Επαγγελματικός Κατάλογος

Λεύκανση δοντιών: Πόσοι Τρόποι Υπάρχουν;

Η λεύκανση των δοντιών έχει γίνει τόσο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια που την επιλέγουν όλο και περισσότεροι. Αν θέλεις να αποκτήσεις ένα λευκότερο χαμόγελο, η λεύκανση δοντιών είναι αυτό που ψάχνεις.

Αποτελεσματική, ανώδυνη και επιτεύξιμη με πολλές τεχνικές, μπορεί να αλλάξει το χαμόγελό σου και να βελτιώσει την αυτοεκτίμηση και την εικόνα σου. Αυτό που χρειάζεται είναι να βρεις το καλύτερο οδοντιατρείο!

Η πρωτεύουσα και οι μεγαλουπόλεις είναι εύλογα ευνοημένες. Οι επιλογές για λεύκανση δοντιών στη Θεσσαλονίκη ή στην Αθήνα, λόγω του πλήθους Οδοντιατρείων είναι πολύ περισσότερες από ότι στην επαρχία. Οι προσφορές είναι δελεαστικές, όμως η τιμές λεύκανσης δοντιών δεν μπορούν να αποτελούν μοναδικό κριτήριο.  

Ας δούμε όμως πόσοι και ποιοι τρόποι λεύκανσης δοντιών υπάρχουν και πως θα επιλέξεις τον καλύτερο.

Λεύκανση δοντιών με φυσικό τρόπο

Όλο και περισσότεροι φαίνεται να αναζητούν τρόπους λεύκανσης δοντιών στο σπίτι. Δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπουμε συστάσεις για λεύκανση δοντιών με σόδα, λεμόνι, λάδι καρύδας, μηλόξυδο ή και πορτοκάλι.

Οι περισσότερες από αυτές τις μεθόδους όμως χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό του σπιτιού και την απομάκρυνση λεκέδων από σκληρές επιφάνειες. Επομένως, όσο υγιεινά ή φυσικά και αν είναι τα παραπάνω προϊόντα, η όξινη και ισχυρή τους δράση ενδεχομένως να μην αποτελεί ιδανική επιλογή λεύκανσης. Το πιο πιθανό είναι πως η συστηματική χρήση τους μακροπρόθεσμα θα προξενήσει προβλήματα στα δόντια.

Αυτό όμως σημαίνει πως η λεύκανση δοντιών στο σπίτι είναι απαγορευτική; Κάθε άλλο!

Οι οδοντίατροι πλέον έχουν στη διάθεσή τους μεθόδους εγκεκριμένες και ασφαλείς για να λευκάνεις τα δόντια σου από την άνεση του καναπέ σου!

Λεύκανση δοντιών με μασελάκι

Λεύκανση δοντιών στο σπίτι με νάρθηκες
Λεύκανση δοντιών με μασελάκι

Τα μασελάκια ή αλλιώς νάρθηκες λεύκανσης αποτελούν έναν εύκολο και οικονομικό τρόπο λεύκανσης δοντιών, που όμως πραγματοποιείται με την καθοδήγηση του οδοντιάτρου. Είναι σημαντικό να μην αγοράζουμε μόνοι μας από το εμπόριο μασελάκια λεύκανσης αλλά να μας τα δώσει ο οδοντίατρος.

Κι αυτό, γιατί θα φροντίσει να κατασκευαστούν νάρθηκες που θα εφαρμόζουν με ακρίβεια τόσο για να έχουμε το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα αλλά και να αποφευχθεί ο ερεθισμός των ούλων.

Οι οδηγίες χρήσης, συντήρησης αλλά και οι τρόποι που θα επιτύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα θα δοθούν από τον οδοντίατρο, για να αποφύγουμε τυχόν παρενέργειες που πιθανότατα θα είχαμε αν αγοράζαμε και χρησιμοποιούσαμε του νάρθηκες λεύκανσης μόνοι μας.

Λεύκανση δοντιών με λέιζερ

Λεύκανσ δοντιών στο ιατρείο με laser ή led
Λεύκανση δοντιών στο οδοντιατρείο

Η λεύκανση δοντιών με λέιζερ είναι μία θεραπεία που μπορούν όλοι οι ενήλικες να επιλέξουν και απαιτούνται συνήθως 1-2 επισκέψεις στο οδοντιατρείο. Είναι μία ανώδυνη, πολύ σύντομη θεραπεία που δεν απαιτεί καμία συντήρηση στο σπίτι.

Θα μπορούσαμε να πούμε πως πιθανότατα αποτελεί τον γρηγορότερο τρόπο λεύκανσης δοντιών και τον λιγότερο κοπιαστικό. Η τεχνική αυτή είναι εξαιρετικά ασφαλής και έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια αποτελέσματος από τους υπόλοιπους τρόπους λεύκανσης.

Ανάλογο αποτέλεσμα με το Laser έχει και η λεύκανση με Led. Η μέθοδος όμως που θα χρησιμοποιηθεί επιλέγεται πάντα σε συνεννόηση με τον οδοντίατρο.

Λεύκανση δοντιών με όψεις ρητίνης – πορσελάνης

Λεύκανση δοντιών με όψεις ρητίνης

Μία μόνιμη λεύκανση δοντιών επιτυγχάνεται με τις όψεις ρητίνης ή όψεις πορσελάνης. Το κόστος της θεραπείας εδώ αυξάνεται κατακόρυφα, αλλά παράλληλα διορθώνονται στραβά δόντια, κλείνονται κενά, μειώνεται το «ουλικό χαμόγελο» και το αποτέλεσμα της λεύκανσης είναι προκαθορισμένο βάσει της απόχρωσης που θα επιλέξουμε.

Κι εδώ, η θεραπεία είναι σύντομη, ανώδυνη και το σημαντικό είναι πως δεν θα χρειαστεί άμεσα επανάληψη. Μιας και δεν μπορεί να γίνει λεύκανση δοντιών σε δόντια με θήκες, οι όψεις ρητίνης δίνουν ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα που διαρκεί σε όλα τα δόντια ανεξαιρέτως.  

Εάν σκέφτεσαι να βελτιώσεις δραστικά το χαμόγελό σου, διάβασε το «Ορθοδοντική θεραπεία Vs Όψεις πορσελάνης: Τι συμφέρει καλύτερα» για να έχεις μία πλήρη εικόνα!

Κόστος λεύκανσης δοντιών

Ανάλογα με την τεχνική αλλά και το οδοντιατρείο που θα επιλέξεις, η τιμή για λεύκανση δοντιών διαφέρει και μάλιστα αρκετά. Μπορείς να επικοινωνήσεις με το οδοντιατρείο αν έχει ειδικές τιμές ή κάποια προσφορά λεύκανσης, αλλά το συνηθέστερο είναι πως οι οδοντιατρικές θεραπείες δεν έχουν εκπτώσεις!

Είναι βέβαιο πως η λεύκανση δοντιών στο σπίτι με μασελάκια είναι πιο φθηνή συγκριτικά με τη λεύκανση στο ιατρείο. Πολλοί το προτιμούν ως εναλλακτική λόγω χαμηλότερης τιμής.

Σε κάθε περίπτωση, διάβασε τις αξιολογήσεις χρηστών και επίλεξε τον καλύτερο οδοντίατρο της περιοχής σου για να αποκτήσεις ένα φυσικά όμορφο λευκό χαμόγελο που θα χαίρεσαι να το προβάλεις!

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ