Επαγγελματικός Κατάλογος

Κουφώματα Αλουμινίου: Τιμή ανά Τετραγωνικό Μέτρο!

Σκέφτεσαι να τοποθετήσεις κουφώματα αλουμινίου στο σπίτι σου; Οι τιμές στα κουφώματα αλουμινίου ποικίλλουν, έτσι στο εμπόριο θα βρεις ακριβά κουφώματα αλλά και φθηνά κουφώματα. Το κόστος των κουφωμάτων αλουμινίου στην χώρα μας, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Το σίγουρο είναι, ότι το αλουμίνιο ως υλικό έχει πολλά πλεονεκτήματα και η τοποθέτηση κουφωμάτων αλουμινίου, ανεξαρτήτως κόστους, μπορεί να αναβαθμίσει την ποιότητα της ζωής σου. Εξαιτίας των πλεονεκτημάτων τους, τα κουφώματα, είναι και τα πρώτα που αντικαθιστώνται στο πλαίσιο μίας ανακαίνισης.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές στα κουφώματα αλουμινίου ειδικά στην Ελλάδα είναι αρκετοί, κι αυτό γιατί οι καιρικές συνθήκες, ο σχεδιασμός των σπιτιών και οι διάφοροι τύποι ανοίγματος των κουφωμάτων, κάνουν κάθε κούφωμα να είναι ξεχωριστό ως προς τη τιμή. Συγκεντρώσαμε σε μία λίστα τους παράγοντες εκείνους που πρέπει να λάβεις υπόψη σου για να αποκτήσεις μια ιδέα για την τιμή στα κουφώματα ανά τετραγωνικό μέτρο.

  • Η διάρκεια της κατασκευής και τοποθέτησης των κουφωμάτων.

Η κατασκευή και τοποθέτηση κουφωμάτων αλουμινίου, μπορεί να διαρκέσει αρκετό καιρό, ειδικά όταν μιλάμε για ένα μοναδικό προϊόν, προσαρμοσμένο στις διαστάσεις και τα μέτρα του πελάτη. Ένας κατασκευαστής, θα δείξει το απαιτούμενο ενδιαφέρον για να κατασκευάσει ένα προϊόν που να πληροί τις σχεδιαστικές και κατασκευαστικές ανάγκες του πελάτη. Αυτή η προσοχή, στοιχίζει σίγουρα περισσότερο, από το ν’ αγόραζες ένα προϊόν μαζικής παραγωγής.

  • Η εταιρεία του προφίλ που επιλέγεις

Στον τομέα των κουφωμάτων αλουμινίου, θα βρεις προφίλ από διαφορετικές εταιρείες. Οι πιο γνωστές είναι η Europa, η Alumil και η Etem. Όπως καταλαβαίνεις, οι τιμές στα κουφώματα αλουμινίου αυτών των εταιρειών, δεν είναι ί. Κάποιες εταιρείες έχουν πιο ανταγωνιστική τιμή ανά τετραγωνικό από κάποιες άλλες. Η εταιρεία προέλευσης λοιπόν στα κουφώματα αλουμινίου, είναι ακόμη ένας παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει το κόστος.

  • Το είδος των προφίλ

Οι κατασκευαστικές εταιρείες, μπορεί να χρησιμοποιήσουν ειδικά τρικς για να πουλήσουν ευκολότερα τα προϊόντα τους. Αυτά τα τρικς, έχουν να κάνουν περισσότερο με τις δυνατότητες των κουφωμάτων. Πολλά εξαρτήματα αφαιρούνται ή αντικαθίστανται με άλλα εξαρτήματα, χαμηλότερης ποιότητας ώστε να μειώνεται το κόστος. Συνήθως, τα τρικς περιλαμβάνουν τη χρήση ελαστικών ή ραούλων χαμηλής ποιότητας,τα οποία χρειάζονται σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλαγή, την τοποθέτηση ενεργειακών τζαμιών με λιγοστά πλεονεκτήματα και χρήση σητών και περσίδων του εμπορίου και όχι της κατασκευαστικής εταιρείας.

  • Η εγκατάσταση ενεργειακών κουφωμάτων

Η επιλογή των ενεργειακών κουφωμάτων, σίγουρα θα αυξήσει το κόστος των κουφωμάτων. Τα ενεργειακά κουφώματα, διαθέτουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα έναντι των απλών κουφωμάτων και φυσικά αυτό αυξάνει την τιμή τους. Μερικά από αυτά είναι η  εξοικονόμηση ενέργειας, η ασφάλεια, η βελτίωση της ποιότητας της ζωής στο σπίτι και φυσικά η εξοικονόμηση χρημάτων. Όπως καταλαβαίνεις, είναι φυσικό να είναι ακριβότερα αυτού του είδους τα κουφώματα.

  • Το σχέδιο που θα διαλέξεις.

Στα κουφώματα αλουμινίου, υπάρχει πάντα η δυνατότητα του υψηλή σχεδιασμού και της διακοσμητικής παρέμβασης. Εν ολίγοις, μπορείς να τα παραγγείλεις σε συγκεκριμένο χρώμα, καθώς είναι υλικό που μπορείς να επεξεργαστείς. Εάν λοιπόν, δεν σε ικανοποιούν τα κλασσικά σχέδια που βγάζουν οι μεγάλες εταιρείες κουφωμάτων, τότε μπορείς να διαλέξεις εσύ την απόχρωση που ταιριάζει στο στυλ διακόσμησης του χώρου σου. Φυσικά, και σ΄ αυτή την περίπτωση η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο είναι εντελώς διαφορετική.

  • Ο αριθμός των τεχνικών που θ΄αναλάβουν τις εργασίες τοποθέτησης.

Οι τεχνικοί που θα αναλάβουν την τοποθέτηση, είναι άλλος ένας παράγοντας που επηρεάζει την τελική τιμή των κουφωμάτων. Τα λεγόμενα μεροκάματα είναι πολύ σημαντικά και μπορεί να αλλάξουν εντελώς την τελική τιμή. Οι τεχνικοί, είναι απαραίτητοι για τη σωστή εγκατάσταση των κουφωμάτων αλουμινίου. Δεν θες κάπου παρακάτω να πας ν΄ ανοίξεις τις μπαλκονόπορτές σου και να σου μείνουν στα χέρια. Μην κάνεις εκπτώσεις λοιπόν, στα εργατικά χέρια.

  • Οι διαστάσεις των κουφωμάτων

Μπορεί να σου φαίνεται αυτονόητο το θέμα των διαστάσεων, όμως πολλοί το χάνουν στους υπολογισμούς και εντέλει βρίσκονται προ εκπλήξεως με το κόστος τους. Πριν τα παραγγείλεις σκέψου ποια είναι τα ανοίγματα που θέλεις να καλύψεις και ζήτησε να σου κάνουν κοστολόγιο. Εάν δυσκολεύεσαι οικονομικά, μπορείς να τοποθετήσεις τα κουφώματα αλουμινίου σιγά σιγά και όχι με τη μία. Είναι προτιμότερο να επιλέξεις την τμηματική τοποθέτηση κουφωμάτων στα σημεία όπου <<μπάζει>> ο αέρας και έπειτα την ολοκλήρωση των εργασιών με την εγκατάσταση των υπόλοιπων παντζουριών και παραθύρων.

Τώρα που γνωρίζεις όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές στα κουφώματα αλουμινίου, μπορείς να κάνεις τον προϋπολογισμό σου και να προγραμματίσεις την αλλαγή των παραθύρων και των παντζουριών του χώρου σου.  Στην αγορά θα βρεις πολλές επιχειρήσεις και εταιρείες που θα σου δίνουν τιμή ανά τετραγωνικό για τα κουφώματα του σπιτιού σου.

Πρέπει να είσαι υποψιασμένος ότι η τιμή αυτή δεν είναι το τελικό κόστος των εργασιών εγκατάστασης. Εμείς σου δώσαμε μια ιδέα για τους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τις τιμές στα κουφώματα αλουμινίου, ωστόσο το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ζητάς κοστολόγιο.

Στον Χρυσό Οδηγό, θα βρεις εταιρείες κουφωμάτων αλλά και τεχνικούς που αναλαμβάνουν την επαγγελματική κατασκευή κουφωμάτων αλουμινίου σε κάθε χώρο. Στον επαγγελματικό μας κατάλογο, βρίσκεις αμέσως τη διεύθυνση, το τηλέφωνο και τις οδηγίες δρομολόγησης των μεγαλύτερων εταιριών κουφωμάτων αλλά των αντιπροσώπων τους. Επικοινώνησε μαζί τους και μάθε ποια είναι η τιμή ανά τετραγωνικό των κουφωμάτων που χρειάζεσαι!

Χρυσός Οδηγόςhttps://www.xo.gr
Η συντακτική ομάδα του xo.gr, με αξιοπιστία και εγκυρότητα, συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με θέματα που σε απασχολούν. Στο blog του xo.gr, θα βρεις περιεχόμενο για τα πάντα! Από συμβουλές για την υγεία, την ομορφιά, το παιδί μέχρι χρήσιμα άρθρα για το σπίτι αλλά και συμβουλές για την συντήρηση του αυτοκινήτου σου.

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ