Επαγγελματικός Κατάλογος

Συνεργείο καθαρισμού: Ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε!

Ένα συνεργείο καθαρισμού είναι η καλύτερη επιλογή για να λάμψει χωρίς κόπο το σπίτι σου ή ο επαγγελματικός σου χώρος! Όχι, ό,τι και ό,τι. Όταν αναλαμβάνουν οι επαγγελματίες, κάνουν τα πράγματα να φαίνονται πιο εύκολα. Το βλέπεις παντού αυτό. Καλείς έναν υδραυλικό στο σπίτι σου, για παράδειγμα, και χειρίζεται το κατσαβίδι, όπως ένας δεξιοτέχνης οργανοπαίκτης που παίζει μπουζούκι σε κάποιο πάλκο.

Πας στον κουρέα της γειτονιάς σου και τον βλέπεις να χειρίζεται το ψαλίδι και τη φαλτσέτα με τέτοια λεπτότητα κινήσεων, που θυμίζει μουσικοσυνθέτη, ο οποίος διευθύνει μία ορχήστρα στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο σωστός και λεπτομερής καθαρισμός ενός χώρου είναι τέχνη, ή αλλιώς για να παραφράσουμε μία γνωστή φράση του λαού μας, είναι μισή αρχοντιά. Οι άρχοντες μένουν σε παλάτια, βεβαίως, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Ο χώρος σου είναι το μικρό σου «παλατάκι» και ο καθαρισμός του, μερικές φορές, απαιτεί την πρόσληψη επαγγελματικών χεριών.

Πότε απαιτείται να προσλάβεις ένα συνεργείο καθαρισμού;

Θα μας πεις «Ναι ρε παιδιά, ωραία όλα αυτά τα λόγια, αλλά σιγά μην καλέσω συνεργείο καθαρισμού, ποιος/α νομίζετε ότι είμαι;». Δεν σε αδικούμε, είναι εύλογη η απορία σου, όμως υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που είναι απαραίτητο, ακόμη και για μας τους κοινούς θνητούς, να καλέσουμε κάποιο συνεργείο καθαρισμού.

Ας τις αναφέρουμε μία προς μία, λοιπόν. Έχεις στα σκαριά μία μετακόμιση και πρέπει κάπως να την οργανώσεις, έτσι δεν είναι; Εμ, έλα που ο χρόνος σου δε φτάνει. Πρέπει να μαζέψεις τα πράγματα από το παλιό σου σπίτι και να τα μεταφέρεις στο καινούργιο. Το καινούργιο σπίτι, δεν είναι αυτό που λέμε και πολύ καθαρό. Άρα, πρέπει να κάνεις και φασίνα μέσα σε όλα τα άλλα. Η επιλογή και η πρόσληψη κάποιου συνεργείου καθαρισμού θα σου λύσει τα χέρια, αυτό είναι βέβαιο.

Μπορεί πάλι να μη μετακομίζεις, ωραίο δεν είναι το σπίτι σου εξάλλου; Μερικά φτιασιδώματα θέλει μόνο και θα «γίνει κούκλα» μετά. Ανακαίνιση λοιπόν, αλλά και αυτή δεν είναι παίξε γέλασε. Το λίφτινγκ του σπιτιού σου αφήνει πίσω του απομεινάρια που μπορεί να είναι σκουπίδια, σκόνη ή υπολείμματα μπογιάς, για παράδειγμα. Ένα συνεργείο καθαρισμού είναι απαραίτητο σ΄ αυτήν την περίπτωση.

Και αφού πιάσαμε τις ανακαινίσεις, δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε σε ακόμη μία περίπτωση, όπου απαιτείται να προσλάβεις κάποιο συνεργείο καθαρισμού «για να κάνει τη δουλειά». Το γκρέμισμα μίας μεσοτοιχίας αφήνει πίσω του μπάζα και σκόνη. Αυτά πρέπει να τα μαζέψει κάποιος το συντομότερο δυνατόν…

Οι εργασίες ενός συνεργείου καθαρισμού δεν περιορίζονται στις περιπτώσεις φροντίδας ανακαινισμένων σπιτιών ή στην εξυπηρέτηση πελατών που μετακομίζουν. Μπορείς να καλέσεις κάποιο συνεργείο καθαρισμού, όταν θες να απομακρύνεις δυσάρεστες μυρωδιές από το χώρο. Όταν αντιλαμβάνεσαι ότι αυτές οι μυρωδιές επιμένουν, κάλεσε κάποιο συνεργείο καθαρισμού, προκειμένου να απαλλαγείς επιτέλους από τη δυσάρεστη οσμή του χώρου σου.

Τέλος, τα συνεργεία καθαρισμού δεν απομακρύνουν μόνο τις δυσάρεστες μυρωδιές, αλλά και τους δύσκολους λεκέδες που δε λένε, οι άτιμοι, να ξεκολλήσουν με τίποτα από τα δάπεδα και τις επιφάνειες του σπιτιού σου. Λεκέδες που μπορεί να προκαλούνται από διάφορες αιτίες, όπως η μούχλα ή η σκουριά.

Τί υπηρεσίες προσφέρουν τα συνεργεία καθαρισμού

Η γκάμα των υπηρεσιών που προσφέρει ένα συνεργείο καθαρισμούείναι ευρεία. Μπορεί να φροντίσει, για παράδειγμα, την καθαριότητα του δαπέδου, των πλακιδίων και των μαρμάρων, των τζαμιών, των επίπλων ή των χαλιών.

Τα συνεργεία καθαρισμού αναλαμβάνουν να «γυαλίσουν» κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους. Για παράδειγμα, μπορούν να καθαρίζουν τους κοινόχρηστους χώρους μίας πολυκατοικίας. Αν είσαι έμπορος ή ελεύθερος επαγγελματίας πάλι, θες ένα καθαρό μαγαζί ή ένα καθαρό γραφείο αντίστοιχα. Γενικά, οι υπηρεσίες ενός συνεργείου καθαρισμού είναι προσαρμοσμένες στα θέλω του πελάτη.

Κάποιες φορές, ο καθαρισμός του χώρου σου μπορεί να είναι τακτικός. Μπορείς να προσλάβεις ένα συνεργείο καθαρισμού, δηλαδή, που θα καθαρίζει το χώρο σου σε συγκεκριμένες μέρες και ώρες. Ακόμη, μπορείς να το προσλάβεις για εξειδικευμένες εργασίες όπως είναι το καθάρισμα του σίδερου ή το καθάρισμα του φούρνου.

Μπορείς από την άλλη, να προσλάβεις ένα συνεργείο καθαρισμού, που για τις ανάγκες του παρόντος άρθρου, θα το ονομάσουμε «συνεργείο ειδικού σκοπού». Ένα συνεργείο, δηλαδή, που θα αναλάβει τον καθαρισμό του χώρου σου, εκτάκτως, στο πλαίσιο μίας συγκεκριμένης συγκυρίας, όπως η ανακαίνιση του σπιτιού σου, που αναφέραμε προηγουμένως.

Ποιο είναι το κόστος/όφελος ενός συνεργείου καθαρισμού

Το κόστος ενός συνεργείου καθαρισμού καθορίζεται από τις ανάγκες του πελάτη, αλλά και από την πολυπλοκότητα των εργασιών που θέλει να γίνουν στο χώρο του. Είναι δύσκολο και παρακινδυνευμένο να προσδιορίσουμε μία τιμή αναφοράς, από τη στιγμή που δεν είναι σαφές τι θα κάνει το συνεργείο καθαρισμού στο χώρο σου. Από την άλλη, βέβαια, το κόστος μίας υπηρεσίας υπολογίζεται σε συνάρτηση με το όφελός της.

Τα οφέλη που μπορεί να σου προσφέρει η πρόσληψη ενός συνεργείου καθαρισμού, είναι λίγο πολύ ευνόητα. Έχουμε αναφέρει ήδη στον πρόλογο του άρθρου, κάπως γλαφυρά είναι η αλήθεια, ότι η επαγγελματική εξειδίκευση των υπαλλήλων του συνεργείου αποτελεί ένα σημαντικό κριτήριο επιλογής των υπηρεσιών τους.

Η επαγγελματική εξειδίκευση είναι ο παράγοντας που οδηγεί στην προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών, πιθανότατα με μικρότερο κόστος από μία Do It Yourself επιλογή. Και σε συντομότερο χρονικό διάστημα προφανώς, εξάλλου σκέψου ότι ο επαγγελματίας πάροχος μίας υπηρεσίας διαθέτει τον αναγκαίο -για την εκπλήρωση κάθε εργασίας- εξοπλισμό.

Όπως και να έχει πάντως, η επιλογή είναι δική σου. Ψάξε τα συνεργεία καθαρισμού που εξυπηρετούν τις κατοικίες και τους εμπορικούς χώρους της περιοχής σου και

επίλεξε την καλύτερη για εσένα επιλογή. Η διαδικασία αναζήτησης είναι απλή, αφού ο Χρυσός Οδηγός έχει «καθαρίσει» για σένα, συγκεντρώνοντας τα στοιχεία επικοινωνίας των επαγγελματιών που ψάχνεις! Μπορείς να τους βρεις με λίγα κλικς.

Χρυσός Οδηγόςhttps://www.xo.gr
Η συντακτική ομάδα του xo.gr, με αξιοπιστία και εγκυρότητα, συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με θέματα που σε απασχολούν. Στο blog του xo.gr, θα βρεις περιεχόμενο για τα πάντα! Από συμβουλές για την υγεία, την ομορφιά, το παιδί μέχρι χρήσιμα άρθρα για το σπίτι αλλά και συμβουλές για την συντήρηση του αυτοκινήτου σου.

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ