Επαγγελματικός Κατάλογος

Περιοχές της Αθήνας με Χαμηλή Εγκληματικότητα (2021)

Σκέφτεσαι να μετακομίσεις στην πρωτεύουσα και ψάχνεις να βρεις τις περιοχές της Αθήνας με χαμηλή εγκληματικότητα; Είσαι κάτοικος Αθηναίων αλλά μένεις σε μία περιοχή που νιώθεις ανασφάλεια και υπάρχουν πολλά κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων;

Το αίσθημα της ασφάλειας, είναι από τα σημαντικότερα και ίσως πιο έντονα συναισθήματα που μπορούμε να νιώσουμε. Οι περισσότεροι, εξοπλίζουν τα σπίτια και τα γραφεία τους με συστήματα ασφαλείας, στην προσπάθειά τους να προστατέψουν τους ανθρώπους και την περιουσία τους. Όμως, τα αποτελέσματα των ερευνών για την ολοένα αυξανόμενη εγκληματικότητα, αποδεικνύουν ότι οι διαρρήκτες βρίσκουν τρόπους να προσπεράσουν συναγερμούς και κάμερες και να επιτύχουν τον σκοπό τους.

Οι εταιρείες Συστημάτων Ασφαλείας, κάθε χρόνο αναβαθμίζουν τα συστήματα που τοποθετούν σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους, για να γίνεται δυσκολότερη η πρόσβαση. Αλλά και τα εμπορικά καταστήματα και τα μαγαζιά εξοπλίζονται με κάμερες παρακολούθησης. Υπάρχουν λοιπόν, περιοχές της Αθήνας με χαμηλή εγκληματικότητα καθώς η αφύπνιση τόσο των κατοίκων όσο και των αστυνομικών αρχών, έχει φέρει αποτελέσματα.

Ας πάμε να δούμε λοιπόν, ποιες είναι οι περιοχές της Αθήνας με χαμηλή εγκληματικότητα;

Βόρεια Προάστια

Στα Βόρεια προάστια, το Μαρούσι, το Χαλάνδρι, η Αγία Παρασκευή,  Εκάλη, Πεντέλη, Νέα Ερυθραία, Κηφισιά, Μεταμόρφωση, Χολαργό, Βριλήσσια, Μελίσσια, Νέα Ιωνία, Ψυχικό και Φιλοθέη, θεωρούνται περιοχές της Αθήνας με χαμηλή εγκληματικότητα και κατάλληλες για οικογένειες. Αυτές οι περιοχές, ξεχωρίζουν για τα πράσινα μεγάλα πάρκα και τα μαγαζιά διάσημων οίκων που στεγάζονται στους κεντρικούς δρόμους τους. Τα ενοίκια και η αντικειμενική αξία των σπιτιών σ’ αυτούς τους δήμους, είναι ιδιαίτερα υψηλά, καθώς οι περιοχές αυτές προσφέρουν ασφάλεια και παραδοσιακά μένουν άνθρωποι που διαθέτουν υψηλό εισόδημα και επανδρώνουν τα σπίτια τους με συστήματα ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας αλλά και ιδιωτική φύλαξη.

Νότια Προάστια

Στα Νότια Προάστια, οι περιοχές που βρίσκονται ανάμεσα στον Υμηττό και τον Σαρωνικό όπως είναι ο Άγιος Δημήτριος, η Ηλιούπολη, η Αργυρούπολη, ο Άλιμος, το Ελληνικό, η Γλυφάδα, η Βουλιαγμένη, το Παλαιό Φάληρο, το Καλαμάκι, η Βάρκιζα, η Βούλα, αποτελούν περιοχές της Αθήνας με χαμηλή εγκληματικότητα και περιοχές που συνδυάζουν βουνό με θάλασσα και θεωρούνται για πολλούς ιδανική για οικογένειες. Και τα Νότια Προάστια, διαθέτουν υψηλά ενοίκια και αντικειμενική αξία σπιτιών, κυρίως του συνδυασμού βουνού-θάλασσας αλλά και εύκολης πρόσβασης στο κέντρο των Αθηνών αλλά και λόγω της έντονης φύλαξης και προστασίας που υπάρχει. Στις οικίες των Νοτίων προαστίων συνήθως υπάρχει 24ωρη φύλαξη με συναγερμούς, κάμερες ασφαλείας, κάγκελα αλλά και ανθρώπους από εταιρείες ιδιωτικής φύλαξης.  

Η αστυνόμευση στα Βόρεια και στα Νότια Προάστια είναι έντονη, κυρίως λόγω των ατόμων που κατοικούν εκεί (πολιτικοί, μεγαλοεπιχειρηματίες, δικαστικοί, celebrities κ.α.) και των περιουσιών τους. Με αυτά τα δεδομένα οι διαρρήκτες αποφεύγουν να πλησιάσουν σπίτια, αυτοκίνητα και γενικότερα τις περιουσίες αυτών των ατόμων και τα συγκεκριμένα προάστια βρίσκονται επάξια στη λίστα με τις περιοχές της Αθήνας με χαμηλή εγκληματικότητα.

Για να δούμε όμως και την άλλη όψη του νομίσματος, οι περιοχές της Αθήνας που παρουσιάζουν έξαρση σε ληστείες, κλοπές, διαρρήξεις και ανθρωποκτονίες, είναι οι περιοχές των Δυτικών προαστίων. Περιοχές όπως Αχαρνές, Περιστέρι, Αιγάλεω, Ζεφύρι, Ίλιον, Μέγαρα, Φυλή, Άγιοι Ανάργυροι, Ασπρόπυργος, Χαϊδάρι και Αγία Βαρβάρα, απασχολούν συνεχώς τις αρχές για υποθέσεις που αφορούν κλοπές αυτοκινήτων, διαρρήξεις σπιτιών, ναρκωτικά και ληστείες και γι’ αυτό και καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στις περιοχές της Αθήνας με υψηλή εγκληματικότητα.

Όπου κι αν αποφασίσεις να εγκατασταθείς, η ασφάλεια του σπιτιού, είναι κάτι που δεν πρέπει να αμελήσεις. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να προστατεύσεις την περιουσία σου από εγκληματίες που επιθυμούν να παραβιάσουν το χώρο σου. Στο άρθρο του Blog του xo.gr <<Προστασία μπαλκονιού από κλέφτες: 9 Τρόποι>>, μπορείς να βρεις τα καλύτερα συστήματα ασφαλείας που τοποθετούνται στον εξωτερικό χώρο του μπαλκονιού σου. Επιγραμματικά, στην παρακάτω λίστα, θα αναφέρουμε μερικές από τις πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικούς μεθόδους για την ασφάλεια του σπιτιού.

Συστήματα Ασφαλείας για να νιώθεις ασφάλεια παντού!

Κάμερες ασφαλείας: Οι κάμερες τοποθετούνται οπουδήποτε, στις πιο κρυφές γωνιές του εξωτερικού χώρου της οικίας και προκαλούν ταραχή σε έναν επίδοξο διαρρήκτη. Οι κάμερες τελευταίας τεχνολογίας, συνδέονται με εφαρμογή στο κινητό και μπορείς να έχεις εικόνα της οικίας σου, οποιαδήποτε στιγμή. Ο διαρρήκτης, προτιμά να εγκαταλείψει την προσπάθεια από το να διακινδυνεύσει να πιαστεί.

Συναγερμός: Οι συναγερμοί, λειτουργούν πάντα αποτρεπτικά καθώς δημιουργούν αρκετό θόρυβο ενώ οι περισσότεροι συνδέονται με ένα κέντρο ελέγχου και στέλνουν σήμα στις αρχές όταν υπάρχει κίνδυνος. Οι συναγερμοί τελευταίας τεχνολογίας, συνδέονται με κινητές συσκευές κι έτσι υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης ακόμη κι όταν δεν βρίσκεσαι στην οικία σου.

Φωτισμός ασφαλείας: Σίγουρα θα έχεις δει φώτα μπαλκονιού ή βεράντας που ανάβουν με φωτοκύτταρο όταν ανιχνεύουν κάποια κίνηση. Ο ξαφνικός φωτισμός, γίνεται αντιληπτός τόσο από εκείνους που μένουν στην οικία όσο και από τους γείτονες. Αυτό εξασφαλίζει την προστασία του σπιτιού από τους ληστές.

Τώρα, που γνωρίζεις τις περιοχές της Αθήνας με χαμηλή εγκληματικότητα, αλλά και τα συστήματα ασφαλείας που μπορούν να σε προστατέψουν όπου κι αν βρίσκεσαι, δεν έχεις παρά να βρεις μία εταιρεία με Συστήματα Ασφαλείας στην περιοχή σου.

Στον Χρυσό Οδηγό, θα βρεις αξιόπιστους επαγγελματίες που θα αναλάβουν την τοποθέτηση Συστημάτων ασφαλείας στην περιοχή σου!.

Αναστασία Κούρου
Η Αναστασία είναι Seo Analyst στον Χρυσό Οδηγό από τον Φλεβάρη του 2020. Απολαμβάνει να βλέπει μία καλή ταινία μυστηρίου, τρώγοντας ποπ κορν και ονειρεύεται ταξίδια σε όλο τον κόσμο. Αρθρογραφεί εδώ και χρόνια και παράλληλα εξερευνεί τον κόσμο του SEO.

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ