Επαγγελματικός Κατάλογος

Η οργάνωση της μετακόμισης μπορεί να γίνει στο πι και φι!

Ήρθε η ώρα να μετακομίσεις; Η οργάνωση της μετακόμισης είναι το <<Α>> και <<8>>. Μαζί σου θα πάρεις πολλά πράγματα -βασικά ό,τι θες εσύ- και, σίγουρα, πολλές αναμνήσεις. Όποιος και αν είναι ο λόγος της μετακόμισής σου -σπουδές, νέα επαγγελματική σταδιοδρομία σε άλλο τόπο, εκπλήρωση ονείρου ζωής και αγορά του δικού σου σπιτιού- το σίγουρο είναι ότι σε περιμένει πολλή δουλειά!

Η μετακόμιση είναι, πάντα, μια απαιτητική διαδικασία, που θέλει χρόνο, κόπο, μεθοδικότητα και καλή οργάνωση. Το τελευταίο, δηλαδή η οργάνωση της μετακόμισης, είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για να τη φέρεις εις πέρας επιτυχημένα, πιο εύκολα, πιο γρήγορα και με λιγότερο άγχος. Ποιος δε θέλει λιγότερο άγχος ή, ιδανικά, καθόλου;

Έχεις βρει, λοιπόν, το νέο σου σπίτι…. Τώρα, τι κάνεις;

7 Tips για Σωστή οργάνωση της μετακόμισης

Διάβασε, παρακάτω, μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς πρέπει να κινηθείς, ώστε να γίνει σωστά η οργάνωση της μετακόμισης, χωρίς να πελαγώσεις!

  • Αρχικά -μην ξεχνάς, η αρχή είναι… το ήμισυ του παντός- σου προτείνουμε να φτιάξεις μια λίστα με όσα πρέπει να κάνεις και με όσα δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να ξεχάσεις! Πίστεψέ μας, όταν τα δεις όλα σημειωμένα, θα χαλαρώσεις λίγο, καθώς θα νιώσεις πως έχεις τον έλεγχο της διαδικασίας. Κάθε φορά που θα θυμάσαι κάτι καινούριο, ενημέρωνε τη λίστα σου με τα to do.
  • Πριν μετακομίσεις -και έγκαιρα- πρέπει να ενημερώσεις κάποιους φορείς για τη νέα διεύθυνση κατοικίας σου. Τους παρόχους υπηρεσιών κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ.), την εφορία, την τηλεφωνική εταιρεία σου, την τράπεζα με την οποία έχεις δούναι & λαβείν, τον ασφαλιστικό φορέα σου κ.ά. Σκέψου, απλώς, ποιοι πρέπει να γνωρίζουν τα νέα στοιχεία επικοινωνίας μαζί σου -εκτός από συγγενείς και φίλους. Καλό θα ήταν να δώσεις τη νέα διεύθυνση και στον παλιό σπιτονοικοκύρη σου (ή και σε ένα γείτονα), για να σε βρει αν ξεχάσεις κάτι. Αλλά και για να σου στέλνει αλληλογραφία που, ενδεχομένως, εξακολουθήσει να αποστέλλεται στο παλιό σπίτι. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στους λογαριασμούς. Σκέψου πως, αφού μετακομίσεις, μπορεί να λάβεις ένα γράμμα από το… παρελθόν! Θέλεις να επιστραφεί πίσω, χωρίς παραλήπτη;
  • Πριν μετακομίσεις πρέπει, βέβαια, να έχεις ολοκληρώσει τις διαδικασίες που απαιτούνται από τη μεριά σου για τη διακοπή και ενεργοποίηση -στη νέα διεύθυνση- του ρεύματος, του νερού και του τηλεφώνου. Ναι, και του internet.   Ζούμε, πλέον, σε έναν ψηφιακό κόσμο… Να θυμάσαι ότι όλα αυτά θα χρειαστούν χρόνο και, σίγουρα, δεν θέλεις την πρώτη μέρα στο νέο σου σπίτι να ψάχνεις με… φακό τα πράγματά σου στις κούτες συσκευασίας!
  • Μιλώντας για κούτες, σε συμβουλεύουμε να προμηθευτείς -πριν από τη μετακόμιση- όλα τα υλικά που είναι απαραίτητα για το πακετάρισμα των πραγμάτων σου, χωρίς καμία τσιγγουνιά! Για την ακρίβεια, πάρε πιο πολλά από όσα φαντάζεσαι ότι θα σου χρειαστούν. Σκέψου αφενός ότι πρόκειται να πακετάρεις όλο σου το νοικοκυριό, αφετέρου ότι… «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν»… Σε φαντάζεσαι, λίγο πριν την ολοκλήρωση του απαιτητικού και κουραστικού πακεταρίσματος, να ξεμείνεις από τα απαραίτητα υλικά συσκευασίας; Δεν το θέλεις αυτό! Για την οργάνωση της μετακόμισης μιλάμε, άλλωστε! Μισές δουλειές θα κάνεις;  
  • Μην αμελήσεις να κάνεις έναν πλήρη έλεγχο του καινούριου σου χώρου, πριν φτάσεις σε αυτόν, φορτωμένος με όλα σου το νοικοκυριό και τις αποσκευές! Ειδικά στην περίπτωση που έχει προηγηθεί ανακαίνιση του σπιτιού, έλεγξε αν οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί σωστά και, γενικότερα, αν όλα είναι απολύτως λειτουργικά. Έλεγξε την κουζίνα και το μπάνιο, τις παροχές νερού, το θερμοσίφωνα, την αποχέτευση, τις πρίζες του σπιτιού!
  •  Ίσως έχεις, ήδη, σχεδιάσει στο μυαλό σου πού θα βάλεις κάθε έπιπλο, στο καινούριο σπίτι. Αν όχι, κάνε τις απαραίτητες μετρήσεις του χώρου και σχεδίασε τη νέα του μορφή. Ασφαλώς, όταν θα μπεις μέσα, θα κάνεις κάποιες αλλαγές στο βασικό σου πλάνο, βάσει αισθητικού αποτελέσματος. Άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη. Η τελική διακόσμηση, άλλωστε, είναι μια ευχάριστη διαδικασία. Όλα, όμως, θέλουν την προετοιμασία τους.
  • Μιλώντας για προετοιμασία, να σου θυμίσουμε το απαιτητικό και κουραστικό -ναι, σε καταλαβαίνουμε- καθάρισμα του νέου σπιτιού. Είναι προτιμότερο να γίνει όταν ο χώρος θα είναι άδειος, λίγο πριν τη μετακόμιση. Καλό και βολικό για σένα, σίγουρα, θα ήταν να απευθυνθείς σε ένα συνεργείο καθαρισμού κατοικιών, Αλλιώς, ανάλαβέ τα όλα με υπομονή και θετική ενέργεια! Το καινούριο σου σπίτι, άλλωστε, θα καθαρίσεις. Μπορείς, βέβαια, να ζητήσεις και τη βοήθεια του κοινού! Συγγενείς και φίλοι ίσως θελήσουν να βοηθήσουν στο καθάρισμα. Τι λες;
  • Και φτάσαμε στο πακετάρισμα των πραγμάτων σου. Ωχ… Είναι εξαιρετικά απαιτητικό, χρονοβόρο και κουραστικό, αλλά αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της όλης διαδικασίας της μετακόμισης. Όταν ολοκληρωθεί, θα είσαι πολύ κοντά στο τέλος. Ωστόσο, όταν σκέφτεσαι το πακετάρισμα, ίσως κάνεις εικόνα τον εαυτό σου… ανάμεσα σε πολλές κούτες ανοιχτές και κλειστές, με πολλά πράγματα στα χέρια και γύρω σου να επικρατεί ένα χάος! Χμμμ… κάπως έτσι μπορεί να καταλήξει, αν δεν ακολουθήσεις μερικά tips για ένα σωστό πακετάρισμα. Η σωστή οργάνωση της μετακόμισης προϋποθέτει τη μεθοδική οργάνωση του πακεταρίσματος. Τι νόμιζες; Δεν παίρνεις, έτσι απλά, τα πράγματα και φεύγεις!

Σημαντικό tip: Μην ξεχάσεις να συγκεντρώσεις σε ένα σακίδιο, αν όχι σε κούτα, προσωπικά είδη/ρούχα και πράγματα που θα χρειαστείς την πρώτη μέρα της εγκατάστασής σου στο καινούριο σπίτι!

Έφτασε η μέρα της μετακόμισης… Το ιδανικό σενάριο είναι να είσαι πανέτοιμος, όλα να είναι σωστά συσκευασμένα, το καινούριο σπίτι να σε περιμένεις και εσύ να περιμένεις, χωρίς άγχος, το φορτηγό μεταφορών! Δεν σου φαίνεται, όλο αυτό, ρεαλιστικό για σένα;

Ναι, αναμφισβήτητα, μια μετακόμιση απαιτεί πολλή δουλειά σε όλα τα στάδιά της, είναι πολύ κουραστική και αγχωτική. Αν νομίζεις ότι δεν θα τα καταφέρεις, μια λύση είναι να βρεις μια εταιρεία μεταφορών & μετακομίσεων, που θα αναλάβει τα πάντα! Θα αμπαλάρει και θα πακετάρει, με τον κατάλληλο εξοπλισμό, όλα σου τα πράγματα -εύθραυστα/ρούχα/έπιπλα/ηλεκτρικές συσκευές/ογκώδη αντικείμενα.

Μια εταιρεία μεταφορών έχει τον τρόπο να διεκπεραιώσει την οργάνωση της μετακόμισης και να μεταφέρει, με ασφάλεια, όλο το νοικοκυριό σου στο καινούριο σπίτι. Έκαστος στο είδος του, στο κάτω-κάτω της γραφής! Στον Χρυσό Οδηγό θα βρεις πολλές μεταφορικές εταιρείες, με ένα κλικ! Επίλεξε έναν εξειδικευμένο στις μετακομίσεις επαγγελματία και… όλα θα πάνε καλά. Χωρίς άγχος και υπερβολική κούραση!

Χρυσός Οδηγόςhttps://www.xo.gr
Η συντακτική ομάδα του xo.gr, με αξιοπιστία και εγκυρότητα, συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με θέματα που σε απασχολούν. Στο blog του xo.gr, θα βρεις περιεχόμενο για τα πάντα! Από συμβουλές για την υγεία, την ομορφιά, το παιδί μέχρι χρήσιμα άρθρα για το σπίτι αλλά και συμβουλές για την συντήρηση του αυτοκινήτου σου.

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ