Επαγγελματικός Κατάλογος

Προστασία του μπαλκονιού από κλέφτες: 9 τρόποι

Η προστασία του μπαλκονιού από κλέφτες, είναι ζήτημα που απασχολεί πολύ κόσμο. Το σπίτι μας είναι κατεξοχήν το μέρος όπου θέλουμε να νιώθουμε ασφάλεια και ηρεμία, αφού είναι το καταφύγιο μας, ο χώρος όπου συγκεντρώνεται όλη η οικογένεια, αλλά και ο χώρος που φυλάσσουμε πολύτιμα σε αξία αντικείμενα. Καθημερινά, θα λέγαμε ότι μας απασχολεί η ασφάλεια του σπιτιού μας και κατ’ επέκταση και η δική μας και όλοι καταφεύγουμε στη χρήση διάφορων τρόπων προφύλαξης της περιουσίας μας, με τη βοήθεια επαγγελματιών ή και βασιζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις.

Όταν συζητάμε για ασφάλεια του σπιτιού, όλοι ασυναίσθητα σκεφτόμαστε κατευθείαν την κεντρική είσοδο του σπιτιού και στρέφουμε όλες τις ενέργειές μας για το πως θα την προστατεύσουμε, καθησυχασμένοι ότι είμαστε προφυλαγμένοι, πλέον, από κάθε εξωτερική απειλή. Ακόμη, εάν μένουμε σε περιοχή της Αθήνας με χαμηλή εγκληματικότητα, είμαι εφησυχασμένοι και δεν ενισχύουμε την προστασία του σπιτιού. Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που αμελούμε την επαρκή προστασία του μπαλκονιού από κλέφτες, κάνοντας έτσι ένα μεγάλο λάθος και αφήνοντας πεδίο ελεύθερο στους διαρρήκτες να στοχοποιήσουν και να προσπαθήσουν να εισβάλουν στο σπίτι μας από εκεί. Αναλογιζόμενοι πόσο σημαντικό είναι, λοιπόν, να προστατεύσουμε το μπαλκόνι μας, πρέπει να κάνουμε κάποιες κινήσεις, όπως:

Εγκαταστήστε σύστημα συναγερμού

Ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης του σπιτιού σας συνολικά, συμπεριλαμβανομένου του μπαλκονιού, είναι, αναμφίβολα, η εγκατάσταση ενός πιστοποιημένου συστήματος συναγερμού από έμπειρους και επαγγελματίες εγκαταστάτες. Με την τοποθέτηση συναγερμοί εξοπλίζετε την βεράντα και πετυχαίνετε την απόλυτη προστασία του μπαλκονιού από κλέφτες.

Τοποθετήστε κάμερες ασφαλείας

Ελάτε σε επαφή με μια αξιόπιστη εταιρεία συστημάτων ασφαλείας και τοποθετήστε κάμερες ασφαλείας σε ένα ευδιάκριτο και εμφανές από το δρόμο σημείο, για να έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε από όπου και αν είστε τι γίνεται στο μπαλκόνι σας και να επιτύχειτε την προστασία του μπαλκονιού από κλέφτες. Παράλληλα, έχετε υπόψη σας ότι οι κάμερες λειτουργούν αποτρεπτικά σε κάθε επίδοξο κλέφτη για πιθανή παραβίαση. Αν σας προβληματίζει η οικονομική επιβάρυνση μιας τέτοιας επιλογής, μπορείτε να προχωρήσετε στην αγορά και τοποθέτηση μιας ψεύτικης κάμερας, μόνο και μόνο για αποτρεπτικούς λόγους, αφού ο επίδοξος κλέφτης βλέποντάς τη θα το ξανασκεφτεί να παραβιάσει το χώρο σας.

Τοποθετήστε κάγκελα ασφαλείας

Ενισχύστε τα κάγκελα του μπαλκονιού σας, κάνοντάς τα πιο ψηλά και πιο στέρεα, άρα και πιο δύσκολο να τα υπερπηδήξει κάποιος. Τοποθετήστε, επίσης, κάγκελα πτυσσόμενα στις μπαλκονόπορτες και στα παράθυρά σας για να  τα θωρακίσετε επιπλέον για τις ώρες που λείπετε ή για το βράδυ που κοιμάστε, αλλά και να μπορείτε να τα έχετε στην άκρη χωρίς να σας ενοχλούν για την υπόλοιπη μέρα. Να θυμάστε ότι τα κάγκελα ασφαλείας παραβιάζονται δύσκολα και ο κόπος που απαιτείται για την παραβίασή τους, σε συνδυασμό με την καθυστέρηση που επέρχεται, δρουν αποτρεπτικά για τους διαρρήκτες. έτσι, επιτυγχάνεται η απόλυτη προστασία του μπαλκονιού από κλέφτες.

Χρησιμοποιήστε χρονοδιακόπτες στα ηλεκτρικά ρολά – παντζούρια

Σε περίπτωση που έχετε ηλεκτρικά ρολά στα παράθυρα και στις μπαλκονόπορτές σας, μπορείτε να εγκαταστήσετε χρονοδιακόπτη, ώστε να ανοίγουν και να κλείνουν αυτόματα, όταν λείπετε από το σπίτι για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να δίνετε την αίσθηση ότι κατοικείται το σπίτι και ότι είναι κάποιος στο εσωτερικό του. Φυσικά, πρόκειται για μια κίνηση αποτρεπτική που συμβάλει στην προστασία του μπαλκονιού από κλέφτες.

Εγκαταστήστε αυτόματο φωτισμό και ανιχνευτή κίνησης

Μια οικονομική και έξυπνη λύση για την προστασία του μπαλκονιού από κλέφτες είναι και η τοποθέτηση φωτισμού ασφαλείας που έχει ενσωματωμένο ανιχνευτή κίνησης, ο οποίος ενεργοποιείται και ανάβει όταν ανιχνεύσει κίνηση. Έτσι με τη φωταγώγηση που γίνεται στο μπαλκόνι, κάθε ύποπτη κίνηση γίνεται αμέσως αντιληπτή και τρέπει σε φυγή τους πιθανούς κλέφτες προκειμένου να μην τους δει κάποιος.

Απομακρύνετε ακριβά αντικείμενα από τα εμφανή μέρη

Πολλές φορές, χωρίς να το πολυσκεφτούμε, επιδεικνύουμε αγορές ακριβών αντικειμένων που έχουμε κάνει, όπως για παράδειγμα όταν αγοράζουμε μια ακριβή τηλεόραση και ξεχνάμε το κουτί της συσκευασίας για πολλές μέρες στο μπαλκόνι. Πρέπει να αποφεύγουμε να δείχνουμε στους περαστικούς τι περιέχει το σπίτι μας και να μη αφήνουμε στον εξωτερικό χώρο και σε κοινή θέα πράγματα μεγάλης αξίας.

Αποφεύγουμε να κρύβουμε το αντικλείδι σε εξωτερικό χώρο

Μια κοινή πρακτική που δυστυχώς την εφαρμόζουν ακόμη πολλοί και η οποία μπορεί να φανεί μοιραία σε μία διάρρηξη είναι το κρύψιμο των κλειδιών, λόγου χάρη, μέσα ή κάτω από μία γλάστρα στον περιβάλλοντα χώρο, στην αυλή ή στη βεράντα. Αποφύγετέ το οπωσδήποτε, γιατί ενώ εσείς νομίζετε ότι μόνο εσείς ξέρετε την κρυψώνα, οι κλέφτες αποδεικνύονται πιο πονηροί και μαντεύουν την κρυψώνα, καταφέρνοντας να μπουν στο σπίτι σας σαν κύριοι. Με αυτόν τον τρόπο δεν εξασφαλίζετε την προστασία του μπαλκονιού από κλέφτες.

Αποφεύγουμε να ξεχνάμε τα σκουπίδια στο μπαλκόνι

Μια ακόμη χρηστική συμβουλή που μπορεί να σας βοηθήσει ώστε να μην προσπαθήσει να εισβάλει κανείς στο μπαλκόνι σας είναι να μη ξεχνάτε τα σκουπίδια σας για μέρες στο μπαλκόνι σας. Καλό είναι να έχετε υπόψη σας ότι αν ξεχνάμε τα σκουπίδια μας στο μπαλκόνι και ταυτόχρονα φεύγουμε για διακοπές ή για Σαββατοκύριακο, τότε στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους ίσως παρακολουθούν το σπίτι ότι πλέον είναι άδειο.

Ελέγχετε πάντα τις μπαλκονόπορτες ότι είναι κλειστές

Κρατήσαμε για το τέλος μια συμβουλή που όσο και αν σας φαίνεται αυτονόητη, πιστέψτε μας δεν είναι. Έχει παρατηρηθεί ότι πολλοί ένοικοι ξεχνούν να ασφαλίσουν τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες είτε όταν φεύγουν από το σπίτι είτε όταν κοιμούνται το βράδυ, με αποτέλεσμα οι κλέφτες να μπαίνουν ανενόχλητοι στο σπίτι, παίρνοντας μαζί τους κάθε πολύτιμο αντικείμενο. Με το να ελέγχετε πάντα ότι έχετε κλειδώσει τις πόρτες και να μην τις ξεχνάτε ανοιχτές, εξασφαλίζετε την προστασία του μπαλκονιού από κλέφτες, οι οποίοι δεν έχουν τρόπο να εισβάλουν στο εσωτερικό του.

Στις μέρες μας, η ασφάλεια του σπιτιού μας είναι ζητούμενο για όλους μας και όλοι επιδιώκουμε την προστασία του μπαλκονιού από κλέφτες μέσα από συστήματα ασφαλείας, συναγερμούς και κάμερες, τα οποία μας βρίσκουν λύσεις για τη φύλαξη του σπιτιού μας.

Κατερίνα Καραμίχου
Η Κατερίνα τελείωσε το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, άφησε την αγαπημένη της Ζίτσα, ένα πανέμορφο χωριό στα Γιάννενα, και ήρθε στην Αθήνα. Ανήκει στην οικογένεια του Χρυσού Οδηγού από το 2004.

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ