Επαγγελματικός Κατάλογος

Θες μια όμορφη αλλαγή; Κάνε ανακαίνιση μπάνιου!

H ανακαίνιση μπάνιου, είναι ίσως από τις ωραιότερες αλλαγές που μπορείς να προγραμματίσεις για το σπίτι σου. Το μπάνιο είναι ο χώρος όπου φροντίζεις τη προσωπική σου υγιεινή. Ο χώρος όπου χαλαρώνεις, κάνοντας ένα αναζωογονητικό ντους μετά από μία κουραστική ημέρα. Ο χώρος, ναι όσο χιουμοριστικό και αν φαίνεται ενδεχομένως, που ικανοποιείς ορισμένες από τις προσωπικές σου ανάγκες. Με δεδομένα τα παραπάνω, είναι προφανές ότι θέλεις ένα μπάνιο που θα είναι και θα φαίνεται καθαρό, λειτουργικό και όμορφο εν τέλει. Χρησιμοποιήσαμε το ρήμα «φαίνεται», όχι τυχαία.

Η εικόνα του μπάνιου είναι διακριτή όχι μόνο σε σένα αλλά και στους επισκέπτες του σπιτιού. Άρα ένα «καλοφτιαγμένο» μπάνιο επηρεάζει την εικόνα που έχεις στο κοινωνικό σου περίγυρο. Το μπάνιο σου θέλει φροντίδα λοιπόν και ακόμη και σε μία μεγάλη ανακαίνιση σπιτιού, ο χώρος αυτός κλέβει την παράσταση. Θα ήταν σκόπιμο, μέσα στο πλαίσιο της φροντίδας αυτής, να σκεφτείς μία ακόμη ιδέα. Την ανακαίνιση του μπάνιου σου.

Οι εργασίες για την ανακαίνιση μπάνιου

Είναι προφανές, ότι υπάρχει μία μεγάλη γκάμα εργασιών που μπορείς να κάνεις, προκειμένου να ολοκληρώσεις μία ανακαίνιση μπάνιου. Πρώτα από όλα, μία συνηθισμένη εργασία ανακαίνισης αφορά το ξήλωμα του παλιού μπάνιου. Μπορείς, για παράδειγμα, να ξηλώσεις τα είδη υγιεινής, τα πλακάκια και τις υδραυλικές εγκαταστάσεις.

Το ξήλωμα των προαναφερόμενων στοιχείων συνεπάγεται και την αντικατάστασή τους. Επομένως, μπορούμε να προσθέσουμε τη τοποθέτηση πλακιδίων, τη τοποθέτηση νέων ειδών υγιεινής καθώς και τις εργασίες αντικατάστασης των υδραυλικών εγκαταστάσεων στη λίστα των πιθανών εργασιών ανακαίνισης.

Η αντικατάσταση όπως και η επιδιόρθωση των υδραυλικών εγκαταστάσεων, συντελούν όπως είναι προφανές, στη βελτίωση της λειτουργικότητας του μπάνιου σου και μπορούν να συνδυαστούν με ανάλογες παρεμβάσεις στις ηλεκτρικές και τις αποχετευτικές εγκαταστάσεις του μπάνιου σου. Παρακάτω αναφέρουμε μερικές από τις εργασίες που θα κάνουν το μπάνιο σου πιο λειτουργικό:

 • Αντικατάσταση θερμοστάτη-θερμοσίφωνα
 • Αντικατάσταση ταχυθερμοσίφωνα
 • Τοποθέτηση-εγκατάσταση (ηλιακού ή ηλεκτρικού) θερμοσίφωνα
 • Αντικατάσταση αντίστασης (ηλιακού ή ηλεκτρικού) θερμοσίφωνα
 • Τοποθέτηση σωληνώσεων ύδρευσης ή αποχέτευσης στο μπάνιο
 • Τσιμεντάρισμα των σωληνώσεων ύδρευσης ή αποχέτευσης για την
 • απορρόφηση των κραδασμών
 • Εύρεση/ επισκευή βλαβών στην ύδρευση/αποχέτευση
 • Αντικατάσταση/ τοποθέτηση ειδών υγιεινής όπως η ντουζιέρα, ο
 • νιπτήρας και η μπανιέρα
 • Αντικατάσταση/τοποθέτηση εξαρτημάτων όπως η βρύση του νιπτήρα,
 • η βρύση της μπανιέρας και το καζανάκι.

Η παραπάνω λίστα εργασιών για την ανακαίνιση μπάνιου είναι περιληπτική και ενδεικτική ταυτόχρονα αλλά καθόλου περιοριστική. Οι ανάγκες σου καθώς και τα προβλήματα που καλείσαι να αντιμετωπίσεις καθορίζουν και τι εργασίες θα γίνουν στο πλαίσιο της ανακαίνισης. Σε γενικές γραμμές, μπορούμε να πούμε ότι η παλαιότητα του μπάνιου σου κρίνει και τι αλλαγές θα κάνεις.

Ένα μπάνιο, για παράδειγμα που κατασκευάστηκε πριν 20-25 χρόνια, απαιτεί πρόσθετους ελέγχους και φροντίδα. Συν τοις άλλοις, οι παρεμβάσεις στο μπάνιο σου, επαναλαμβάνουμε, δε πρόκειται να περιοριστούν στο κομμάτι της λειτουργικής αναβάθμισης.

Η τοποθέτηση νέων πλακιδίων και ειδών υγιεινής αποσκοπούν εν μέρει στην αισθητική αναβάθμιση του μπάνιου σου. Τον ίδιο στόχο εξυπηρετεί και η τοποθέτηση μπανιέρας/ ντουζιέρας. Οι αισθητικές παρεμβάσεις δε τελειώνουν εκεί όμως. Το βάψιμο του ταβανιού αλλά και η επιλογή των κατάλληλων μοτίβων διακόσμησης συντελούν στο να αποκτήσεις ένα ομορφότερο μπάνιο!

Συμβουλές για τη διακόσμηση του μπάνιου σου

Η διακόσμηση του μπάνιου, μπορούμε να πούμε, ότι εστιάζει σε δύο βασικούς άξονες. Το φωτισμό του χώρου και την επιλογή των κατάλληλων- για τη δομή του χώρου-μοτίβων διακόσμησης.

Εις ότι αφορά το φωτισμό, σου προτείνουμε να εκμεταλλευτείς το φυσικό φωτισμό που μπορεί να διαχέεται στο χώρο του μπάνιου. Η διάχυση του φυσικού φωτισμού διευκολύνεται στο μέγιστο βαθμό από την ύπαρξη παραθύρων. Για αυτό το λόγο, σου προτείνουμε να αφήνεις κατά το δυνατόν ακάλυπτο το παράθυρο του μπάνιου, αν υπάρχει αυτό το παράθυρο βέβαια.

Ο φωτισμός του μπάνιου μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση των φωτιστικών ή των συστημάτων κρυφού φωτισμού. Μία άλλη χρήσιμη συμβουλή για να αυξήσεις τη φωτεινότητα του μπάνιου σου είναι η χρήση καθρεπτών. Οι καθρέπτες δίνουν στυλ στο χώρο, όμως πέρα από αυτό βοηθούν στη διάχυση του φωτός σε όλο το μπάνιο. Για αυτό σου προτείνουμενα τοποθετήσεις μεγάλους καθρέπτες στο μπάνιο σου.

Η επιλογή των κατάλληλων μοτίβων διακόσμησης απαιτεί πρακτική σκέψη αλλά και φαντασία ταυτόχρονα. Μπορείς να ξεκινήσεις από τη διακόσμηση του πατώματος, επιλέγοντας ενδιαφέροντα μοτίβα όπως το μωσαϊκό, τα βότσαλα
δαπέδου ή η πατητή τσιμεντοκονία.

Οι τοίχοι παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός ιδιαίτερου ξεχωριστού στυλ διακόσμησης για το μπάνιο σου. Είναι προτιμότερο, να βάψεις τους τοίχους σου με τέτοιο τρόπο ώστε να ξεκουράζουν το μάτι και να δίνουν την αίσθηση της μεγέθυνσης του χώρου.

Η καταλληλότητα των μοτίβων διακόσμησης-γράφουμε και πιο πάνω- εξαρτάται από τη δομή του χώρου. Είναι προφανές ότι, το μικρό μπάνιο απαιτεί διαφορετικού τύπου αισθητικές( και όχι μόνο) παρεμβάσεις. Το μικρό μέγεθος του χώρου, επιβάλλει και τη τοποθέτηση μινιμαλιστικών ειδών υγιεινής.

Σε απλή γλώσσα, η μεγάλη μπανιέρα είναι απαγορευτική για ένα μικρό μπάνιο. Όχι μόνο γιατί «χτυπάει άσχημα» στο μάτι αλλά και γιατί πιάνει χώρο που είναι υπερπολύτιμος. Στο παράδειγμά μας, είναι προτιμότερο να τοποθετήσεις μία ντουζιέρα στο μπάνιο σου.

«Πόσα θα πληρώσω για την ανακαίνιση μπάνιου;»

Και εδώ φτάνουμε στο πιο κρίσιμο ερώτημα. Πόσα χρήματα χρειάζεται για να ανακαινίσεις το μπάνιο σου. Δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση σε αυτό το ερώτημα γιατί όπως μπορείς να καταλάβεις εκ των προτέρων είναι απαραίτητο να επικοινωνήσεις με τους αρμόδιους επαγγελματίες πρώτα και να πάρεις τις προσφορές τους.

Εμείς, μπορούμε να σε βοηθήσουμε, παρουσιάζοντας τους παράγοντες που προσδιορίζουν το κόστος σε μία ανακαίνισης μπάνιου. Πρώτος παράγοντας είναι το ίδιο το μέγεθος της ανακαίνισης που θέλεις να κάνεις. Θες για παράδειγμα, να αλλάξεις το μπάνιο σου σε ποσοστό 100%. Στη περίπτωση αυτή, μιλάμε για μία ολική ανακαίνιση η οποία κοστολογείται και τιμολογείται πιο ακριβά σε σχέση με τη μερική ανακαίνιση( την υλοποίηση μικρών αλλαγών δηλαδή).

Ένας άλλος παράγοντας προσδιορισμού του κόστους και της τιμής σε μία ανακαίνιση μπάνιου, είναι το μέγεθος το μπάνιου. Η ανακαίνιση των μικρότερων μπάνιων είναι φτηνότερη γιατί απαιτεί λιγότερες ώρες εργασίας καθώς και τη χρήση μικρότερης ποσότητας υλικών. Το μέγεθος ενός μέσου μπάνιου είναι 20 τετραγωνικά μέτρα, αυτό είναι και το μέγεθος αναφοράς της αγοράς.

Το μέγεθος που η αγορά λαμβάνει υπόψη της στους υπολογισμούς του κόστους ανακαίνισης ενός μπάνιου. Τέλος, είναι αυτονόητο πως η επιλογή των υλικών ανακαίνισης επηρεάζει και το κόστος της. Τα ακριβά υλικά συνεπάγονται και ακριβή ανακαίνιση.

Όπως και να έχει, το κόστος της ανακαίνισης μπορεί να είναι μικρότερο από τα λειτουργικά ή αισθητικά οφέλη της. Η βασική προϋπόθεση για να απολαύσεις τα εν λόγω οφέλη, είναι να εμπιστευτείς το κατάλληλο γραφείο ανακαινίσεων-
ανακατασκευών που θα σου προσφέρει πάνω από όλα τις γνώσεις του, την εμπειρία του και την εργασία του με στόχο το καλύτερο, το πιο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δε χρειάζεται να αναρωτιέσαι που θα το βρεις αυτό το γραφείο. Αν είναι δυνατόν! Ο Χρυσός Οδηγός σου προσφέρει μια πλήρη λίστα των επαγγελματιών που αναλαμβάνουν την ανακαίνιση μπάνιου. Βρες τους άμεσα, με λίγα κλικς μόνο!

Χρυσός Οδηγόςhttps://www.xo.gr
Η συντακτική ομάδα του xo.gr, με αξιοπιστία και εγκυρότητα, συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με θέματα που σε απασχολούν. Στο blog του xo.gr, θα βρεις περιεχόμενο για τα πάντα! Από συμβουλές για την υγεία, την ομορφιά, το παιδί μέχρι χρήσιμα άρθρα για το σπίτι αλλά και συμβουλές για την συντήρηση του αυτοκινήτου σου.

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ