Επαγγελματικός Κατάλογος

Το βούλωσες; Κάνε απόφραξη αποχέτευσης

Λίγο προκλητικός ο τίτλος, είναι η αλήθεια, αλλά σε παρακαλούμε, μην μας παρεξηγήσεις! Ο στόχος μας είναι να σου προτείνουμε τη λύση για να ξεβουλώσεις το νεροχύτη σου ή το νιπτήρα σου, που παρατήρησες τώρα τελευταία ότι «γεμίσανε νερά». Για την ακρίβεια, πήγες να πλύνεις τα πιάτα τις προάλλες και διαπίστωσες να σχηματίζεται μια μικρή λίμνη στο νεροχύτη σου, κάτι που -μπορούμε να καταλάβουμε απόλυτα το  γιατί- σου δημιούργησε ένα μικρό εκνευρισμό. Το αποφρακτικό που έριξες δεν έκανε δουλειά, οπότε κατανοείς ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις έχει να κάνει με την αποχέτευση του σπιτιού σου.

Τι πρόβλημα έχει η αποχέτευσή μου;

Προφανέστατα, οι σωλήνες της αποχέτευσής σου έχουν βουλώσει ή φθαρεί.Δε θέλουμε να φανούμε επικριτικοί, αλλά πιθανότατα έχεις βάλει και εσύ τοχεράκι σου, για να βουλώσουν οι σωλήνες της αποχέτευσης! Ξέρεις τώρα,λίγο οι τρίχες που αφήνεις στο νιπτήρα μετά από κάθε χτένισμα, λίγο οιτρίχες στη μπανιέρα, είναι αρκετοί λόγοι για να αποκτήσεις βουλωμένηαποχέτευση. Βάλε μέσα στην εξίσωση και τα λίπη ή τα υπολείμματα τροφών που μαζεύονται στους σωλήνες του νεροχύτη, τα φύλλα που βουλώνουν το σιφώνι του μπαλκονιού ή τα χαρτιά στη λεκάνη της τουαλέτας και έχεις την ολοκληρωμένηλίστα των πιθανών αιτιών μίας βουλωμένης αποχέτευσης. Δε λέμε, τα λάθηείναι ανθρώπινα, οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα στην απροσεξία, οπότε πάμε παρακάτω: στην απόφραξη της αποχέτευσής σου.

Τι είναι η απόφραξη αποχέτευσης;

Απάντηση σε αυτό το ερώτημα μπορεί να δοθεί με την καταγραφή των εργασιώνπου σχετίζονται με την απόφραξη της αποχέτευσής σου. Ασφαλώς, όπωςέχεις καταλάβει ήδη από την ανάγνωση των παραπάνω παραδειγμάτων, η απόφραξη της αποχέτευσής σου μπορεί να αφορά το ξεβούλωμα των ειδών υγιεινής ή κουζίνας που χρησιμοποιείς καθημερινά. Το ξεβούλωμα του νιπτήρα, του νεροχύτη, της λεκάνης ή της μπανιέρας. Μπορεί, επίσης, να αφορά το ξεβούλωμα των σιφωνιών του μπάνιου σου ή του μπαλκονιού σου. Η απόφραξη των βουλωμένων υδρορροών της ταράτσας ή της βεράντας αποτελεί μια ακόμη εργασία, που ενδέχεται να είναι αναγκαία.

Από την άλλη, βέβαια, είναι δεδομένο ότι μπορεί να έχει βουλώσει η κεντρική αποχέτευση της κατοικίας σου. Στη περίπτωση αυτή, μιλάμε για την απόφραξη της κεντρικής αποχέτευσης. Μία άλλη εργασία που αφορά την κεντρική αποχέτευση είναι ο καθαρισμός της.

Κάποιες φορές, πάλι, είναι απαραίτητο να γίνουν εργασίες απόφραξης των βουλωμένων φρεατίων ή εργασίες εκκένωσης βόθρων. Επιπροσθέτως, μία ακόμη εργασία που σχετίζεται με τις αποφράξεις των αποχετεύσεων είναι η άντληση των υδάτων, το  μάζεμα των νερών που μπορεί να έχουν πλημμυρίσει το σπίτι σου.

Η συντήρηση της αποχέτευσης από ειδικό συνεργείο, τέλος, είναι μία ακόμη εργασία απόφραξης, έστω και έμμεσα, αφού λειτουργεί προληπτικά στην εμφάνιση των προβλημάτων που αναφέρονται παραπάνω.

Μπορώ να κάνω απόφραξη μόνος/η μου;

H αλήθεια είναι ότι σε κάποιες περιπτώσεις μπορείς να αντιμετωπίσεις μόνος/η τα προβλήματα της αποχέτευσής σου, δίχως να ζητήσεις τη βοήθεια κάποιου εξειδικευμένου συνεργείου.

Πρώτα από όλα, ισχύει ο κανόνας της ιατρικής, που λέει ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Γράφουμε στη προηγούμενη παράγραφο για τη συντήρηση της αποχέτευσής σου. Είναι προφανές ότι η συντήρηση αυτή συνδυάζεται με την πραγματοποίηση τακτικών ελέγχων. Οι τακτικοί έλεγχοι της αποχέτευσής σου είναι απαραίτητοι, έτσι ώστε να προλάβεις την εμφάνιση τυχόν προβλημάτων που θα σου στοιχίσουν οικονομικά στο μέλλον. Είναι καλό να ελέγχεις δύο φορές κάθε έτος τη κατάσταση της αποχέτευσής σου.

Από εκεί και πέρα, όμως, η πρόληψη μπορεί να μην είναι επιτυχημένη για τον ένα ή τον άλλο λόγο. Στη περίπτωση αυτή, μπορείς να δοκιμάσεις κάποιες απλές, πρακτικές λύσεις, πριν καλέσεις το εξειδικευμένο συνεργείο αποφράξεων. Μπορείς, για παράδειγμα, να χρησιμοποιήσεις βεντούζα για να ξεβουλώσεις το νιπτήρα σου, το νεροχύτη σου ή τη λεκάνη σου. Για τα σιφώνια, η διαδικασία ξεβουλώματος είναι λίγο πιο σύνθετη, αφού χρειάζεσαι σύρμα για να καθαρίσεις τις οποιεσδήποτε βρωμιές, αλλά και καθαρισμό με μείγμα που αποτελείται από μισή κούπα μαγειρική σόδα και μισή κούπα ξύδι.

Η μαγειρική σόδα και το ξύδι είναι τα φυσικά υλικά που η χρήση του συνιστάται,προκειμένου να ξεβουλώσεις τη λεκάνη της τουαλέτας σου, το νιπτήρα σουή το νεροχύτη της κουζίνας σου. Τα φυσικά υλικά γενικότερα προτιμώνταισε σχέση με τα χημικά, αφού δεν είναι λίγοι οι ειδικοί που «κατηγορούν»τις χημικές ουσίες του εμπορίου πως προκαλούν βλάβες στις σωληνώσεις.Οι απόψεις διίστανται για αυτό το ζήτημα, αλλά δε νομίζουμε ότι έχει πολύμεγάλη σημασία να αναλύσουμε την αποτελεσματικότητα του ενός ή τουάλλου προϊόντος.

Η ουσία είναι ότι τα προβλήματα της αποχέτευσής σου ενδέχεται να είναι βαθύτερα και να μην αντιμετωπίζονται με τη χρήση απλών, πρακτικών λύσεων. Ίσως να χρειάζεσαι τη βοήθεια κάποιου εξειδικευμένου συνεργείου αποφράξεων. Στην τελική, το γράφουμε και πιο πάνω, η βοήθεια του συνεργείου αποφράξεων είναι απαραίτητη, προκειμένου να ελέγχεις σε τακτά χρονικά διαστήματα την κατάσταση της αποχέτευσης σου και να τη συντηρείς. Για αυτούς τους λόγους, λοιπόν, σου προτείνουμε να απευθυνθείς σε κάποιο συνεργείο αποφράξεων. Δε θα ψάξεις πολύ για να το βρεις! Αρκεί να το αναζητήσεις στο Χρυσό Οδηγό!

Χρυσός Οδηγόςhttps://www.xo.gr
Η συντακτική ομάδα του xo.gr, με αξιοπιστία και εγκυρότητα, συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με θέματα που σε απασχολούν. Στο blog του xo.gr, θα βρεις περιεχόμενο για τα πάντα! Από συμβουλές για την υγεία, την ομορφιά, το παιδί μέχρι χρήσιμα άρθρα για το σπίτι αλλά και συμβουλές για την συντήρηση του αυτοκινήτου σου.

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ