Επαγγελματικός Κατάλογος

Ξεβούλωμα Σιφωνιού: Διαδικασία (5 Μέθοδοι)

Ξεβούλωμα σιφωνιού. Και μόνο στο άκουσμα, σκέφτεσαι πού έχεις το τηλέφωνο του υδραυλικού που κάνει αποφράξεις, όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα όσο πιστεύεις. Το βασικό σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι να μην αγνοείς το πρόβλημα. Και τι εννοούμε με αυτό; Βλέπεις ότι βγαίνουν βρώμικα νερά από το σιφώνι του μπάνιου ή μαζεύεται σαπουνάδα στο σιφόνι του μπαλκονιού, μην στρέφεις το βλέμμα σου αλλού. Είναι σημαντικό να ακολουθήσεις πιστά τα παρακάτω βήματα για να λύσεις το πρόβλημα και να ξεβουλώσεις το σιφώνι. Μπορείς να πραγματοποιήσεις μία απόφραξη αποχέτευσης εύκολα, αρκεί να το πιστέψεις.

Συγκεντρώσαμε δραστικές μεθόδους που κάνουν το ξεβούλωμα σιφωνιού παιχνιδάκι. Όσοι τις έχουν εφαρμόσει έχουν δει άμεσα το αποτέλεσμα που επιθυμούν. Διάβασε παρακάτω και μάθε όλη τη διαδικασία για το ξεβούλωμα σιφωνιού.

1η Μέθοδος

Η πρώτη μέθοδος περιλαμβάνει τη χρήση της μαγειρικής σόδας. Η μαγειρική σόδα, έχει μπορεί να λειτουργήσει τρομερά αποτελεσματικά απέναντι σε πράγματα που μπορεί να φράξουν την αποχέτευση του σιφωνιού. Συνήθως, το πρόβλημα δημιουργείται από συσσώρευση τριχών ή μικρών αντικειμένων. Για να ξεβουλώσεις λοιπόν το σιφόνι, πρέπει να ρίξεις μέσα μισό φλυτζάνι σόδα και να το αφήσεις να δράσεις για δέκα λεπτά. Έπειτα, θα ζεστάνεις σε μια κατσαρόλα νερό και θα το ρίξεις μέσα στο σιφόνι. Θα δεις ότι το σιφόνι θα ξεβουλώσει.

2η Μέθοδος

Η δεύτερη φάση, της αντιμετώπισης του βουλωμένου σιφονιού μπάνιου ή μπαλκονιού, είναι η ανάμειξη ξυδιού με μαγειρική σόδα. Προσοχή, ανάμειξη δε σημαίνει μείγμα που αποτελείται από ξύδι και σόδα. Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να αδειάσεις μισό φλυτζάνι σόδα μαγειρική, όπως έκανες και στην πρώτη μέθοδο, με τη διαφορά ότι τώρα αμέσως μετά θα ρίξεις και μισό φλυτζάνι ξύδι. Ο συνδυασμός τους, θα δώσει άμεση λύση στις βουλωμένες σωληνώσεις. Αφού τα αφήσεις να δράσουν για λίγη ώρα, ρίξε ζεστό νερό και συνέχισε να το κάνεις έως ότου δεις ότι δεν υπάρχει τίποτα να εμποδίζει το νερό της αποχέτευσης.

3η Μέθοδος

Χρησιμοποίησε μια κρεμάστρα από σύρμα και τοποθέτησέ τη στο εσωτερικό του σιφωνιού. Με αυτή τη μέθοδο μπορείς να απομακρύνεις οτιδήποτε εμποδίζει τη διέλευση των νερών από την αποχέτευση. Μπορεί η αιτία, να είναι κάποιο αντικείμενο που δε διασπάται με τη σόδα και το ξύδι. Το σύρμα, θα σε βοηθήσει να απομακρύνεις τέτοιου είδους αντικείμενα.

4η Μέθοδος

Ένας άλλος τρόπος για αποτελεσματικό ξεβούλωμα σιφωνιού, είναι ένα μείγμα οξυζενέ και σόδας. Θα μου πεις, για όλα χρειάζεται σόδα. Είναι θαυματουργή όπως και να το κάνεις, οπότε καλό είναι να υπάρχει πάντα στο σπίτι. Βάλε σε μια κούπα οξυζενέ και πρόσθεσε μια κουταλιά σόδα. Χύσε το μείγμα μέσα στο σιφώνι και θα δεις αμέσως αφρούς στην επιφάνειά του. Εάν δεις αφρούς, μην ανησυχήσεις, σημαίνει ότι γίνεται δουλειά μέσα στις σωληνώσεις. Ακολούθησε τις οδηγίες που δόθηκαν και πιο πάνω, δηλαδή ρίξε ζεστό νερό στο σιφώνι. Όταν δεις το νερό να εξαφανίζεται και να μην βγαίνει προς τα πάνω, τότε έχεις καταφέρει να ξεβουλώσεις το σιφώνι.

5η Μέθοδος

Η τελευταία απλή αλλά αποτελεσματική μέθοδος για το ξεβούλωμα σιφωνιού, είναι το μείγμα αλατιού και μαγειρικής σόδας. Αυτό το μείγμα, είναι υπερδραστικό και γι’ αυτό πρέπει να το αφήσεις ένα βράδυ, να κάνει τη δουλειά του και μετά να προχωρήσεις στη γνωστή απομάκρυνσή του με ζεστό νερό. Εάν δε δεις και με αυτή τη μέθοδο αποτέλεσμα, τότε αντιμετωπίζεις κάποιο σοβαρό πρόβλημα με την αποχέτευση.

 Η βουλωμένη αποχέτευση μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο σπίτι, γι’ αυτό κι αν δεν βλέπεις αλλαγής με τη χρήση φυσικών αποφρακτικών, πρέπει να απευθυνθείς σε ένα επαγγελματικό συνεργείο απόφραξης ή σε κάποιον εξειδικευμένο υδραυλικό. Με την χρήση ειδικών εργαλείων και διαλυμάτων, εγγυώνται το άμεση ξεβούλωμα σιφωνιού και τη σωστή λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος της οικίας σου.

Μην σκέφτεσαι το κόστος, σε περίπτωση που η ζημιά μεγαλώσει τα χρήματα που θα χρειαστείς για την αποκατάστασή της, θα είναι πολύ περισσότερα.

Χρυσός Οδηγόςhttps://www.xo.gr
Η συντακτική ομάδα του xo.gr, με αξιοπιστία και εγκυρότητα, συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με θέματα που σε απασχολούν. Στο blog του xo.gr, θα βρεις περιεχόμενο για τα πάντα! Από συμβουλές για την υγεία, την ομορφιά, το παιδί μέχρι χρήσιμα άρθρα για το σπίτι αλλά και συμβουλές για την συντήρηση του αυτοκινήτου σου.

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ