Επαγγελματικός Κατάλογος

Βλεφαροπλαστική: Ο τρόπος να αποκτήσεις αληθινά όμορφα μάτια

Ο τίτλος είναι δανεισμένος από το γνωμικό της Γαλλίδας συγγραφέως George Sand (1804-1876). «Η αληθινή ομορφιά των ματιών βρίσκεται στο βλέμμα» έλεγε και δεν είχε άδικο. Το βλέμμα μας είναι ο καθρέπτης της ψυχολογικής μας κατάστασης, και υπάρχει τρόπος να αποπνέει ζωντάνια και φλόγα και λέγεται βλεφαροπλαστική.

Δυστυχώς, το πέρασμα του χρόνου, οι αμέτρητες κινήσεις των βλεφάρων, οι ώρες που ξοδεύουμε μπροστά σε κάποια οθόνη, ακόμα, και η ρύπανση του περιβάλλοντος αφήνουν πίσω τους ένα κουρασμένο, αδιάφορο βλέμμα. «Το αδιάφορο βλέμμα είναι ένα διαρκές αντίο» έλεγε ο φιλόσοφος Malcolm de Chazal (1902-1981). Αν δε θες να λες αντίο, διάβασε παρακάτω τις μεθόδους βλεφαροπλαστικής που θα σου χαρίσουν το βλέμμα που επιθυμείς.

Μέθοδος Plexr

Υπάρχουν δύο τρόποι για να κάνεις βλεφαροπλαστική. Ο ένας είναι η μέθοδος Plexr. Πρόκειται για μία μη-επεμβατική μέθοδο που εφαρμόζεται κατά κύριο λόγο σε ασθενείς μεγαλύτερων ηλικιών ή νεότερους ασθενείς που τα βλέφαρά τους επιβαρύνονται λόγω της κληρονομικότητας. Η μέθοδος Plexr  καταπολεμάει τη χαλάρωση  των βλεφάρων, με στόχο να σου προσφέρει ένα πιο ξεκούραστο βλέμμα. Η χαλάρωση  αυτή  προκύπτει ως αποτέλεσμα της συρρίκνωσης του δέρματος στο άνω ή κάτω βλέφαρο. Όπου συρρίκνωση είναι ο περιορισμός των διαστάσεων του δέρματος.

Η  Plexr γίνεται με τη χρήση  τοπικής αναισθησίας. Πιο συγκεκριμένα, η  περιοχή των βλεφάρων επαλείφεται με αναισθητική κρέμα, 1 ώρα πριν  τη θεραπεία. Η θεραπεία απαιτεί 1 έως 3 συνεδρίες για να ολοκληρωθεί. Τα αποτελέσματά της κρατάνε 3 έως 5 χρόνια και μπορεί να εφαρμοστεί για  την αφαίρεση τατουάζ, ουλών ακμής, ξανθελασμάτων (κίτρινων πλακών στα βλέφαρα), αλλά και για αισθητικές παρεμβάσεις στο άνω χείλος. Αντιθέτως, ΔΕΝ μπορεί να εφαρμοστεί σε ασθενείς που πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα, όπως  η ρευματοειδής αρθρίτιδα ή ο συστηματικός ερυθηματώδης  λύκος για παράδειγμα. Δε μπορεί να εφαρμοστεί, επίσης, σε άτομα που το δέρμα τους είναι υπερβολικά χαλαρωμένο.

Τέλος, άμα  ακολουθήσεις τη μέθοδο Plexr, πρέπει να ακολουθήσεις αυστηρά και τους κανόνες της αποθεραπείας. Η αποθεραπεία είναι ιδιαίτερα σημαντική, επειδή εξαφανίζει όλα τα σημάδια που δημιουργούνται στα βλέφαρα μετά τη θεραπεία. Βασικό κομμάτι της αποθεραπείας είναι η προστασία από τον ήλιο. Η προστασία αυτή εξασφαλίζεται από την επάλειψη της περιοχής, όπου έχει εφαρμοστεί η αποθεραπεία, με αντηλιακές κρέμες.  Η επάλειψη αυτή κρατάει για μερικούς μήνες. Πέρα από τις αντηλιακές κρέμες, όμως, πρέπει να χρησιμοποιήσεις και κρέμες ημέρας ή νυκτός για 5-7 μέρες μετά από κάθε συνεδρία.

Χειρουργική Μέθοδος

Η δεύτερη μέθοδος βλεφαροπλαστικής είναι, όπως μπορείς να καταλάβεις, η χειρουργική επέμβαση, η οποία, προφανέστατα,  γίνεται με νυστέρι σε ένα κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον και συνοδεύεται με ράμματα. Εφαρμόζεται σε όλες τις περιπτώσεις δερματοχάλασης (χαλάρωσης των βλεφάρων δηλαδή) και μπορεί να εφαρμοστεί τόσο στο άνω, όσο και στο κάτω βλέφαρο. Εφαρμόζεται με τοπική αναισθησία ή μέθη. Σε κάποιες περιπτώσεις, όμως, μπορεί να εφαρμοστεί και με ολική νάρκωση. Ενδείκνυται σε περιπτώσεις, όπου η δερματοχάλαση είναι πολύ μεγάλη, σε περιπτώσεις δηλαδή που δε μπορεί να εφαρμοστεί η μέθοδος Plexr.

H χειρουργική μέθοδος είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για να καταπολεμήσει τις ρυτίδες και τις σακούλες, κάτι που δε μπορεί να επιτευχθεί με την Plexr. Είναι μία ανώδυνη μέθοδος που ολοκληρώνεται στο πλαίσιο μίας και μοναδικής συνεδρίας. Τα αποτελέσματά της κρατάνε για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και, πιο συγκεκριμένα, για 10 χρόνια. Όπως μπορείτε να αντιληφθείτε και από τα παραπάνω, η χειρουργική μέθοδος απαιτεί ράμματα. Τα ράμματα μαζί με τους αυτοκόλλητους  επιδέσμους αφαιρούνται από το γιατρό  μετά από 5-7 ημέρες. Η αποθεραπεία, κατά τη χειρουργική μέθοδο, συνδυάζεται και με συνταγογράφηση φαρμάκων, όπως παυσίπονα, αντιβιοτικά και τα κατάλληλα κολλύρια.

Μερικά tips σχετικά με τη βλεφαροπλαστική

Η βλεφαροπλαστική πρέπει να εφαρμόζεται από κάποιον πιστοποιημένο γιατρό, Οφθαλμίατρο ή Πλαστικό Χειρουργό. Ο γιατρός σου είναι αρμόδιος για να κρίνει αν η βλεφαροπλαστική είναι απαραίτητη ή όχι, ενώ είναι χρήσιμονα διευκρινίσουμε ότι η βλεφαρόπτωση διαφέρει από την πτώση των φρυδιών.Στην περίπτωση που ο γιατρός σου διαπιστώσει πως το πραγματικό πρόβλημα είναι η πτώση των φρυδιών, απαιτείται άλλη αντιμετώπιση. Η βλεφαροπλαστική δεν μπορεί να σε βοηθήσει να εξαφανίσεις τους μαύρους κύκλους γύρω  από τα μάτια σου. Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να κάνεις θεραπεία με υαλουρονικό οξύ.

Επίσης, δεν πρέπει να συγχέουμε τη βλεφαροπλαστική με το botox. Το botox είναι η θεραπεία που μπορεί να εφαρμοστεί για την καταπολέμηση των ρυτίδων που εμφανίζονται στις εξωτερικές γωνίες του ματιού, στην περιοχή που ονομάζεται «πόδι της χήνας». Αντιθέτως, η βλεφαροπλαστική εφαρμόζεται στα βλέφαρά μας.

Παρόλες τις διαφορές της βλεφαροπλαστικής από τις άλλες αισθητικές επεμβάσεις η «συνύπαρξή» τους είναι δυνατή. Η βλεφαροπλαστική μπορεί να εφαρμοστεί παράλληλα με το botox, το laser, το υαλουρονικό, τη μεσοθεραπεία,τα νήματα, την κρυολιπόλυση και, γενικά, με κάθε μέθοδο που έχει στόχο τη βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης ενός ατόμου. Επίσης, η βλεφαροπλαστική μπορεί και πρέπει να  συνδυαστεί με ένα συγκεκριμένο lifestyle που εξασφαλίζει ένα νεανικότερο και υγιέστερο βλέμμα σε ένα νεανικότερο και υγιέστερο πρόσωπο. Ωστόσο, όπως και σε κάθε άλλη αισθητική επέμβαση, υπάρχει η πιθανότητα λάθους.

Η βλεφαροπλαστική είναι ένας τρόπος να αποκτήσεις πιο ζωντανό, πιο φλογερό βλέμμα. Στην προσπάθειά σου αυτή, έχεις έναν πολύτιμο σύμμαχο, τον Χρυσό Οδηγό, που σου δίνει τη δυνατότητα να κλείσεις ραντεβού με ένα κλικ! Μη χάνεις, λοιπόν, την ευκαιρία!!

Χρυσός Οδηγόςhttps://www.xo.gr
Η συντακτική ομάδα του xo.gr, με αξιοπιστία και εγκυρότητα, συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με θέματα που σε απασχολούν. Στο blog του xo.gr, θα βρεις περιεχόμενο για τα πάντα! Από συμβουλές για την υγεία, την ομορφιά, το παιδί μέχρι χρήσιμα άρθρα για το σπίτι αλλά και συμβουλές για την συντήρηση του αυτοκινήτου σου.

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ