Επαγγελματικός Κατάλογος

Ραγάδες: 3 Τρόποι για να τις Αντιμετωπίσεις

Οι ραγάδες, εμφανίζονται απρόσκλητες στο σώμα μας και τις εντοπίζουμε στην κοιλιά, στους γοφούς, τους μηρούς, στο στήθος και στα γόνατα. Αυτές οι ακανόνιστες γραμμές, έχουν αρχικά ένα κόκκινο χρώμα και όταν εγκατασταθούν πλέον στο σώμα και περάσει ο καιρός, παίρνουν μια λευκή απόχρωση. Σε αυτό το στάδιο, γίνονται ένα με το υπόλοιπο κορμί και δεν φαίνονται τόσο έντονα.

Μεγάλη μερίδα των γυναικών παγκοσμίως, εμφανίζουν ραγάδες στο σώμα τους κάτω από ειδικές συνθήκες. Οι περισσότερες ψάχνουν τρόπους να απαλλαγούν από αυτές. Η αντιμετώπιση των ραγάδων, μπορεί να γίνει τόσο με φυσικό τρόπο όσο και με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων. Επειδή, οι καιροί είναι δύσκολοι, και σίγουρα ο φυσικός τρόπος αντιμετώπισης των ραγάδων είναι οικονομικότερος, εδώ θα αναλύσουμε τους φυσικούς τρόπους.

Πριν προχωρήσουμε όμως, πρέπει να σημειωθεί ότι οι ραγάδες δεν εξαφανίζονται εντελώς με φυσικές μεθόδους. Τα σημάδια, σταδιακά μειώνονται, ωστόσο παραμένουν το δέρμα. Γιατί όμως, εμφανίζονται εξαρχής; Σε ποιες περιπτώσεις δημιουργούνται ραγάδες; Αυτά τα ερωτήματα είναι λογικό να δημιουργούνται και πρέπει να λαμβάνουν και απαντήσεις. Συνέχισε, παρακάτω και θα βρεις τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γιατί έχεις ραγάδες;

Μην νομίζεις ότι οι ραγάδες έχουν προσωπικό πρόβλημα μαζί σου, όχι. Όπως είπαμε, εμφανίζονται στην πλειοψηφία των γυναικών και φωλιάζουν στο δέρμα τους. Τα αίτια εμφάνισης των ραγάδων έχουν μελετηθεί και εξακριβωθεί. Στη λίστα που ακολουθεί θα βρεις τη συνθήκη που ταιριάζει στη δική σου περίπτωση και έγινε η βασική αιτία που απέκτησες ραγάδες.

  • Η εγκυμοσύνη
  • Οι απότομες αυξομειώσεις του βάρους
  • Η αύξηση του ύψους στην εφηβεία
  • Η εμφάνιση ορμονικών διαταραχών, όπως είναι ο θυροειδής, ο σακχαρώδης διαβήτης, μία ορμονική θεραπεία κ.α.
  • Η γρήγορη αύξηση των μυών σε αθλητές
  • Η κορτιζόνη, όταν λαμβάνεται τακτικά και για μεγάλο χρονικό διάστημα

Για όλους αυτούς τους λόγους, μπορεί να δεις ραγάδες στο σώμα σου. Το κοινό που έχουν τα παραπάνω αίτια, είναι ότι επηρεάζουν την ελαστικότητα του δέρματος. Οι ελαστικές ίνες του χορίου του δέρματος, δέχονται πίεση, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουλές (δηλαδή ραγάδες) σε εκείνα τα σημεία.

Εάν παρατηρήσεις τις ραγάδες στην αρχή τους, μπορείς να τις αντιμετωπίσεις και να προλάβεις και την εμφάνιση ακόμη περισσότερων ραγάδων.

Πώς θα απαλλαγείς από τις ραγάδες με φυσικό τρόπο;

  • Ενυδάτωση με κρέμα σώματος ή νερό.

Η ενυδάτωση, είναι το <<Α>> και το <<Ω>> στην καταπολέμηση των ραγάδων. Οι ραγάδες, εμφανίζονται στο δέρμα, άρα για να τις μειώσεις ή να σταματήσεις τη δημιουργία τους, πρέπει να φροντίσεις το δέρμα σου, κρατώντας το ενυδατωμένο και προσλαμβάνοντας βιταμίνες. Η καθημερινή ενυδάτωση με μία κρέμα σώματος, που περιέχει βιταμίνη Ε, είναι ότι πρέπει για να ενισχύσεις την ελαστίνη του δέρματός σου και να πεις αντίο στις ραγάδες. Στην ενυδάτωση φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τον σημαντικό ρόλο του νερού.

Το νερό, έχει ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες για τον οργανισμό. Καταναλώνοντας καθημερινά οκτώ ποτήρια νερό, κρατάς το δέρμα σου υγιές και ενυδατωμένο και προλαμβάνεις την εμφάνιση των ραγάδων.Έξτρα tip για ενυδάτωση είναι η κατανάλωση ενεργειακών ποτών που αναπληρώνουν τους ηλεκτρολύτες του σώματος, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για τη υγεία του οργανισμού.

  • Aloe Vera, Λεμόνι ή Αυγό;

Η Aloe Vera, είναι το θαυματουργό αυτό φυτό που πολλοί το χρησιμοποιούν σε εγκαύματα, σε τραυματισμούς του δέρματος, σε σπυράκια και σε πολλές άλλες περιπτώσεις. Το φυτό αυτό διαθέτει κολλαγόνο, το οποίο είναι ιδανικό για την ανάπλαση του δέρματος. Όπως καταλαβαίνεις, η αλόη μπορεί να σε βοηθήσει με τις ραγάδες εάν την εφαρμόσεις σωστά και για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα.

Ο τρόπος εφαρμογής της είναι απλός, απομακρύνεις τα αγκάθια από το φυτό και εφαρμόζεις τη μεριά που έχει το κολλώδες υγρό στο σημείο του σώματος που έχεις τις ραγάδες. Έπειτα, αφήνεις την αλόη να δράση για δύο ώρες και την απομακρύνεις με νερό. Αλόη, μπορείς να βρεις σε οποιοδήποτε φυτώριο ή ανθοπωλείο. Ένα μικρό γλαστράκι αρκεί για να έχεις αρκετό υγρό για το δέρμα σου.

Το λεμόνι, τώρα είναι ακόμη ένα μυστικό για να έχεις υγιές και ελαστικό δέρμα ενώ παράλληλα ξεχωρίζει για τη λευκαντική του δράση. Αρκούν δυο φέτες λεμονιού και λίγο τρίψιμο της περιοχής που υπάρχουν οι ραγάδες, για να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα και να γίνουν πιο αχνές οι ραγάδες. Μετά την εφαρμογή, απομάκρυνες τα υπολείμματα λεμονιού με νερό.

Τέλος, το ασπράδι του αυγού, αποτελεί ένα φυσικό φάρμακο του δέρματος, που διαθέτει κολλαγόνο και βιταμίνη Α. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ασπράδι χτυπώντας το για λίγο και τοποθετώντας το στα σημεία που είναι οι ραγάδες. Το δέρμα θα απορροφήσει τις βιταμίνες που χρειάζεται και σταδιακά θα μειώσει τις ραγάδες.

  • Σωστή διατροφή

Η διατροφή, είναι πολύ σημαντικό μέτρο πρόληψης και αντιμετώπισης των ραγάδων. Οι ραγάδες, εμφανίζονται τις περισσότερες φορές από σκαμπανεβάσματα του βάρους. Ελέγχοντας το βάρος σου και προσλαμβάνοντας όλα τα θρεπτικά στοιχεία από τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, μπορείς να ενδυναμώσεις το δέρμα σου. Τροφές όπως τα φρούτα και οι ξηροί καρποί είναι ιδανικές για την υγεία του δέρματος και κατ’ επέκταση την αντιμετώπιση των ραγάδων με φυσικό τρόπο.

Οι ραγάδες, είναι σημάδια του σώματος που θυμίζουν συγκεκριμένες περιόδους της ζωής μας. Κάποιες γυναίκες τις δέχονται και αγαπούν το σώμα τους με αυτές και κάποιες άλλες προσπαθούν να βρουν τρόπους να απαλλαγούν από την παρουσία τους. Μπορείς να τις αντιμετωπίσεις με φυσικό τρόπο αλλά και με τη βοήθεια κάποιου επαγγελματία δερματολόγου ή πλαστικού χειρούργου που θα προτείνεις τις κατάλληλες μεθόδους θεραπείας.

Εάν θες άμεσα αποτελέσματα, συμβουλέψου έναν επαγγελματία Πλαστικό χειρούργο από τον επαγγελματικό κατάλογο του Χρυσού Οδηγού και ενημερώσου για την δημοφιλή  μέθοδο αντιμετώπισης των ραγάδων με laser.

Αναστασία Κούρου
Η Αναστασία είναι Seo Analyst στον Χρυσό Οδηγό από τον Φλεβάρη του 2020. Απολαμβάνει να βλέπει μία καλή ταινία μυστηρίου, τρώγοντας ποπ κορν και ονειρεύεται ταξίδια σε όλο τον κόσμο. Αρθρογραφεί εδώ και χρόνια και παράλληλα εξερευνεί τον κόσμο του SEO.

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ