Επαγγελματικός Κατάλογος

Τεντόπανα: πώς θα επιλέξω τα καλύτερα;

Στην χώρα που ζούμε, με την ηλιοφάνεια που έχουμε τους περισσότερους μήνες, είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο να έχουμε στο σπίτι μας τέντες με καλά τεντόπανα. Με τις τέντες όχι μόνο επιτυγχάνουμε να προφυλαχθούμε από τον ήλιο και τα άλλα καιρικά φαινόμενα, όπως βροχή, χαλάζι κ.ά., αλλά προστατευόμαστε και από τα αδιάκριτα βλέμματα περαστικών και γειτόνων. Π

αράλληλα, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουμε την αξία και τη συμβολή της τέντας όσον αφορά την άνεση που μας προσφέρει, αφού συμβάλλει στη μείωση της θερμοκρασίας και στο εσωτερικό του σπιτιού μας. Και αν ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που δεν είχατε έως τώρα τέντα στο μπαλκόνι σας ή αν σας έχει φθαρεί και θέλετε να την αντικαταστήσετε, τότε θα σας φανούν χρήσιμες οι παρακάτω συμβουλές για να επενδύσετε σε μια τέντα που θα σας αρέσει και θα την έχετε για πολλά χρόνια.

Επιλέξτε σχέδιο και χρώμα, βάσει των αναγκών σας

Καλό είναι, όταν βρεθείτε σε φάση αναζήτησης τεντόπανου, να δώσετε σημασία στην επιλογή του κατάλληλου σχεδίου και του σωστού χρώματος.

  • Τα σχέδια που θα έχουν τα τεντόπανα θα πρέπει να είναι ήσυχα και όχι πολύ εκκεντρικά, για να μη σας κουράσουν γρήγορα. Φροντίστε να μην παρασυρθείτε από τη μόδα και επιλέξετε ένα σχέδιο που ναι μεν σας αρέσει πολύ εκείνη τη στιγμή επειδή το βλέπετε παντού, ενδέχεται όμως να το βαρεθείτε ύστερα από λίγο καιρό. Μη ξεχνάτε πως το συνολικό κόστος της τέντας δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο, αφού πρόκειται για μια επένδυση που θα έχετε για κάποια χρόνια.
  • Όταν επιλέγετε το σχέδιο, έχετε υπόψη σας και τις διαστάσεις του χώρου που θέλετε να καλύψετε. Ένας μικρός χώρος δεν μπορεί να γεμίσει με ένα μεγάλο και βαρύ μοτίβο, γιατί θα είναι ασφυκτικό.
  • Το χρώμα της τέντας θα πρέπει να ταιριάζει με το εξωτερικό περιβάλλον. Έτσι, δώστε προσοχή στο εξωτερικό χρώμα της τέντας που θα επιλέξετε ώστε να μην αποτελεί παραφωνία στον ευρύτερο χώρο. Επίσης, συνδυάστε τα χρώματα και το ύφος του εσωτερικού του σπιτιού σας με το εσωτερικό τμήμα της τέντας.
  • Αποφύγετε τόσο το μαύρο χρώμα, γιατί απορροφάει τις ακτίνες του ήλιου, πράγμα που σημαίνει ότι θα σας ζεσταίνει πολύ, όσο και το λευκό χρώμα, που θα αφήνει τον ήλιο να περνάει μέσα από το ύφασμα, έχοντας το ίδιο αποτέλεσμα με το μαύρο.
  • Τα απαλά χρώματα και οι ρίγες αποτελούν κλασικά σχέδια που, με τη διακριτικότητα και την ομορφιά τους, θα σας ενθουσιάσουν και θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους για την επιλογή σας, για πολύ καιρό. Τα ανοιχτά χρώματα, όπως το μπεζ, το ανοιχτό γαλάζιο, το ροζ ή το κίτρινο έχουν το πλεονέκτημα ότι δεν απορροφούν τις ακτίνες του ήλιου, έχοντας καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά τη σκίαση και τη δροσιά που δημιουργούν.

Προσέξτε τα τεντόπανα να είναι απορροφητικά

Η απορροφητικότητα στα τεντόπανα θα πρέπει να είναι το βασικό κριτήριο όταν επιλέγουμε μια τέντα. Οι τέντες αξιόπιστων εταιρειών είναι τελευταίας τεχνολογίας και διαθέτουν μεγάλη απορροφητικότητα, πράγμα που σημαίνει ότι προστατεύεστε, αφενός, από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου και, αφετέρου, πετυχαίνετε το μέγιστο της δροσιάς και της σκίασης που μπορούν να σας προσφέρουν.

  • Προσέξτε να είναι αδιάβροχα.

Τα τεντόπανα, λόγω της συνεχούς έκθεσης σε κάθε ακραίο καιρικό φαινόμενο, οφείλουν να είναι από χοντρό, απορροφητικό πανί, το οποίο αδιαβροχοποιείται, παρέχοντάς σας έτσι τη μέγιστη προστασία.

  • Ελέγξτε να έχουν προστασία τα τεντόπανα ενάντια στους μύκητες

Οι μύκητες είναι πολύ συνηθισμένοι στις τέντες, αφού η συνεχής έκθεση των τεντών σε υγρασία και βροχή ευνοούν την εμφάνιση και την ανάπτυξή τους. Οι μύκητες μπορούν όχι μόνο να προκαλέσουν την αντιαισθητική εικόνα, που όλοι ξέρουμε, αλλά, κυρίως, να καταστρέψουν την επιφάνεια της τέντας και το σχέδιό τους. Πλέον, οι τέντες έχουν τη δυνατότητα να υποστούν μια ειδική επεξεργασία που θα τις προστατεύει από τους μύκητες, με αποτέλεσμα να μπορείτε να τις χαρείτε για πολλά χρόνια και να μην απαιτούν τακτική συντήρηση.

  • Προσέξτε το μηχανισμό της τέντας

Τέλος, το σημείο που πρέπει να προσέξετε είναι η επιλογή του κατάλληλου μηχανισμού της τέντας, αφού θα πρέπει να στηρίζεται σε έναν υψηλής αντοχής βραχίονα, που θα συμβάλλει ώστε η τέντα να τεντώνεται και να εφαρμόζει τέλεια και να λειτουργεί αθόρυβα. Είναι πολύ σημαντικό για τη μακροβιότητα της τέντας σας να αντέχει στο βάρος και να μη σκίζεται κάθε φορά που φυσάει.

Η απόφαση για την επιλογή του καλύτερου τεντόπανου, μετά από τις χρηστικές μας συμβουλές, σίγουρα έγινε ευκολότερη για εσάς. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να μπείτε στο Χρυσό Οδηγό, να βρείτε τα πλησιέστερα καταστήματα με συστήματα σκίασης, τεντόπανα και μηχανισμούς αξιόπιστων εταιρειών και να κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποκτήσετε μια ονειρεμένη τέντα, συμβατή με το γούστο και το σπίτι σας που θα την έχετε για πολλά χρόνια. Οι επαγγελματίες που ασχολούνται με τις τέντες και τα τεντόπανα, είναι σε θέση να σας δώσουν κάθε βοήθεια σχετικά με την επιλογή της καλύτερης και πιο ποιοτικής τέντας.

Κατερίνα Καραμίχου
Η Κατερίνα τελείωσε το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, άφησε την αγαπημένη της Ζίτσα, ένα πανέμορφο χωριό στα Γιάννενα, και ήρθε στην Αθήνα. Ανήκει στην οικογένεια του Χρυσού Οδηγού από το 2004.

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ