Επαγγελματικός Κατάλογος

Απεντόμωση: Ξεφορτώσου τις κατσαρίδες μια για πάντα

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν κάνεις απεντόμωση!

Η απεντόμωση είναι μία απαραίτητη διαδικασία για όλες τις κατοικίες και τους επαγγελματικούς χώρους. Πιο συγκεκριμένα, απεντόμωση είναι ο έλεγχος και η καταπολέμηση όλων των εντόμων που δημιουργούν προβλήματα και εστίες μόλυνσης στους κατοικημένους χώρους, εγκυμονώντας παράλληλα κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων, αλλά και για το περιβάλλον. Ειδικότερα, για τους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος, η απεντόμωση είναι υποχρεωτική.

Ο χώρος σας, είτε το θέλετε είτε όχι, δεν κατοικείται μόνο από εσάς, αλλά τον μοιράζεστε και με διάφορους απρόσκλητους επισκέπτες, όπως είναι τα έντομα, δηλαδή οι κατσαρίδες, τα μυρμήγκια, οι ψύλλοι, οι κοριοί και ο σκόρος.

Όλοι θέλετε να ζείτε με ασφάλεια στον χώρο σας και να τον ευχαριστιέστε, χωρίς άγχος για τα έντομα και την αναστάτωση που η παρουσία τους μπορεί να προκαλέσει. Για αυτό και επιβάλλεται να γνωρίζετε τα πάντα σχετικά με την απεντόμωση και να μπορείτε να επιλέξετε τους κατάλληλους επαγγελματίες.

Ποιοι είναι οι καλύτεροι μήνες για απεντόμωση

Η απεντόμωση μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή χρειαστείτε, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Οι περίοδοι έξαρσης όμως των προβλημάτων είναι η άνοιξη και το φθινόπωρο και οι απεντομώσεις είναι πιο αποτελεσματικές αυτούς τους μήνες.

Ο Μάρτης και ο Απρίλης είναι ιδανικότεροι μήνες, καθώς τότε αρχίζει να ζεσταίνει ο καιρός και να πολλαπλασιάζονται τα έντομα πιο εύκολα.

Απεντόμωση σπιτιού
Απεντόμωση σπιτιού

Ποιοι είναι οι πιο συχνοί επισκέπτες – έντομα στο σπίτι

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι συχνότεροι επισκέπτες που εισβάλουν απρόσκλητοι σε κατοικίες είναι οι κατσαρίδες, οι οποίες διακρίνονται σε μικρές και μεγάλες, μαύρες και ξανθές, ιπτάμενες ή όχι. Ακολούθως, συναντώνται όλο και πιο συχνά οι κοριοί και οι ψύλλοι, τα αιμομυζητικά αυτά έντομα, των οποίων ο αγαπημένος χώρος είναι τα υπνοδωμάτια.

Επίσης, τα μυρμήγκια, τα κουνούπια και οι μύγες εμφανίζονται αδιάκριτα σε όλα τα σπίτια, ενώ το ίδιο συμβαίνει με το σκόρο και τα ακάρεα της σκόνης. Η έλλειψη καθαριότητας, η παρουσία εκτεθειμένων τροφίμων και η ύπαρξη υγρασίας ευνοούν την παρουσία και την αναπαραγωγή όλων των εντόμων, ανεξαιρέτως.

Πόσο κατάλληλη είναι η απεντόμωση για εγκύους και κατοικίδια

Κάθε απεντόμωση είναι απαραίτητο να πραγματοποιείται με ιδιαίτερη προσοχή και, φυσικά, σύμφωνα με τις συστάσεις προφύλαξης που δίνει ο επαγγελματίας που αναλαμβάνει τη διαδικασία της απεντόμωσης.

Τόσο η προετοιμασία του χώρου πριν τη διαδικασία, όσο και οι ενέργειες που θα ακολουθήσουν, εξαρτώνται από το είδος της απεντόμωσης που θα επιλέξετε να κάνετε.

Αν για παράδειγμα, πρόκειται να γίνει απεντόμωση με ψεκασμό, πρέπει να προηγηθεί σχολαστική προετοιμασία και καθαρισμός του σπιτιού πριν την εφαρμογή, καθώς και καλός αερισμός του χώρου μετά. Αν, πάλι, επιλεγεί η χρήση δολωματικού τζελ, δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά πράγματα, παρά μόνο να  φροντίσετε να τοποθετηθεί σε απομακρυσμένα, και μη εύκολα προσβάσιμα από παιδιά ή κατοικίδια, σημεία.

Ειδικότερα, σε περίπτωση που στο χώρο σας υπάρχει εγκυμονούσα ή μικρά παιδιά, είναι απαραίτητο να ενημερώσετε εκ των προτέρων το συνεργείο απεντόμωσης, για να πάρει τα κατάλληλα μέτρα προστασίας, προτιμώντας εναλλακτικές μεθόδους και χρησιμοποιώντας φάρμακα πιο ήπια και με χαμηλότερη τοξικότητα, ώστε να μην υπάρξει καμία πιθανότητα πρόκλησης προβλήματος στο έμβρυο ή στο βρέφος.

Επίσης, αν έχετε κατοικίδιο στο χώρο σας, καλό είναι να φροντίσετε να το κρατήσετε μακριά από τα σημεία που έχουν ψεκαστεί για 6 με 8 ώρες, έτσι ώστε ο χώρος να έχει αεριστεί επαρκώς και να έχει στεγνώσει η δραστική ουσία του σκευάσματος από τις επιφάνειες.

Πως θα επιλέξω τον καλύτερο επαγγελματία

Στις μέρες μας, πλέον, και σε όλη την ελληνική επικράτεια υπάρχουν αξιόλογες εταιρείες απεντόμωσης, που απαρτίζονται από έμπειρους γεωπόνους, υγιεινολόγους και εντομολόγους, που χρησιμοποιούν εγκεκριμένα και ασφαλή σκευάσματα και εφαρμόζουν σύγχρονες μεθόδους απεντόμωσης, φροντίζοντας τόσο για την υγεία σας, όσο και την υγιεινή του χώρου σας.

Η εταιρεία που θα αναλάβει την απεντόμωση του χώρου σας πρέπει να  είναι πιστοποιημένη και εγκεκριμένη, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, μιας και η εφαρμογή τόσο των φαρμάκων, όσο και της όλης διαδικασίας θα πρέπει να επιτηρείται από επιστήμονα που έχει λάβει ειδική άδεια από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ψάξτε και εσείς και βρείτε την εταιρεία που ταιριάζει στα κριτήρια της αναζήτησής σας και προχωρήστε σήμερα κιόλας στην απεντόμωση του χώρου σας.

Κατερίνα Καραμίχου
Η Κατερίνα τελείωσε το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, άφησε την αγαπημένη της Ζίτσα, ένα πανέμορφο χωριό στα Γιάννενα, και ήρθε στην Αθήνα. Ανήκει στην οικογένεια του Χρυσού Οδηγού από το 2004.

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ