Επαγγελματικός Κατάλογος

Πώς να καθαρίσετε το στρώμα για να μην φθαρεί;

Αναρωτιέστε πώς να καθαρίσετε το στρώμα για να μην φθαρεί; Το κρεβάτι, και πιο συγκεκριμένα το στρώμα, διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην ξεκούρασή μας και για αυτό και εμείς από την πλευρά μας πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βελτιώσουμε τις συνθήκες του ύπνου μας και να εξασφαλίσουμε έναν σωστό και υγιεινό ύπνο. Πρέπει για αυτόν το λόγο να φροντίζουμε να διατηρούμε το στρώμα μας σε καλή κατάσταση και να το καθαρίζουμε συχνά.

Και αν σκέφτεστε γιατί πρέπει να το φροντίσουμε, απλά αναλογιστείτε ότι κάθε βράδυ που κοιμόμαστε αποβάλλουμε μια μεγάλη ποσότητα ιδρώτα που εισχωρεί στο στρώμα μας και μένει εκεί, αν δεν καθαριστεί, αφήστε δε τα κάθε λογής ατυχήματα που μπορούν να συμβούν και να λερώσουν το στρώμα σας, ειδικά αν έχετε παιδιά.

Είναι, λοιπόν, όπως καταλαβαίνετε, μονόδρομος ο τακτικός καθαρισμός του στρώματός σας, τόσο για την υγεία σας, όσο και για τη μακροζωία του στρώματος και εμείς εδώ θα σας βοηθήσουμε να μάθετε πώς να καθαρίσετε το στρώμα χωρίς κόπο, συχνά και αποτελεσματικά.

Γυρίζετε τακτικά το στρώμα

Το να γυρίζετε το στρώμα σας είναι μια συνήθεια που πρέπει να υιοθετήσετε απαραιτήτως. Χρειάζεται να αλλάζουμε την πλευρά του στρώματος, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, και από τις δύο κατευθύνσεις και από αριστερά στα δεξιά και από πάνω προς τα κάτω και, φυσικά, την πάνω πλευρά με την κάτω. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα εξαφανίσουμε, εννοείται, τα ακάρεα και τα μικρόβια, αλλά θα διατηρήσουμε το σχήμα και την ελαστικότητα του στρώματος για περισσότερο διάστημα, αποφεύγοντας την παραμόρφωσή του, ενώ, παράλληλα, πετυχαίνουμε και τον αερισμό του.

Αερίζετε συχνά το στρώμα

Άλλη μια συνήθεια που πρέπει να εντάξουμε στην καθαριστική μας ρουτίνα είναι ο συχνός αερισμός του στρώματός μας. Τουλάχιστον 3 με 4 φορές το χρόνο, θα ήταν χρήσιμο να σηκώνουμε όρθιο το στρώμα από τη θέση του με ανοιχτά παράθυρα και να το αφήνουμε να παίρνει αέρα. Εάν υπάρχει, μάλιστα, δυνατότητα να το βγάζουμε στη βεράντα ή στην αυλή, ώστε να πέφτουν απευθείας οι ακτίνες του ήλιου, θα ήταν ακόμη καλύτερο. Με αυτόν τον τρόπο, η υγρασία απομακρύνεται και το στρώμα αερίζεται και αναζωογονείται.

Εύλογα, αντιλαμβανόμαστε ότι ο αερισμός είναι πολύ σημαντικός, όχι μόνο για το στρώμα, αλλά και για τα σκεπάσματα, σεντόνια και παπλώματα, και για όλο το υπνοδωμάτιο συνολικά, αφού σε αυτόν τον χώρο περνάμε πολλές ώρες της ζωής μας, χωρίς μάλιστα να το καταλαβαίνουμε, και επιβάλλεται να είναι καλά αεριζόμενος.

Προστατεύστε το στρώμα

Διατηρήστε το στρώμα σας σε καλή κατάσταση για περισσότερο καιρό, καλύπτοντάς το με τα προστατευτικά, βαμβακερά καλύμματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο και τα οποία καταφέρνουν να προστατεύσουν το στρώμα σας από λεκέδες, μυρωδιές και σκόνη. Ένα σημείο που πρέπει να προσέξετε, όμως, είναι το υλικό από το οποίο θα είναι κατασκευασμένο το κάλυμμα, αφού δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι πλαστικό, επειδή τότε το κάλυμμα θα προκαλέσει τα αντίστροφα αποτελέσματα, εγκλωβίζοντας την υγρασία στο εσωτερικό του στρώματος και μη αφήνοντάς το να αναπνεύσει.

Σκουπίστε με την ηλεκτρική το στρώμα

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα, αν και σπανίως το σκέπτεται να το κάνει κάποιος από εμάς, γιατί αφαιρεί τη σκόνη και κάθε είδους μικροσωματίδια που υπάρχουν στην επιφάνεια του στρώματος. Προσαρμόστε το ειδικό, μικρό εξάρτημα για υφάσματα στο μπροστινό μέρος της ηλεκτρικής σας σκούπας, φροντίζοντας να είναι καθαρό, και, αφού ξεστρώσετε όλα τα σεντόνια και τα καλύμματα, περάστε απευθείας όλη την επιφάνεια του στρώματος, τόσο στο πάνω μέρος, όσο και στα πλάγια. Όσο πιο συχνά κάνετε αυτή τη διαδικασία, τόσο θα εξασφαλίζετε ότι δεν θα συσσωρεύονται σκόνη και μικρά σκουπιδάκια.

Φρεσκάρετε το στρώμα

Αν και αλλάζουμε όλοι μας πολύ συχνά τα σεντόνια και τοποθετούμε νέα, καθαρά και μοσχομυριστά, παρόλα αυτά δεν κάνουμε κάποια κίνηση για να φρεσκάρουμε το στρώμα μας, διώχνοντας τις δυσάρεστες οσμές που εγκλωβίζονται στο εσωτερικό του από τον ιδρώτα, τη σκόνη και τους λεκέδες. Υπάρχει φυσικός τρόπος να φρεσκάρουμε και να αρωματίσουμε το στρώμα μας και αυτός δεν είναι άλλος από το να απλώσουμε λίγη μαγειρική σόδα στην επιφάνεια του στρώματος και να την αφήσουμε για μισή ώρα περίπου να δράσει. Έπειτα, μπορούμε, ιδανικά, να την τρίψουμε ελαφρά με μια βούρτσα και να περάσουμε την επιφάνεια ξανά με την ηλεκτρική σκούπα, εξασφαλίζοντας έτσι ότι δεν θα μείνει ίχνος υγρασίας και μυρωδιάς.

Καθαρίστε τους λεκέδες από το στρώμα

Όσο και αν προσέχουμε, είναι πιθανόν το στρώμα μας να υποστεί μικρές ζημιές και να λερωθεί από λεκέδες που έγιναν σε μια άτυχη στιγμή. Σε όλους μας έχει χυθεί, κατά λάθος, πάνω στο στρώμα καφές ή χυμός σε μια στιγμή απροσεξίας ή όσοι από εμάς έχουν παιδιά γνωρίζουν πολύ καλά ότι όσο και να προσπαθήσεις να προφυλάξεις το στρώμα σου, δεν θα καταφέρεις να το γλιτώσεις από λεκέδες, όπως το αίμα, τα ούρα ή ο εμετός. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι όλοι οι λεκέδες είναι καλύτερο να αντιμετωπίζονται όσο το δυνατόν πιο άμεσα, για να είναι η αντιμετώπισή τους ευκολότερη και για να μην μείνουν σημάδια και κηλίδες στο στρώμα σας.

Εάν ο καθαρισμός του στρώματος δεν είναι το μόνο που σας απασχολεί, στα άρθρα του Βlog του xo ”Πώς να καθαρίσεις το φούρνο;[5 Tips]” και ”Πώς Καθαρίζεις το σίδερο;”, μπορεις να μάθεις εύκολους τρόπους για να έχεις τα πάντα στο σπίτι στην εντέλεια.

Συνοψίζοντας, θα λέγαμε ότι γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι τόσο η ποιότητα της δικής μας ζωής, όσο και η διάρκεια ζωής του στρώματός μας μπορεί να επηρεαστεί προς το καλύτερο και να βελτιωθεί με το να υιοθετήσουμε στην καθημερινότητά μας κάποιες νέες συνήθειες, όπως οι τρόποι καθαρισμού του στρώματός σας που προαναφέραμε. Βέβαια, υπάρχει πάντα και η επιλογή της εταιρείας καθαρισμού.

Και αν όλα αυτά σας φαίνονται δύσκολα και κουραστικά και θέλετε να είστε απόλυτα βέβαιοι για το πώς να καθαρίσετε το στρώμα, τότε δεν έχετε παρά να μπείτε στον Χρυσό Οδηγό και να βρείτε τις κατάλληλες εταιρείες καθαρισμού που θα λύσουν κάθε απορία σας και θα αναλάβουν να φέρουν εις πέρας το κρίσιμο έργο του καθαρισμού του στρώματός σας, ώστε να απολαμβάνετε για πολύ καιρό τα οφέλη του καλού ύπνου.

Χρυσός Οδηγόςhttps://www.xo.gr
Η συντακτική ομάδα του xo.gr, με αξιοπιστία και εγκυρότητα, συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με θέματα που σε απασχολούν. Στο blog του xo.gr, θα βρεις περιεχόμενο για τα πάντα! Από συμβουλές για την υγεία, την ομορφιά, το παιδί μέχρι χρήσιμα άρθρα για το σπίτι αλλά και συμβουλές για την συντήρηση του αυτοκινήτου σου.

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ