Επαγγελματικός Κατάλογος

Ποντίκια στο Σπίτι: 5 Βήματα Αντιμετώπισης

Τα ποντίκια στο σπίτι, είναι για τους περισσότερους ένας ζωντανός εφιάλτης. Ποιος θέλεις να έχει στο σπίτι του αρουραίους; Αυτά τα μικρά ερπετά, έχουν τη συνήθεια να τρυπώνουν στα σπίτια από σωλήνες, τρύπες στους τοίχους και αποχετεύσεις και να δημιουργούν προβλήματα, μεταφέροντας μικρόβια που είναι επιβλαβή για την υγεία των ανθρώπων.

Όλοι έχουμε μια ανάμνηση των παιδικών μας χρόνων που αφορά ποντίκια στο σπίτι. Πιο συνηθισμένο, είναι η ανάμνηση αυτή να προέρχεται από κάποιο εξοχικό. Τα εξοχικά συνήθως έχουν αυλές, κήπους, υπόγεια ή σοφίτες και τα ποντίκια εισέρχονται εύκολα μέσα στους χώρους τους. Όταν λοιπόν σκέφτεσαι την περίοδο που ανακαλύψατε τα ποντίκια στο σπίτι, μπορείς να θυμηθείς πώς καταλάβατε ότι έχετε εισβολείς και πώς τους αντιμετωπίσατε;

Μπορεί από τότε να έχουν περάσει χρόνια ή μπορεί να αφορά ένα πρόσφατο γεγονός. Εμείς ψάξαμε να βρούμε όλους τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης των ποντικιών, τους παλαιότερους και τους νεότερους. Στο άρθρο αυτό θα ανακαλύψεις όλες τις μεθόδους αντιμετώπισης και να είσαι σίγουρος, ότι πολύ σύντομα θα λύσεις το πρόβλημα των ποντικιών. Αλλά πρώτα θα δούμε πώς θα καταλάβεις ότι πράγματι υπάρχουν ποντίκια στο σπίτι.

Πώς θα καταλάβεις ότι έχεις ποντίκια στο σπίτι;

Τα ποντίκια όπως και οι υπόλοιποι <<εισβολείς του σπιτιού>>, μπαίνοντας στο σπίτι αφήνουν σημάδια που φανερώνουν την παρουσία τους. Μπορεί εσύ να μην τα έχεις προσέξει, όμως υπάρχουν κι αν κοιτάξεις με προσοχή σίγουρα θα τα βρεις.

Θόρυβος: Έχεις ακούσει περίεργα σκράτσα σκρούτσα ή θόρυβο στο σκεπή; Ε, λοιπόν, αυτός είναι ο θόρυβος που προκαλούν τα ποντίκια. Εάν ακούσεις αυτόν τον θόρυβο, τότε πρέπει να αρχίσεις να ψάχνεις τα ποντίκια στο σπίτι.

Περιττώματα: Τα ποντίκια, αφήνουν τα περιττώματά τους παντού στο σπίτι. Τα περιττώματα, έχουν στρογγυλό μέγεθος και είναι μαύρα ή καφέ. Μπορούν να παρομοιαστούν με κόκκους ρυζιού.

Κομμένα καλώδια: Τα κομμένα ηλεκτρικά καλώδια, μπορεί να είναι ένδειξη ότι υπάρχουν ποντίκια στο σπίτια, μιας και συνηθίζουν να πειράζουν τα καλώδια.

Πώς θα απαλλαγείς από τα ποντίκια;

 Τα ποντίκια, μπορεί να γίνουν μεγάλος μπελάς στο κεφάλι σου και γι’ αυτό πρέπει να γνωρίζεις πώς θ’ απαλλαγείς από αυτά. Υπάρχουν πολλοί μέθοδοι, για να λύσεις μία και καλή το πρόβλημα των ποντικιών. Ποιοι είναι αυτοί;

  • Εντόπισε τις φωλιές τους.

Οι φωλιές, είναι η πηγή του κακού. Είναι πολύ σημαντικό να βρεις από που εισέρχονται τα ποντίκια στο σπίτι. Κοίταξε σε τρύπες στους τοίχους, σε σπασίματα και χαραμάδες. Όταν βρεις από που τρυπώνουν, σφράγισε το μέρος εκείνο με μόνωση. Μην προσπαθήσεις να ταπώσεις τις τρύπες με αντικείμενα γιατί δε θα πετύχεις κάτι. Φωνάζοντας έναν ειδικό τεχνίτη, για να σου καλύψεις τις εισόδους των ποντικών, θα βρεις οριστική λύση στο πρόβλημά σου.

  • Καθάρισε όλες τις γωνιές του σπιτιού.

Τα ποντίκια και οι αρουραίοι, έρχονται στο σπίτι με σκοπό να βρουν τροφή. Όταν το σπίτι δεν είναι καθαρό και υπάρχουν ψίχουλα και υπολείμματα τροφών παντού, τότε τα ποντίκια πολλαπλασιάζονται. Φρόντισε να μαζεύεις τα ψίχουλα και να καθαρίζεις πλήρως τις επιφάνειες του σπιτιού. Ακόμη, μη ξεχνάς να πετάς τα σκουπίδια από το καλάθι γιατί και μόνο η μυρωδιά προσελκύει τα ποντίκια.

  • Στήσε φάκες.

Είναι από τους πιο διαδεδομένους τρόπους για να αντιμετωπίσεις τα ποντίκια στο σπίτι. ΟΙ φάκες μπορούν να τοποθετηθούν σε σημεία που υπάρχουν τρύπες και ανοίγματα στους τοίχους και να βάλεις στο εσωτερικό τους λίγη τροφή, που θα προσελκύσει τα ποντίκια. Η τροφή μπορεί να είναι ψωμί, τυρί ή πεπόνι.

Πρέπει να γνωρίζεις ότι τα ποντίκια είναι πολύ υποψιασμένα και μπορεί να μυρίσουν το δέρμα του ανθρώπου και να καταλάβουν ότι υπάρχουν κίνδυνος. Ακόμη, εάν τα περιττώματα είναι μαζεμένα, τα ποντίκια μπορεί να καταλάβουν ότι υπάρχει παγίδα. Τέλος, μη ξεχνάς να ελέγχεις τις φάκες για να δεις εάν έχουν πιαστεί τα ποντίκια. Μπορεί να συνειδητοποιήσεις ότι δεν τις έχεις τοποθετήσει στο κατάλληλο σημείο. Δοκίμασε να τους αλλάξεις θέση. Εάν δεις σε σύντομο χρονικό διάστημα ότι έχει πιάσει ποντίκια η φάκα, τότε η θέση που επέλεξες είναι η σωστή.

  • Βάλε ποντικοφάρμακο

Το ποντικοφάρμακο, είναι μια δραστική λύση που θα σε απαλλάξει άμεσα από τον φόβο των ποντικιών. Το δηλητήριο, είναι ιδιαίτερα δραστικό και εξουδετερώνει αμέσως τα ποντίκια. Ωστόσο, υπάρχουν δύο τινά. Πρώτον, είναι επικίνδυνο για την υγεία και πρέπει να αποφεύγεται στις περιπτώσεις που κυκλοφορούν παιδιά στο σπίτι και δεύτερον, δεν εξασφαλίζει την πλήρη απαλλαγή από τα ποντίκια, ειδικά εάν έχουν κάνει φωλιά.

  • Συσκευές που εκπέμπουν υπέρηχους

Οι συσκευές αυτές, εκπέμπουν κάποιους συγκεκριμένους ήχους που είναι δυσάρεστοι για τα ποντίκια και τα απομακρύνουν. Το θέμα είναι ότι οι συσκευές αυτές δε θεωρούνται εκατό τοις εκατό αποτελεσματικές και σίγουρα θα χρειαστείς και μία επαγγελματική μυοκτονία για να μην ξαναδείς ποντίκια στο σπίτι.

Όλες αυτές οι μέθοδοι αντιμετώπισης, έχουν αποδειχθεί πολύ αποτελεσματικές στην απομάκρυνση των ποντικιών από το σπίτι. Εάν τα έχεις δοκιμάσει όλα αλλά συνεχίζεις να μην βρίσκεις λύση στο πρόβλημά σου, τότε σκέψου την επαγγελματική βοήθεια.

Στον Χρυσό Οδηγό, θα βρεις επαγγελματικές εταιρείες απολύμανσης, που θα αναλάβουν πέρα από τη μέθοδο της μυοκτονίας και υπηρεσίες απεντόμωσης και απολύμανσης. Με αυτές τις μεθόδους, μπορείς να διώξεις οριστικά τα ποντίκια, τα έντομα και τα μυρμήγκια από τους χώρους του σπιτιού, εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά!

Χρυσός Οδηγόςhttps://www.xo.gr
Η συντακτική ομάδα του xo.gr, με αξιοπιστία και εγκυρότητα, συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με θέματα που σε απασχολούν. Στο blog του xo.gr, θα βρεις περιεχόμενο για τα πάντα! Από συμβουλές για την υγεία, την ομορφιά, το παιδί μέχρι χρήσιμα άρθρα για το σπίτι αλλά και συμβουλές για την συντήρηση του αυτοκινήτου σου.

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ