Επαγγελματικός Κατάλογος

Ξεβούλωμα του νεροχύτη με 5 Βήματα!

Το ξεβούλωμα του νεροχύτη, είναι μεγάλη υπόθεση και σίγουρα θα χρειαστεί να σηκώσεις τα μανίκια και να έρθεις σε επαφή με υπολείμματα τροφών, που έχουν μείνει καιρό στις σωληνώσεις. Όσο κι αν θες να αποφύγεις αυτή τη δουλειά, ο νεροχύτης είναι πολύ σημαντικό να είναι καθαρός και να τραβάει τα νερά που φεύγουν στο πλύσιμο των πιάτων.

Η αλήθεια είναι, ότι τις περισσότερες φορές ο νεροχύτης βουλώνει από τροφές και λίπη που δεν έχουν διαλυθεί και καταλήγουν στις σωληνώσεις του. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι για αυτές τις περιπτώσεις, δεν είναι απαραίτητο να ψάξεις άμεσα να βρεις το τηλέφωνο του υδραυλικού. Υπάρχουν τρόποι να προσπαθήσεις να ξεπεράσεις το πρόβλημα, χρησιμοποιώντας κάποια έξυπνα τρικς – βήματα για το ξεβούλωμα του νεροχύτη.

1.      Χρησιμοποίησε φυσικό αποφρακτικό.

Το καλύτερο φυσικό αποφρακτικό, είναι η μαγειρική σόδα. Μπορεί να το έχεις ξανακούσει, όμως η μαγειρική σόδα, έχει άμεση δράση και μπορεί να δώσει λύση στο ξεβούλωμα του νεροχύτη σε λίγη μόνο ώρα, αρκεί να την αφήσεις να κάνει τα μαγικά της. Συνήθως, δεν προσθέτεις απλά μαγειρική σόδα στον βουλωμένο νεροχύτη, αλλά δημιουργείς ένα διάλυμα από μαγειρική σόδα και αλάτι ή από μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι. Στην περίπτωση της μαγειρικής σόδας με το αλάτι, η αναλογία είναι μισό φλυτζάνι μαγειρική σόδα και μισό αλάτι. Αρκούν λίγα λεπτά για να ξεβουλώσει ο νεροχύτης. Για ακόμη μεγαλύτερη επίδραση, μπορείς να ρίξεις μετά από δέκα λεπτά, βραστό νερό.

Σε περίπτωση που επιλέξεις το διάλυμα μαγειρικής σόδας και λευκού ξυδιού, το ρίχνεις πάλι στο νεροχύτη και το αφήνεις να δράσει για αρκετές ώρες. Μπορείς να το ξεχάσεις για λίγο αλλά προς θεού μη ρίξεις νερό σε αυτό το διάστημα. Αφού περάσει ένα οκτάωρο, ρίξε ζεστό νερό και δες αν κυλάει ή αν εξακολουθεί να εγκλωβίζεται. Εάν συνεχίζεις να έχεις πρόβλημα, μην ανησυχείς! Στη συνέχεια θα βρεις κι άλλα βήματα αντιμετώπισης του βουλωμένου νεροχύτη.

2.      Βάλε απορρυπαντικό διαλυμένο σε βραστό νερό.

 Όλοι έχουμε στο σπίτι μας απορρυπαντικό πιάτων. Ήρθε λοιπόν, η ώρα να χρησιμοποιήσεις το απορρυπαντικό στο ξεβούλωμα του νεροχύτη. Τα λίπη, τα τρόφιμα και οτιδήποτε άλλο φράζει τους σωλήνες σου, μπορεί να αντιμετωπιστεί με ένα καλό διάλυμα απορρυπαντικού με βραστό νερό. Το βραστό νερό σε συνδυασμό με το απορρυπαντικό, αποδυναμώνουν τα υπολείμματα τροφών και σιγά σιγά τα απομακρύνουν από τα τοιχώματα των σωλήνων και τα στέλνουν στην αποχέτευση. Επανέλαβε αυτή τη διαδικασία κάποιες φορές έως ότου βλέπεις το νερό να μη συσσωρεύεται στο νεροχύτη.

3.      Η παλιά καλή βεντούζα.

Στα παλιά τα χρόνια η βεντούζα ήταν το όπλο για τις βουλωμένες αποχετεύσεις κι αυτό ισχύει και σήμερα. Εάν δεν έχεις στο σπίτι, καλό θα ήταν να αγοράσεις μία γιατί σίγουρα θα σου χρειαστεί στο ξεβούλωμα του νεροχύτη. Η χρήση της είναι απλή και αποτελεσματική. Γεμίζεις με καυτό νερό το νεροχύτη της κουζίνας, παίρνεις τη βεντούζα και αρχίζεις και πιέζεις απότομα προς τα κάτω. Ουσιαστικά, εγκλωβίζεις το νερό, και παράλληλα δημιουργείς την κατάλληλη πίεση ώστε να απομακρύνεις τα υπολείμματα, τα λίπη, τις τρίχες και οτιδήποτε άλλο μπορεί να έχει εισχωρήσεις στις σωληνώσεις.

4.      Με κρεμάστρα από σύρμα

Η συρμάτινη κρεμάστρα, είναι άλλο ένα τρικ για το ξεβούλωμα του νεροχύτη. Μπορείς να δημιουργήσεις έναν αυτοσχέδιο γάντζο και να τραβήξεις από το σωλήνα ό,τι τον έχει φρακάρει και δεν αφήνει το νερό να περάσει. Για να χωρέσει η συρμάτινη κρεμάστρα, είναι απαραίτητο να την ευθυγραμμίσεις κάπως και να την πιέσεις να μαζευτεί. Έπειτα ανοίγεις τη βρύση στο καυτό και αφήνεις να τρέξεις το νερό ενώ παράλληλα τοποθετείς την κρεμάστρα με το γάντζο και προσπαθείς να <<ψαρέψεις>> τις βρωμιές που πιθανότατα έχουν γίνει μια μάζα μπάλας και εμποδίζουν το νερό να φτάσει στην αποχέτευση.

5.      Με ατσαλίνα

Θα μου πεις που θα βρω ατσαλίνα, τώρα; Κι όμως, η ατσαλίνα είναι ένα υδραυλικό εργαλείο που μπορείς να το βρεις εύκολα και να σε βοηθήσει πάρα πολύ στο ξεβούλωμα του νεροχύτη. Συγκεκριμένα, η ατσαλίνα, είναι μεταλλικό σπιράλ που χρησιμοποιείται στις αποφράξεις αποχετεύσεων. Άρα, δεν είναι ιδανικό μόνο για το νεροχύτη της κουζίνας αλλά και για το νιπτήρα της τουαλέτας και το ξεβούλωμα της λεκάνης. Ας είμαστε ειλικρινείς, όλες οι σωληνώσεις του σπιτιού είναι πιθανόν να φράξουν κάποια στιγμή και να δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα. Τοποθετώντας την ατσαλίνα στο νεροχύτη, θα καταφέρεις να απομακρύνεις οτιδήποτε δημιουργεί το πρόβλημα.

Εφαρμόζοντας όλα τα παραπάνω βήματα – τρικς, μπορείς να πετύχεις το ξεβούλωμα του νεροχύτη, μόνος και χωρίς καμία επαγγελματική βοήθεια. Σε αυτό το σημείο, πρέπει να επισημάνουμε ότι οι συμβουλές αυτές είναι αποτελεσματικές σε περιπτώσεις που το πρόβλημα είναι μικρό και δε χρειάζεσαι υδραυλικό για να το λύσεις. Αλλά σε κάποια μεγαλύτερη υδραυλική βλάβη, πρέπει σίγουρα να απευθυνθείς σε κάποιον επαγγελματία.

Και επειδή τα υδραυλικά του σπιτιού, είναι ευαίσθητο θέμα καθώς μπορούν να δυσκολέψουν την καθημερινότητά σου και να σου δημιουργήσουν μεγάλα έξοδα, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ζητήσεις την επαγγελματική βοήθεια ενός έμπειρου υδραυλικού.

Στον Χρυσό Οδηγό, θα βρεις Επαγγελματίες Υδραυλικούς στη γειτονιά σου, που πραγματικά θα σου λύσουν τα χέρια και γρήγορα θα αναλάβουν το ξεβούλωμα του νεροχύτη. Εμπιστεύσου τις υπηρεσίες τους και φρόντισε να συντηρείς τα υδραυλικά του σπιτιού σου, επιλέγοντας τον τακτικό καθαρισμό τους από υπολείμματα τροφών και τριχών.

Αναστασία Κούρου
Η Αναστασία είναι Seo Analyst στον Χρυσό Οδηγό από τον Φλεβάρη του 2020. Απολαμβάνει να βλέπει μία καλή ταινία μυστηρίου, τρώγοντας ποπ κορν και ονειρεύεται ταξίδια σε όλο τον κόσμο. Αρθρογραφεί εδώ και χρόνια και παράλληλα εξερευνεί τον κόσμο του SEO.

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ