Επαγγελματικός Κατάλογος

Περιτομή με Laser: Οφέλη και Χρόνος Ανάρρωσης

Η περιτομή με laser, θεωρείται μία από τις πιο ασφαλείς και σύγχρονες μεθόδους θεραπείας, η οποία συνοδεύεται από πολλαπλά οφέλη για τον ασθενή. Η θεραπεία αυτή γίνεται τόσο για πολιτιστικούς – θρησκευτικούς λόγους σε κάποιες χώρες του κόσμου αλλά και για λόγους υγείας και αντιμετώπισης της φίμωσης. Τώρα θα μου πεις, <<τι είναι όλα αυτά>> αλλά μη βιάζεσαι. Αρχικά, πρέπει να υπογραμμίσουμε  ότι η περιτομή δεν πρέπει να είναι θέμα ταμπού. Απαντώντας σε ερωτήματα που απασχολούν την πλειοψηφία των αντρών, θα διαπιστώσεις και μόνος σου, ότι η περιτομή είναι μία αποτελεσματική θεραπεία για εκείνους που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα προβλήματα.

Τι είναι η περιτομή;

Πρόκειται για χειρουργική επέμβαση, η οποία πραγματοποιείται κυρίως ως μέθοδος θεραπείας της φίμωσης αλλά και για θρησκευτικούς και πολιστικούς λόγους.  Η πλειοψηφία των σύγχρονων περιτομών γίνεται με laser. Η διάρκεια της περιτομής με laser είναι περίπου 30 λεπτά και γίνεται με τοπική αναισθησία. Μπορεί να γίνει πλήρης περιτομή αλλά και μερική, ανάλογα με τις συστάσεις του εξειδικευμένου ουρολόγου ανδρολόγου.

Στην πλήρη περιτομή, κόβεται όλο το δέρμα (πετσάκι) από τη βάλανο του πέους, ενώ στη μερική, κόβεται ένα μέρος. Έπειτα, γίνονται τα ράμματα στην περιοχή που υπάρχει το τραύμα, τα οποία τα βγάζει ο ασθενής μετά από δέκα μέρες. Η περιτομή, θεωρείται επέμβαση ρουτίνας και δεν χρειάζεται νοσηλεία του ασθενή. Η διαδικασία είναι σύντομη κι έπειτα από μερικές ώρες, ο ασθενής παίρνει εξιτήριο. Ειδικά, η περιτομή με laser, είναι ακόμη πιο σύντομη και σχετικά αναίμακτη επέμβαση, αλλά έχει κι άλλα πολλά καλά.

6 Οφέλη της περιτομής με laser

Η περιτομή με laser, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μέθοδος θεραπείας, κι αυτό γιατί είναι κομμάτι της σύγχρονης ιατρικής και διαθέτει πολλά πλεονεκτήματα. Δες τη λίστα που ακολουθεί:

  • Έχει μικρή διάρκεια
  • Ο ασθενής δεν ταλαιπωρείται από πόνο
  • Είναι εκατό τοις εκατό επιτυχημένη
  • Υπάρχει μικρός κίνδυνος για αιμορραγία
  • Δεν αφήνει σημάδια, έχει τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα
  • Σε μικρό χρονικό διάστημα έχει ολοκληρωθεί η αποθεραπεία

Τώρα, καταλαβαίνεις γιατί οι περισσότεροι χειρούργοι ουρολόγοι, επιλέγουν την περιτομή με laser, για τους ασθενείς τους. Η μέθοδος αυτός, όπως αναφέραμε χρησιμοποιείται κυρίως για την αντιμετώπιση της φίμωσης, ωστόσο πρέπει να δούμε τι είναι η φίμωση κι αν είναι η μόνη παθολογική κατάσταση που αντιμετωπίζεται με περιτομή ή υπάρχουν κι άλλα αίτια.

Τι είναι η φίμωση;

Φίμωση, ονομάζεται η παθολογική κατάσταση κατά την οποία η βάλανος δεν μπορεί να αποκαλυφθεί ή αποκαλύπτεται με δυσκολία γιατί το στόμιο στο πετσάκι του πέους, είναι πολύ στενό. Σ΄ αυτές τις περιπτώσεις ο ουρολόγος συμβουλεύει τον ασθενή να προχωρήσει σε περιτομή με laser, για να απαλλαχθεί από αυτή τη δυσκολία. Φίμωση, παρουσιάζουν τόσο οι ενήλικες όσο και τα παιδία. Οι συχνότερες αιτίες εμφάνισή της, είναι ο τραυματισμός της περιοχής, κακώσεις, κακή υγιεινή της περιοχής κ.α.

Εκτός της φίμωσης, άλλα αίτια που φανερώνουν την ανάγκη για περιτομή είναι η πρόωρη εκσπερμάτωση, η παραφίμωση, για αισθητικούς λόγους και για να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι η φίμωση δεν είναι η μοναδική πάθηση που αντιμετωπίζουν οι ενήλικες και τα παιδιά. Τα μικρά αγοράκια, έρχονται συχνά αντιμέτωπα και με την κρυψορχία, ωστόσο υπάρχουν επιτυχημένοι μέθοδοι θεραπείας.

Πόσο διαρκεί η αποθεραπεία;

Η αποθεραπεία μετά την περιτομή, γίνεται στο σπίτι και η διάρκειά της είναι σύντομη. Τις πρώτες μέρες ο ασθενής νιώθει ευαισθησία κυρίως λόγω της επαφής της περιοχής με το εσώρουχο. Ωστόσο,  η ενόχληση είναι μικρή και ο ασθενής ανεξαρτήτως ηλικίας μπορεί να επιστρέψει στην καθημερινότητά του. Στις δέκα ημέρες, τα ράμματα βγαίνουν και τον ένα μήνα μπορεί να υπάρξει σεξουαλική επαφή. Άρα, η όλη διαδικασία δεν πονάει, δεν περιορίζει τον ασθενή στις δραστηριότητές του και σύντομα είναι δραστήριος και σεξουαλικά. Σε ένα πολύ μικρό ποσοστό ασθενών, μπορεί να παρουσιαστούν παρενέργειες που είναι το αιμάτωμα ή μόλυνση. Το αιμάτωμα δεν ενέχει κίνδυνο για τον ασθενή και η μόλυνση αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά.

Πιστεύουμε ότι όλα όσα έπρεπε να γνωρίζεις για την περιτομή με laser, τα έμαθες σ’ αυτό το άρθρο. Μία ακόμη πληροφορία για το τέλος, είναι ότι έρευνες έχουν δείξει πως οι άντρες που έχουν κάνει περιτομή, έχουν μικρότερο κίνδυνο για εμφάνιση λοίμωξης του ουροποιητικού, όπως είναι η ουρολοίμωξη, που πονάει αρκετά αλλά και άλλων σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Αναστασία Κούρου
Η Αναστασία είναι Seo Analyst στον Χρυσό Οδηγό από τον Φλεβάρη του 2020. Απολαμβάνει να βλέπει μία καλή ταινία μυστηρίου, τρώγοντας ποπ κορν και ονειρεύεται ταξίδια σε όλο τον κόσμο. Αρθρογραφεί εδώ και χρόνια και παράλληλα εξερευνεί τον κόσμο του SEO.

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ