Επαγγελματικός Κατάλογος

Για ποιες υδραυλικές βλάβες δε χρειάζεσαι τη βοήθεια υδραυλικού;

Σου χάλασε η βρύση; Τον Αύγουστο είναι δύσκολο να βρεις επαγγελματία υδραυλικό για να αποκαταστήσει τις υδραυλικές βλάβες του σπιτιού, όμως ακολουθώντας απλές οδηγίες μπορείς να διορθώσεις το πρόβλημα μόνος σου. Μπορεί τώρα που διαβάζεις το άρθρο να γελάς από μέσα σου, όμως συνεχίζοντας παρακάτω θα καταλάβεις ότι υπάρχουν πολλές υδραυλικές εργασίες που μπορείς να ολοκληρώσεις με επιτυχία και να γλιτώσεις το κόστος επίσκεψης του υδραυλικού.

Αυτό το μήνα που οι περισσότεροι επαγγελματίες βρίσκονται σε διακοπές, τυχαίνουν απρόοπτα. Μάθε ποιες είναι οι υδραυλικές βλάβες για τις οποίες δε χρειάζεσαι τη βοήθεια υδραυλικού και προετοιμάσου για παν ενδεχόμενο!

Αλλαγή βρύσης.

Η βρύση που στάζει ή έχει κάποιο άλλο πρόβλημα, μπορεί να σου δημιουργήσει μεγάλη ταλαιπωρία, ωστόσο η αλλαγή της δεν είναι δύσκολη υπόθεση. Είτε ψάχνεις για εσωτερική βρύση είτε για εξωτερική, στο εμπόριο θα βρεις πολλές επιλογές με διαφορετικά χαρακτηριστικά και κόστος. Για υδραυλικές βλάβες σε βρύση, πρέπει ν’ ακολουθήσεις τα εξής βήματα:

  • Κλείσε την παροχή νερού από τον γενικό διακόπτη.
  • Άσε τη βρύση να τρέξει, για να αδειάσει από το νερό και να ξεκινήσεις τις εργασίες.
  • Πάρε υδραυλικό κάβουρα και βγάλε την παλιά βρύση.
  • Χρησιμοποίησε τεφλόν στις σπείρες της καινούργιας βρύσης για να έχει καλύτερη εφαρμογή στο σωλήνα ύδρευσης.
  • Βίδωσε τη βρύση με τον κάβουρα.
  • Άνοιξε την παροχή νερού και μετά δοκίμασε τη νέα σου βρύση.

Αντικατάσταση μπαταρίας μπάνιου ή σπιράλ.

Οι μπαταρίες μπάνιου και τα σπιράλ, είναι ο υδραυλικός εξοπλισμός που χαλάει συχνότερα σ’ ένα σπίτι. Η αλλαγή τους, γίνεται εύκολα εφόσον προμηθευτείς νέο σπιράλ και καινούργια μπαταρία. Για να ξεκινήσουμε με τα απλά, το σπιράλ χρειάζεται ξεβίδωμα και μετά βίδωμα. Δε θα χρειαστείς παραπάνω πληροφορίες απλά δοκίμασε να το κάνεις μόνος σου. Για την αντικατάσταση της μπαταρίας μπάνιου ξεκίνα με τη γνωστή διαδικασία του κλεισίματος της παροχής νερού. Ξεβίδωσε τη παλιά μπαταρία, αφαίρεσε σπιράλ και τηλέφωνο και τοποθέτησε τη νέα μπαταρία. Συνέδεσε τις σωληνώσεις με την παροχή ζεστού και κρύου νερού και τοποθέτησε πάλι το σπιράλ με τη μπαταρία και είσαι έτοιμος!

Χαλασμένο καζανάκι.

Tο χαλασμένο καζανάκι είναι εφιάλτης για πολλούς. Μπορεί η πρώτη σου σκέψη να είναι να βρεις υδραυλικό, όμως μπορείς να βρεις λύση και μόνος σου. Διάβασε προσεκτικά τις οδηγίες που ακολουθούν.

  1. Βγάλε το πάνω μέρος από το καζανάκι και κλείσε την παροχή νερού.
  2. Άδειασε το καζανάκι από το νερό που έχει μείνει.
  3. Αφαίρεσε το σπιράλ από το καζανάκι (φλοτέρ) και τοποθέτηση το καινούργιο καζανάκι.
  4. Σύνδεσε το σπιράλ και βάλε πάλι το καζανάκι.
  5. Μη ξεχάσεις να ανοίξεις την παροχή νερού.

Βουλωμένο σιφόνι του νιπτήρα ή βουλωμένος νεροχύτης.

Οι βουλωμένοι νιπτήρες, είναι συχνό πρόβλημα ειδικά όταν δε καθαρίζονται συχνά από τρίχες και άλλα αντικείμενα ή φαγητά που εισχωρούν κατά καιρούς. Υπάρχουν αρκετά γιατροσόφια για να ξεβουλώσεις το σιφόνι του νιπτήρα. Πριν στα αποκαλύψουμε, ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Αφαίρεσε το πάνω μέρος που καλύπτει την βαλβίδα του νιπτήρα και καθάρισε τον σωλήνα του σιφονιού από τις ορατές βρωμιές που φράζουν τον σωλήνα. Χρησιμοποίησε σύρμα, καυτό νερό ή τρόμπα απόφραξης και θα άνοιξε τη βρύση για να δεις εάν ακόμη γεμίζει ο νιπτήρας. Την ίδια διαδικασία, μπορείς να ακολουθήσεις για το βουλωμένο νεροχύτη. Σε περίπτωση που το πρόβλημα είναι μεγάλο και βλέπεις ότι με την προσπάθεια που κάνεις δεν έχεις αποτέλεσμα, ο υδραυλικός είναι μονόδρομος.

Κάπου εδώ νομίζουμε ότι έχεις καταλάβει ότι μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα μόνος σου αρκεί να ακολουθήσεις τα βήματα κατά γράμμα. Για να είμαστε ειλικρινείς, τις μικρές υδραυλικές βλάβες του σπιτιού, μπορείς να τις αποκαταστήσεις, ωστόσο μερικές φορές οι μεγάλες υδραυλικές βλάβες χρειάζονται επαγγελματία.

Στον Χρυσό Οδηγό, μπορείς να βρεις τηλέφωνα, διευθύνσεις και οδηγίες δρομολόγησης για υδραυλικούς σε κάθε γωνιά της χώρας. Λύσε το πρόβλημά σου, βρίσκοντας άμεσα υδραυλικό για τις υδραυλικές βλάβες στο σπίτι σου!

Χρυσός Οδηγόςhttps://www.xo.gr
Η συντακτική ομάδα του xo.gr, με αξιοπιστία και εγκυρότητα, συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με θέματα που σε απασχολούν. Στο blog του xo.gr, θα βρεις περιεχόμενο για τα πάντα! Από συμβουλές για την υγεία, την ομορφιά, το παιδί μέχρι χρήσιμα άρθρα για το σπίτι αλλά και συμβουλές για την συντήρηση του αυτοκινήτου σου.

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ