Επαγγελματικός Κατάλογος

Πως Καθαρίζεις το Σίδερο: 5 Τρόποι

Παρατηρείς σημάδια στα ρούχα μετά το σιδέρωμα; Μάλλον το σίδερο χρειάζεται καθαρισμό. Και τώρα; Πως καθαρίζεις το σίδερο; Ο καθαρισμός του σίδερου, δεν απαιτεί επαγγελματία αλλά μπορεί να γίνει με φυσικά υλικά στο σπίτι. Είναι κρίμα να μην περιποιείσαι τις ηλεκτρικές σου συσκευές και να τις αφήνεις να φθείρονται. Η φθορά στο σίδερο, προκαλεί και φθορά στα ρούχα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αντιληφθείς ότι το σίδερο χρειάζεται συντήρηση. Οι συχνότερες ενδείξεις είναι οι μαυρισμένες πλάκες, η σκουριά, τα άλατα κ.α. Επιπλέον, αν αρχίσεις να παρατηρείς ότι το σίδερο δεν αποδίδει αρκετά, σίγουρα χτυπάει το καμπανάκι του καθαρισμού και της συντήρησης.

 Και τώρα που σου είπαμε, μερικά tips για να καταλάβεις εάν λειτουργεί σωστά το σίδερο και αν χρειάζεται συντήρηση, ήρθε η στιγμή να μάθεις, πως καθαρίζεις το σίδερο; Συγκεντρώσαμε 5 Τρόπους για να καθαρίσεις εύκολα και αποτελεσματικά το σίδερό σου.

Προσοχή! Σε περίπτωση που ξεχαστείς και αφήσεις το σίδερο πάνω στο ρούχο που σιδερώνεις, βγάλε αμέσως το σίδερο από την πρίζα. Το σίδερο πιθανότατα να έχει ύφασμα επάνω, ωστόσο μπορείς να το αφαιρέσεις με κάποιο τσιμπιδάκι, προσέχοντας να μην καείς.

Μετά τη μικρή αλλά άκρως σημαντική παρένθεση, μπορούμε να συνεχίσουμε με την απάντηση του ερωτήματος που σου παιδεύει το μυαλό <<Πως καθαρίζεις το σίδερο;>>. Μάθε τους τρόπους που θα βοηθήσουν να κάνεις το σίδερό σου καινούργιο.

  • Αφαίρεσε τη μαύρη πλάκα με οδοντόκρεμα.

Η οδοντόκρεμα, μπορεί να κάνει θαύματα στο μαυρισμένο σίδερο. Εάν παρατηρήσεις ότι οι πλάκες στο σίδερο είναι μαυρισμένες, τότε πρέπει να λάβεις τα κατάλληλα μέτρα για τον καθαρισμό τους. Αρχικά, το σίδερο πρέπει να είναι κρύο. Εφαρμόζεις την οδοντόκρεμα στο σίδερο και με ένα πανάκι αρχίζεις το τρίψιμο μέχρι να καθαριστεί η επιφάνεια των πλακών. Έπειτα, αφαιρείς την οδοντόκρεμα με ένα καθαρό πανάκι και βάζεις το σίδερο σε λειτουργία ατμού. Σιδερώνεις ένα ύφασμα που δε χρησιμοποιείς για πέντε λεπτά και θα δεις ότι όλα τα υπολείμματα μαυρίλας, θα εξαφανιστούν.

  • Σιδέρωσε το μαγικό αλουμινόχαρτο.

Το αλουμινόχαρτο, δίνει άμεση λύση στον καθαρισμό του σίδερου. Οι πλάκες, μπορεί να εμφανίσουν γραμμές και γρατζουνιές. Σίγουρα, δε θες τα ρούχα σου να έχουν πάνω χαρακιές. Γι’ αυτό το λόγο, μπορείς να λειάνεις το σίδερο, με τη χρήση του αλουμινόχαρτου. Τοποθετείς το αλουμινόχαρτο πάνω στη σιδερώστρα και έπειτα αρχίζεις και το σιδερώνεις έως ότου γίνει απολύτως λείο. Όταν σηκώσεις το σίδερο θα παρατηρήσεις ότι δεν θα υπάρχουν πλέον σημάδια.

  • Βάλε χοντρό αλάτι.

Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο, όμως το χοντρό αλάτι είναι ιδανικό για την αφαίρεση λεκέδων από την πλάκα του σίδερου. Πάρε μια πετσέτα που δεν την πολύ χρησιμοποιείς, και τοποθέτησε πάνω αρκετή ποσότητα χοντρού αλατιού. Σιδέρωσε την πετσέτα με το χοντρό αλάτι για λίγη ώρα, αλλά χωρίς να έχεις το σίδερο σε λειτουργία ατμού.  Το αλάτι θα αιχμαλωτίσει κάθε είδους βρωμιά που υπάρχει στην πλάκα και θα δεις πεντακάθαρη την πλάκα του σίδερου.

  • Χρησιμοποίησε λίγο απορρυπαντικό πλυντηρίου.

Το απορρυπαντικό πλυντηρίου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καθαριστικό σίδερου. Βέβαια, είναι καλό να χρησιμοποιηθεί αραιωμένο και όχι πηχτό ή σε σκόνη. Με ένα πανάκι τρίψε απαλά την επιφάνεια της πλάκας και θα δεις ότι η πλάκα θα γυαλίσει. Σκληρότερα καθαριστικά υλικά, μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στην πλάκα που δεν θα διορθώνεται. Οπότε, ξεκίνα τον καθαρισμό του σίδερου με μεγάλη προσοχή.

  • Καθάρισε το εσωτερικού του σίδερου με ξύδι.

Το ξύδι, έχει αποδειχτεί σύμμαχος στο καθάρισμα όχι μόνο επιφανειών και πατωμάτων  αλλά και ηλεκτρικών συσκευών. Το σίδερο, μαζεύει άλατα και βρωμιές στο εσωτερικό του και αυτός είναι ο βασικός λόγος που βλέπεις να εμφανίζονται στις πλάκες σημάδια. Για τον εσωτερικό καθαρισμό του σίδερου, μπορείς να γεμίσεις το δοχείο του με ένα διάλυμα νερού και λευκού ξυδιού. Αφού τοποθετήσεις το διάλυμα, αύξησε τη θερμοκρασία του σίδερου και άφησέ το σε λειτουργία ατμού. Μετά, πάρε ένα ύφασμα και άρχισε να το σιδερώνεις, για να κινηθεί το διάλυμα σε όλο το εσωτερικό της συσκευής.

Το διάλυμα του ξυδόνερου, θα καθαρίσει εντελώς τη συσκευή και θα αφαιρέσει όλα τα υπολείμματα αλάτων και σκόνης.

Τι θα κερδίσεις με τον σωστό καθαρισμό του σίδερου;

Ο καθαρισμός του σίδερου, όπως καταλαβαίνεις, μπορεί να γίνει με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Το θέμα είναι να μη ξεχνάς ότι έχεις να κάνεις με μία ευαίσθητη ηλεκτρική συσκευή και γι’ αυτό πρέπει να τη φροντίζεις εάν θες να λειτουργεί καλά. Ο σωστός καθαρισμός, θα ωφελήσει τη συσκευή σου, πώς;

  • Εξοικονόμηση χρόνου και ενέργειας
  • Αυξημένη απόδοση στο σιδέρωμα
  • Αποφυγή λεκέδων σε ρούχα και λευκά είδη
  • Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στο σίδερο

Έμαθες λοιπόν, πως καθαρίζεις το σίδερο και είδες πόσα πλεονεκτήματα, μπορείς να έχεις από έναν απλό καθαρισμό σίδερου; Υπάρχει κι άλλη οδός για τον καθαρισμό των ηλεκτρικών συσκευών, κι αυτή είναι να αφήσεις μία εταιρεία καθαρισμού να το αναλάβει.

Στον Χρυσό Οδηγό, μπορείς να βρεις εταιρείες καθαρισμού, σε όλη την Ελλάδα που αναλαμβάνουν το καθάρισμο χώρων αλλά και οικιακών συσκευών όπως, φούρνοι, απορροφητήρες, σίδερο κ.α. Βρες αυτές που εξυπηρετούν το σπίτι σου και άσε τη δουλειά του καθαρισμού στα χέρια έμπειρων επαγγελματιών!

Χρυσός Οδηγόςhttps://www.xo.gr
Η συντακτική ομάδα του xo.gr, με αξιοπιστία και εγκυρότητα, συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με θέματα που σε απασχολούν. Στο blog του xo.gr, θα βρεις περιεχόμενο για τα πάντα! Από συμβουλές για την υγεία, την ομορφιά, το παιδί μέχρι χρήσιμα άρθρα για το σπίτι αλλά και συμβουλές για την συντήρηση του αυτοκινήτου σου.

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ