Επαγγελματικός Κατάλογος

Μυρμήγκια στο Σπίτι; 7 Βήματα Αντιμετώπισης

Μυρμήγκια στο σπίτι. Τι να πούμε για τα μυρμήγκια στο σπίτι; Αυτά τα μικροσκοπικά έντομα, εισέρχονται στα δωμάτια του σπιτιού, μέσα από τις πιο μικροσκοπικές χαραμάδες. Είναι το βάσανο όλων μας και όταν κάνουν την εμφάνισή τους, τρέχουμε να δούμε πώς θα τα αντιμετωπίσουμε.

Τα μυρμήγκια, λατρεύουν τα ψίχουλα, τα υπολείμματα των φαγητών στην κουζίνας, τα μισάνοιχτα βάζα, τις ψωμιέρες και γενικότερα το φαγητό. Μόλις ανακαλύψουν που βρίσκεται η τροφή, τότε φωνάζουν την παρέα τους και αρχίζει το δικό τους γλέντι. Το δύσκολο με τα μυρμήγκια στο σπίτι, είναι ότι ακόμη κι αν μαζέψεις και καθαρίσεις καλά την κουζίνα, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος την επανεμφάνισής τους.

Για τη δραστική αντιμετώπιση των μυρμηγκιών, θα χρειαστείς απεντόμωση, ωστόσο υπάρχουν και φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης που μπορεί να έχουν εξίσου καλό αποτέλεσμα.

  • Βρες την είσοδο των μυρμηγκιών.

Τα μυρμήγκια στο σπίτι, εισέρχονται από τα πιο απίθανα μέρη, κυρίως λόγω του μεγέθους τους. Μπορεί να κοιτάς στα εμφανή μέρη, όπως είναι τα παράθυρα, τα παντζούρια και οι πόρτες του σπιτιού, αλλά εκείνα να μπαίνουν μέσα από μία μικρή χαραμάδα στο ταβάνι. Άλλες πιθανές είσοδοι, είναι οι μικρές τρύπες στον τοίχο, τα κενά μεταξύ πρίζας και τοίχου, από το μπαλκόνι κ.α. Εάν είσαι προσεκτικός και βρεις τα σημεία που επιλέγουν για την είσοδό τους, τότε μια καλή λύση είναι να στοκάρεις τον τοίχο.

Καλύτερα να μην επιλέξεις μια πρόχειρη λύση για να κλείσεις τις τρύπες, όπως είναι για παράδειγμα να τις γεμίσεις με χαρτί ή κάποιο άλλο υλικό. Τα υλικά αυτά, είναι εύκολο ν’ απομακρυνθούν και να αφήσουν εκτεθειμένη την τρύπα.

  • Χρησιμοποίησε φυσικά αρωματικά χώρου που απωθούν τα μυρμήγκια.

Τα φυσικά αρωματικά χώρου, μπορεί να φανούν ιδιαίτερα αποτελεσματικά ως μέθοδος αντιμετώπισης των μυρμηγκιών. Τα μυρμήγκια, χρησιμοποιούν πολύ την αίσθηση της όσφρησης και οδηγούνται στα τρόφιμα μέσω της μυρωδιάς. Μυρωδιές όπως η κανέλα, η μέντα ή ο δυόσμος, μπορούν να απομακρύνουν τα μυρμήγκια από τα δωμάτια του σπιτιού σου. Βράζοντας λίγο νερό και τοποθετώντας στην κατσαρόλα κανέλα ή δυόσμο, δημιουργείς ένα ξεχωριστό άρωμα. Ψέκασε τις επιφάνειες που βρήκες τα μυρμήγκια καθώς και τα σημεία εισόδου με αυτό. Θα δεις ότι τα μυρμήγκια στο σπίτι θα εξαφανιστούν.

  • Δημιούργησε ένα φυσικό εντομοαπωθητικό.

Εάν είσαι από εκείνους που βλέπουν μυρμήγκια στο σπίτι και πιάνουν αμέσως το εντομοαπωθητικό σπρέι, τότε προτίμησε να φτιάξεις ένα φυσικό εντομοαπωθητικό. Πώς; Με απλό υλικά, όπως είναι το ξύδι και το λεμόνι, αναμιγνύοντάς τα με νερό, μπορείς να έχεις το σπρέι που χρειάζεσαι και να ψεκάζεις τα μυρμήγκια.

  • Ρίξε κόκκινο πιπέρι στις τρύπες του μπαλκονιού.

Το κόκκινο πιπέρι, είναι ιδιαίτερα αποθωτικό για τα μυρμήγκια. Ειδικά, σε εξωτερικούς χώρους όπως είναι τα μπαλκόνια, το κόκκινο πιπέρι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για την απομάκρυνση των μυρμηγκιών. Πολλοί το τοποθετούν στις φωλιές των μυρμηγκιών. Για τους εξωτερικούς χώρους, πολύ καλό εντομοαπωθητικό είναι ένα μείγμα οινοπνεύματος με νερό. Ψέκασε τα σημεία που βλέπεις ότι συγκεντρώνονται τα μυρμήγκια και θα δεις ότι θα τα διώξεις σύντομα από το μπαλκόνι σου. Το μείγμα, είναι καλό να μη το χρησιμοποιείς στο εσωτερικό του σπιτιού, καθώς είναι πολύ έντονη η μυρωδιά του.

  • Τοποθέτησε γλαστράκια δυόσμου, βασιλικού ή μέντας.

Τα γλαστράκια, είναι μια έξυπνη λύση για να γλιτώσεις από την επίθεση των μυρμηγκιών. Παράλληλα ομορφαίνουν τον χώρο του σπιτιού. Μπορείς να διαλέξεις μέντα και δυόσμο, των οποίων η μυρωδιά είναι απωθητική για τα μυρμήγκια. Για εσένα θα είναι μαγική η μυρωδιά αλλά για τα μυρμήγκια ανυπόφορη.

  • Βάλε το κατακάθι του καφέ γύρω από τις γλάστρες και στα σημεία.

Η μυρωδιά που βγάζει το κατακάθι του καφέ, είναι ικανή να διώξεις εντελώς τα μυρμήγκια από τη κουζίνα και το μπαλκόνι. Τοποθέτησε λίγο σε ένα αλουμινόχαρτο και κάλυψε τα σημεία που είναι ανοιχτά στο σπίτι. Όσοι το έχουν χρησιμοποιήσει, βλέπουν αμέσως αποτέλεσμα.

  • Καθάρισε πάγκους και πατώματα με νερό και ξύδι.

Αντί για ένα απλό απωθητικό, δημιούργησε ένα μείγμα με νερό και ξύδι και καθάρισε τις επιφάνειες που συνήθως έχουν ψίχουλα και υπολείμματα φαγητού. Εννοείται, ότι θα ξεκινήσεις με τον πάγκο της κουζίνας και θα συνεχίσεις με το τραπεζάκι του σαλονιού, την τραπεζαρία και όλα τα μέρη που συνηθίζεις να απολαμβάνεις το φαγητό σου. Ακόμη, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό το μείγμα και για σφουγγάρισμα. Σφουγγάρισε τα πατώματα του σπιτιού με ξύδι και νερό και θα απαλλαχτείς όχι μόνο από τα μυρμήγκια στο σπίτι, αλλά και από άλλα έντομα.

Βλέπεις λοιπόν, ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αντιμετωπίσεις τα μυρμήγκια στο σπίτι. Εν ολίγοις, μπορείς να τους δοκιμάσεις όλους μιας και αυτά τα υλικά, υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Βρες ποια μέθοδος είναι πιο αποτελεσματική για τον δικό σου χώρο και εφάρμοσέ τη. Για πιο άμεσα αποτελέσματα, δοκίμασε να συνδυάσεις το φυσικό τρόπο με την επαγγελματική λύση της απολύμανσης και απεντόμωσης.

Στον επαγγελματικό κατάλογο του Χρυσού Οδηγού, θα βρεις αξιόπιστες εταιρείες απολύμανσης, που αναλαμβάνουν να λύσουν το πρόβλημα των μυρμηγκιών, των εντόμων και των ποντικιών, μέσω μεθόδων απεντόμωσης και μυοκτονίας. Βρες τηλέφωνα, διευθύνσεις και χάρτες δρομολόγησης και δώσε μία και καλή λύση στο πρόβλημά σου!

Χρυσός Οδηγόςhttps://www.xo.gr
Η συντακτική ομάδα του xo.gr, με αξιοπιστία και εγκυρότητα, συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με θέματα που σε απασχολούν. Στο blog του xo.gr, θα βρεις περιεχόμενο για τα πάντα! Από συμβουλές για την υγεία, την ομορφιά, το παιδί μέχρι χρήσιμα άρθρα για το σπίτι αλλά και συμβουλές για την συντήρηση του αυτοκινήτου σου.

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ