Επαγγελματικός Κατάλογος

Μετακομίζεις; Έχεις βρει υλικά πακεταρίσματος;

Ετοιμάζεσαι να αλλάξεις σπίτι και σκέφτεσαι εάν έχεις τα κατάλληλα υλικά πακεταρίσματος για να συσκευάσεις τα υπάρχοντά σου και να οργανώσεις τη μετακόμισή σου; Σκέφτεσαι συνεχώς εάν σου έχει ξεφύγει κάτι, σημειώνεις σε χαρτάκια τις δουλειές που πρέπει να κάνεις, πηγαινοέρχεσαι στα δωμάτια του σπιτιού και… όλο και κάτι σου έρχεται στο μυαλό!

Σκέφτεσαι «πώς θα πακεταριστούν σε κούτες και θα μεταφερθούν όλα αυτά τα πράγματα» και αγχώνεσαι; Εύλογα… Μια μετακόμιση, όπως θα έχεις ακούσει από γνωστούς που την έχουν βιώσει, είναι μια αρκετά απαιτητική διαδικασία. Ναι, και πολύ κουραστική, καλώς το σκέφτεσαι…

Το πιο κουραστικό, χρονοβόρο και δύσκολο μέρος της μετακόμισης είναι το πακετάρισμα των πραγμάτων σου. Το έχεις καταλάβει, έτσι δεν είναι; Σκέψου, απλώς, ότι πρέπει να συσκευάσεις ό,τι έχεις στο παλιό σπίτι -δηλαδή τα πάντα, προκειμένου να μεταφερθούν στον καινούριο σου χώρο.

Για την κούραση που έχει όλη αυτή η διαδικασία, θα σου πούμε, μόνο, να ξεκινήσεις έγκαιρα και να οπλιστείς με υπομονή. Για τη δυσκολία, όμως, του πακεταρίσματος, έχουμε να σου πούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για τη σωστή οργάνωση και διεκπεραίωσή του.

Ο στόχος είναι να αμπαλαριστούν όλα σωστά και μεθοδικά, με τα κατάλληλα υλικά πακεταρίσματος, χωρίς λάθη και ζημιές. Αν το πετύχεις αυτό, και το πακετάρισμα κυλήσει ομαλά, θα σου φανεί πιο εύκολο και, τελικά, λιγότερο κουραστικό! Βλέπεις, λοιπόν, ίσως κάτι μπορεί να γίνει και με την κούρασή σου…

Πακετάρισμα τώρα! Έχεις τα υλικά πακεταρίσματος που χρειάζεσαι & πώς θα τα χρησιμοποιήσεις;

Τα κατάλληλα υλικά πακεταρίσματος για μια μετακόμιση είναι τα βασικά σου «όπλα», για να την οργανώσεις σωστά. Το μυαλό σου, σίγουρα, πηγαίνει στις κούτες συσκευασίας. Θα χρειαστείς, όντως, πολλές από αυτές -περισσότερες από όσες έχεις υπολογίσει.

Εκτός όμως από πολλές και… γερές κούτες, έχε κατά νου ότι πρέπει να έχεις την κατάλληλη σε μέγεθος για κάθε είδος αντικειμένου.

Τα χαρτοκιβώτια διατίθενται σε πολλά μεγέθη, ενώ μπορείς να κάνεις και ειδική παραγγελία κούτας, στις διαστάσεις που χρειάζεσαι, για ένα συγκεκριμένο αντικείμενό σου προς μεταφορά.

Απόφυγε πάντως τις πολύ μεγάλες κούτες, γιατί θα πέσεις στην παγίδα να τις υπερφορτώσεις! Και μετά, ποιος τις σηκώνει; Άσε που όσο πιο πολύ τις γεμίζεις, τόσο πιο πολύ αυξάνεται η πιθανότητα να προκληθεί ζημιά στο περιεχόμενό τους.

Το σπάσιμο αντικειμένων και οι απώλειες έχουν μια… συνάφεια με τις μετακομίσεις. Εσύ, όμως, θα ελαχιστοποιήσεις την πιθανότητα να συμβούν, αν αμπαλάρεις τα πράγματά σου σωστά.

Μην ξεχνάς να βάζεις στον πάτο κάθε κούτας συσκευασίας αρκετή ποσότητα χαρτιού και, στη συνέχεια, τα βαρύτερα αντικείμενα -πάντα στις πιο μικρές κούτες τα πιο βαριά.

Επίσης, είτε μικρά είτε μεγάλα είναι τα χαρτοκιβώτια, ποτέ μην αφήνεις κενά κατά το πακετάρισμα. Θα σου βγει σε καλό, σε πιθανή πτώση τους.

Στην αγορά θα βρεις και ειδικές χάρτινες κούτες με υποδοχή για κρεμάστρες, για τη μεταφορά ρούχων. Έτσι τα ρούχα σου θα φτάσουν στο καινούριο σπίτι… ατσαλάκωτα! Αξίζει το κόστος τους, δεν νομίζεις;

Αν, μάλιστα, έχεις καταφέρει να βρεις το μεγαλύτερο μέρος από τις άλλες κούτες δωρεάν, από το super market της γειτονιάς και γνωστούς, μην το σκέφτεσαι καθόλου!

Ρολό περιτυλίγματος έχεις; Είναι ένα από τα πλέον απαραίτητα υλικά πακεταρίσματος. Είναι κατασκευασμένο από διογκωμένο πολυαιθυλένιο και προστατεύει τα εύθραυστα αντικείμενα από σπασίματα, χτυπήματα και γρατζουνιές.

Μην ανησυχείς, λοιπόν, για τη μεταφορά του καθρέπτη σου ή του αγαπημένου σου βάζου-οικογενειακού κειμηλίου. Ασφαλώς και θα τα τυλίξεις με αρκετό ρολό, πριν τα πακετάρεις στις κούτες.

Υπάρχει και το ρολό οντουλέ, το έχεις ακουστά; Θα το βρεις και σε έτοιμα φύλλα, εκτός από τη διάθεσή του σε ρολό. Θα το χρησιμοποιήσεις για να συσκευάσεις τα πιάτα και τα ποτήρια σου, χωρίς να ακουμπούν μεταξύ τους. Έτσι, το νοικοκυριό της κουζίνας σου θα μεταφερθεί με ασφάλεια στο νέο σπίτι.

Κι αν ανησυχείς, ιδιαιτέρως, για τα ακριβά και συναισθηματικής αξίας κρυστάλλινα ποτήρια σου, χρησιμοποίησε το φιλμ αεροπλάστ. Είναι το πλαστικό περιτύλιγμα με τις φυσαλίδες, που προστατεύει απόλυτα από χτυπήματα και σπασίματα.

Χρησιμοποίησέ το, πριν πακετάρεις τα εύθραυστα αντικείμενά σου, και… θα μας θυμηθείς, όταν θα τα ξεπακετάρεις αλώβητα, στο καινούριο σπίτι! Ναι, τότε μπορείς να… σπάσεις και τις αμέτρητες φυσαλίδες που έχει το φιλμ αεροπλάστ. Όλοι το έχουμε κάνει!

Μιλώντας για τα απαραίτητα υλικά πακεταρίσματος για μετακόμιση, χρειάζεσαι, φυσικά, ταινία συσκευασίας για να κλείνεις τις κούτες που ετοιμάζεις. Προτίμησε τις αυτοκόλλητες σελοπλάστ ταινίες, για ισχυρή συγκόλληση.

Κι αν σκέφτεσαι ότι θα σε κουράσει το συνεχές κόψιμο της ταινίας -είναι και χρονοβόρο, θα σου προτείνουμε μια μικρή «πολυτέλεια». Τις μηχανές συσκευασίας με την ειδική λάμα κοπής. Έτσι, θα κλείσεις εύκολα και γρήγορα τις κούτες σου!

Α! Ξεχάσαμε να σου πούμε ότι υπάρχουν και ταινίες που έχουν πάνω τους, τυπωμένη, τη λέξη ΕΥΘΡΑΥΣΤΟΝ. Δεν βλάπτει «μια υπενθύμιση» για προσοχή προς τους μεταφορείς, την ημέρα της μετακόμισης, έτσι δεν είναι;

Πρέπει να σου πούμε, επίσης, ότι:

● Το φιλμ αεροπλάστ, που προαναφέραμε, θα το βρεις και ως αεροστρώμα ή φούσκα συσκευασίας ή bubble wrap.

● Υπάρχει και το αεροχάρτ, που είναι χαρτόνι με αεροπλάστ από μέσα.

● Γενικότερα, υπάρχουν πολλά υλικά για να προστατεύσεις τα πράγματά σου κατά το πακετάρισμά τους στα χαρτοκιβώτια, όπως:το γαριδάκι συσκευασίας, το μπαλάκι συσκευασίας, τα μαξιλάρια αέρος, οι γωνίες και τα διχτάκια προστασίας.

Μπερδεύτηκες; Αναρωτιέσαι πού θα τα βρεις όλα αυτά και ποια θα χρειαστείς σίγουρα, βάσει του είδους των πραγμάτων σου;

Υπάρχουν στην αγορά πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα είδη και υλικά συσκευασίας. Εκεί θα βρεις και όλα τα κατάλληλα υλικά πακεταρίσματος για τη μετακόμισή σου. Το εξειδικευμένο προσωπικό των εταιρειών αυτών θα σου υποδείξει τι ακριβώς θα χρειαστείς.

Στον Χρυσό Οδηγό, μπορείς να βρεις, με ένα κλικ, μια εταιρεία με είδη και υλικά συσκευασίας. Κάνε τις αγορές σου και… καλό πακετάρισμα!

Να σου θυμίσουμε, βέβαια, την εναλλακτική λύση των μεταφορικών εταιρειών που αναλαμβάνουν, πλήρως, το αμπαλάρισμα του νοικοκυριού σου, με τα δικά τους υλικά συσκευασίας και σ’ ένα λογικό κόστος. Στον Χρυσό Οδηγό θα βρεις, πάλι, μια τέτοια εταιρεία μεταφορών.

Χρυσός Οδηγόςhttps://www.xo.gr
Η συντακτική ομάδα του xo.gr, με αξιοπιστία και εγκυρότητα, συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με θέματα που σε απασχολούν. Στο blog του xo.gr, θα βρεις περιεχόμενο για τα πάντα! Από συμβουλές για την υγεία, την ομορφιά, το παιδί μέχρι χρήσιμα άρθρα για το σπίτι αλλά και συμβουλές για την συντήρηση του αυτοκινήτου σου.

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ