμφωνήσουμε στο γεγονός ότι πρόκειται για έναν χώρο που, λόγω της καθημερινής χρήσης και φθοράς του, χρειάζεται τακτική συντήρηση και ανακαίνιση μετά από κάποια χρόνια. Και επειδή η ανακαίνιση του μπάνιου είναι μια επένδυση που θα κάνετε ουσιαστικά στο σπίτι σας, χρήσιμο είναι να μελετήσετε από πριν όλες τις λεπτομέρειες, ώστε να εξασφαλίσετε την υψηλή απόδοση και λειτουργικότητα του νέου μπάνιου.

Για να το καταφέρετε αυτό, πρέπει να απευθυνθείτε στους σωστούς επαγγελματίες, που θα αναλάβουν να σας κατατοπίσουν στον απαιτητικό χώρο της ανακαίνισης μπάνιου και θα διεκπεραιώσουν τις αλλαγές σε δάπεδο, πλακάκια μπάνιου και είδη υγιεινής όσο το δυνατόν καλύτερα και πιο κοντά στα δικά σας θέλω.

Ανακαίνιση Μπάνιου από Εξειδικευμένο Συνεργείο

ανακαίνιση μπα΄νιου από εξειδικευμένο συνεργείο, ανακαίνιση μπανιου με ντουζιέρα
Κάνε ανακαίνση μπάνιου με ντουζιέρα παίρνοντας προσφορές από εξειδικευμένο συνεργείο

Καταρχάς, πρέπει να αναζητήσετε ένα συνεργείο που θα εξειδικεύεται στην ανακαίνιση μπάνιου, ώστε να έχει μεγάλη εμπειρία τόσο στην επιλογή των κατάλληλων υλικών, όσο και στην τοποθέτησή τους στο μπάνιο.

Μια συνάντηση που θα ορίσετε από πριν μαζί με το συνεργείο για να αναλύσετε τις ανάγκες και τα σχέδια σας, αλλά και η μελέτη του τρόπου εργασίας του συνεργείου και τα προηγούμενα έργα του είναι απαραίτητα για το ξεκίνημα μια επιτυχημένης συνεργασίας.

Το συνεργείο πρέπει να απαρτίζεται από άψογους επαγγελματίες που θα μπορούν, βάσει της εμπειρίας τους και της τεχνογνωσίας τους, να εκτιμήσουν σωστά τις ανάγκες του δικού σας χώρου, αλλά και του δικού σας budget, και να σας κάνουν την καλύτερη προσφορά για μία ανακαίνιση μπάνιου.

Είδη Υγιεινής

Επιλέξτε υψηλής ποιότητας υλικά κατά την ανακαίνιση μπάνιου, που θα αντέξουν στο χρόνο, προσαρμόστε τις προσωπικές επιθυμίες στις ανάγκες του δικού σας μπάνιου και απολαύστε ένα νέο, όμορφο και λειτουργικό μπάνιο.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την επιλογή του νιπτήρα, θα πρέπει να έχετε υπόψη σας το μέγεθος της οικογένειας που χρησιμοποιεί το μπάνιο, καθώς και τη συχνότητα χρήσης. Για παράδειγμα, αν το μπάνιο που θέλετε να ανακαινίσετε είναι σε εξοχική κατοικία ή αν το νοικοκυριό σας αποτελείται από ένα ή δυο άτομα, τότε ένας κλασικός νιπτήρας θα ικανοποιήσει τις ανάγκες σας.

Αν πάλι έχετε μια πολυμελή οικογένεια και το μέγεθος του μπάνιου το επιτρέπει, τότε σκεφτείτε να βάλετε έναν διπλό νιπτήρα, που είναι ασύγκριτα πιο χρηστικός. Στις μέρες μας, όλο και περισσότεροι επιλέγουν να αντικαταστήσουν την μπανιέρα με ντουζιέρα, αφενός γιατί καταλαμβάνει λιγότερο χώρο και αφετέρου γιατί είναι πιο βολική στο καθάρισμα.

Έτσι, θα δημιουργηθεί χώρος για να τοποθετήσετε το πλυντήριο ρούχων ή κάποιο έπιπλο μπάνιου.

Για ακόμη πιο καλαίσθητο και μοντέρνο αποτέλεσμα, προτιμήστε διάφανη συρόμενη πόρτα, είτε καμπίνα μπάνιου από τοίχο σε τοίχο, ώστε να οριοθετήσετε τον χώρο της ντουζιέρας και να προστατέψετε τον υπόλοιπο χώρο από τα νερά. Οι ντουζιέρες είναι, φυσικά, ιδανικές για μικρά μπάνια, γιατί εξοικονομείς χώρο, με τις διάφανες πόρτες να κάνουν τον χώρο να δείχνει αρκετά μεγαλύτερος σε σχέση με την πραγματικότητα.

Δάπεδο

Όσον αφορά το δάπεδο τώρα, σε περίπτωση που έχετε μικρό μπάνιο, φροντίστε να βάλετε μεγάλα πλακάκια ή μικρότερα σε οριζόντια διάταξη, που θα δείχνουν το χώρο μεγαλύτερο.

Τα νέου τύπου πλακάκια προτιμώνται πλέον στην ανακαίνιση μπάνιου, μιας και είναι πιο εύκολα στο καθάρισμα και πιο ανθεκτικά στην υγρασία. Μια διαφορετική, αλλά δημοφιλής και ποιοτική λύση για το δάπεδο είναι το δάπεδο βινυλίου, που έχει εξαιρετική αντοχή στη φθορά και εύκολη συντήρηση. Παράλληλα, το μάρμαρο είναι μια κλασική και όμορφη επιλογή που θα χαρίσει μια νότα πολυτέλειας στο μπάνιο σας.

Τελευταία, πολλοί επιλέγουν τη λύση του θερμαινόμενου δαπέδου, το οποίο όχι μόνο εξασφαλίζει ζεστό μπάνιο, αλλά στεγνώνει και πάρα πολύ γρήγορα, συμβάλλοντας στην αποφυγή ατυχημάτων και γλιστρήματος.

Πλακάκια Μπάνιου

Ανακαίνιση μπάνιου αλλάζοντας τα πλακάκια

Η αλλαγή και μόνο στο ύφος και στο χρώμα των πλακιδίων που θα επιλέξετε να τοποθετήσετε στο μπάνιο θα αλλάξει ριζικά την εικόνα του μπάνιου σας.

Υπάρχει πλήθος επιλογών σε σχέδια και υλικά, για να βρείτε το πλακάκι που ταιριάζει στο δικό σας γούστο.

Μπορείτε να επιλέξετε έντονο χρώμα στα πλακάκια, που σε συνδυασμό με τα κλασικά λευκά είδη υγιεινής και τα λευκά έπιπλα μπάνιου, θα δημιουργήσουν μια ισορροπημένη και μοντέρνα εικόνα ή μπορείτε να τοποθετήσετε πλακίδια μόνο στα τμήματα του τοίχου που έρχονται σε επαφή με το νερό και τα υπόλοιπα να τα βάψετε με αντίστοιχα χρώματα της αρεσκείας σας.

Επίσης, ο τρόπος τοποθέτησής τους μπορεί να αλλάξει την εικόνα του χώρου σας, βελτιώνοντας το μπάνιο και δείχνοντάς το μεγαλύτερο.

Φωτισμός Μπάνιου

Ο καλός φωτισμός στο μπάνιο είναι απαραίτητος για να καλύπτει τις ανάγκες μας, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όσο και της νύχτας, μιας και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας.

Το φως στο μπάνιο έχει τη δυνατότητα να μεγαλώνει τους μικρούς χώρους και να ξεγελάει το μάτι, ενώ σε μεγαλύτερους χώρους μπορούμε, τοποθετώντας σποτάκια ή ακόμη και φωτιστικό, να προσδώσουμε μια έξτρα αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης. Κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάτε, όμως, είναι ότι η τοποθέτηση οποιουδήποτε ηλεκτρολογικού συστήματος, ακόμη και μιας απλής λάμπας στο μπάνιο, πρέπει να πραγματοποιείται από τον αρμόδιο εξειδικευμένο επαγγελματία προς αποφυγή βραχυκυκλώματος ή γενικά ενός ατυχήματος.

Βάψιμο Τοίχων

Το βάψιμο των χώρων και τα χρώματα που θα επιλέξετε θα δώσουν την τελική πινελιά κατά την ανακαίνιση μπάνιου. Η πρώτη επιλογή χρώματος τοίχου στην ανακαίνιση μπάνιου είναι, κλασικά, το λευκό.

Το λευκό χρώμα συμβολίζει την καθαριότητα και, αν και ταιριάζει με όλα τα χρώματα και όλα τα στυλ, συνήθως συνδυάζεται με το μαύρο και με το γκρι. Σε περίπτωση που θέλετε ένα πιο μοντέρνο αποτέλεσμα, μπορείτε να επιλέξετε κάτι πιο φωτεινό, όπως είναι το ανοιχτό θαλασσί, που μπορεί να δώσει λάμψη στο χώρο και να συνδυαστεί αρμονικά με τα λευκά πλακίδια και είδη υγιεινής.

Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι, είτε γήινες και μίνιμαλ, είτε έντονες αποχρώσεις ή σε όποια επιλογή και να καταλήξετε, βασικό σας κριτήριο πρέπει να είναι η ισορροπία που θα υπάρχει στο τελικό αποτέλεσμα.

Έπιπλα μπάνιου

ανακαίνιση μπάνιου με ντουζιέρα αλλάζοντας τα έπιπλα μπάνιου ιδέες
Ανακαίνιση μπάνιου με ανανέωση επίπλων

Επιλέξτε έπιπλα για το μπάνιο σας, πρωταρχικά, με βάση τη λειτουργικότητά τους και έπειτα με βάση τα σχέδια και τα χρώματα.

Είναι σημαντικό να έχετε αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους, για να μπορείτε να οργανώσετε έναν όμορφο και πρακτικό χώρο για όλα σας τα πράγματα.

Πυρήνας όλων των επιλογών για μια επιτυχημένη ανακαίνιση μπάνιου, πρέπει να είναι η λειτουργικότητα, σε συνδυασμό με τη διαχρονικότητα και την ποιότητα των υλικών.

Παράλληλα, είναι υψίστης σημασίας η σωστή επιλογή ενός συνεργείου με πολυετή εμπειρία και άψογα καταρτισμένους επαγγελματίες που θα μεταμορφώσουν το μπάνιο σας και θα παραδώσουν ένα ολοκληρωμένο, αισθητικά και πρακτικά, αποτέλεσμα που θα σας ικανοποιήσει στο έπακρον.

Κατερίνα Καραμίχου
Η Κατερίνα τελείωσε το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, άφησε την αγαπημένη της Ζίτσα, ένα πανέμορφο χωριό στα Γιάννενα, και ήρθε στην Αθήνα. Ανήκει στην οικογένεια του Χρυσού Οδηγού από το 2004.

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ