Επαγγελματικός Κατάλογος

Πώς να Αλλάξεις Ροδάκια στις Μπαλκονόπορτες

Ψάχνεις τον τρόπο να αλλάξεις τα ροδάκια στις μπαλκονόπορτες; Οι περισσότεροι θα σου πουν ότι η αντικατάσταση των ράουλων (ροδάκια), είναι δουλειά για έναν επαγγελματία τεχνικό, ωστόσο εμείς θα σου πούμε ότι υπάρχουν τρόποι να το κάνεις και μόνος σου.

Οι μπαλκονόπορτες, είναι απαραίτητο κομμάτι ενός σπιτιού καθώς εγκλωβίζουν τη ζέστη μέσα στο σπίτι και δεν επιτρέπουν το κρύο να εισέλθει. Ακόμη, η γερή τους κατασκευή, προσφέρει ασφάλεια και προστασία από οποιονδήποτε ανεπιθύμητο επισκέπτη. Η καθημερινή τους χρήση, μπορεί με τα χρόνια να δημιουργήσει φθορές και βλάβες στον μηχανισμό κίνησης.

Σκέψου πόσες φορές την ημέρα τις ανοίγεις και τις κλείνεις ή πόσες φορές τις έχει ανοίξει απότομα ή τις έχεις κλείσει με υπερβολική δύναμη. Συνήθως, ακούς κάποιον ενοχλητικό θόρυβο όταν έχεις προξενήσει κάποια ζημιά στις μπαλκονόπορτες. Μπορείς να μαντέψεις τι είναι αυτό; Φυσικά, τα ροδάκια στις μπαλκονόπορτες.

Το κόστος αντικατάστασης των φθαρμένων ράουλων, είναι εκείνο που εμποδίζει τους περισσότερους να απευθυνθούν σε κάποια εταιρεία κουφωμάτων ή σε έναν τεχνικό. Οι πιο πολλοί ξεκινούν το ψάξιμο στη γνωστή μηχανή αναζήτησης και βρίσκουν βίντεο από επαγγελματίες που αλλάζουν τα ροδάκια στις μπαλκονόπορτες.

Ρωτήσαμε τους επαγγελματίες που διαθέτουμε στον ηλεκτρονικό μας κατάλογο, πώς θ’ αλλάξεις τα ροδάκια στις μπαλκονόπορτες και συγκεντρώσαμε τις οδηγίες σε μία λίστα. Συνέχισε να διαβάζεις το άρθρο και θα δεις ότι η διαδικασία είναι πολύ πιο εύκολη απ’ ότι νόμιζες.

  • Αφαίρεση των ράουλων από τις μπαλκονόπορτες.

Το πρώτο βήμα για να γίνει η αλλαγή στα ροδάκια στις μπαλκονόπορτες, είναι η αφαίρεση των ράουλων από τις μπαλκονόπορτες. Για να βγάλεις τα ροδάκια, πρέπει να ανασηκώσεις τη μπαλκονόπορτα κι αυτό ίσως σε δυσκολέψει. Ειδικά, στις περιπτώσεις που οι μπαλκονόπορτες είναι μεγάλων διαστάσεων ή είναι συρόμενες, η κατάσταση δυσκολεύει και το πιο πιθανό είναι να χρειαστείς βοήθεια από ένα άλλο άτομο. Εάν ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο, τότε ξεκινάς με το ανασήκωμα του φύλλου ώστε να διαχωριστεί από τους οδηγούς κι έπειτα χρησιμοποιώντας καβαλέτα να δημιουργηθεί κλίση ή να τοποθετηθούν τα φύλλα στο πάτωμα, ώστε να γίνει η αφαίρεση των ράουλων.

  • Επιλογή των ράουλων που ταιριάζουν στις μπαλκονόπορτες.

Αφού αφαιρέσεις τα ροδάκια από τη μπαλκονόπορτα, θα πρέπει να προμηθευτείς νέα ροδάκια από μαγαζιά του εμπορίου που διαθέτουν εξαρτήματα για μπαλκονόπορτες αλουμινίου ή pvc. Στο εμπόριο θα βρεις ποικιλία σε ροδάκια από μπαλκονόπορτες. Καλό θα ήταν να έχεις μαζί τα παλιά ροδάκια ώστε να τα δείξεις στον υπεύθυνο του καταστήματος και να σου βρεις ράουλα για τη δική σου σειρά κουφωμάτων.

Η σειρά των μπαλκονόπορτων που έχεις επιλέξει για το σπίτι σου αλλά και η εταιρεία προέλευσης, είναι σημαντικοί παράγοντες επιλογής στα ροδάκια. Οι τεχνικοί κουφωμάτων, συνιστούν την τοποθέτηση τετραπλών ράουλων, τα οποία προσφέρουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα. Πριν τοποθετήσεις ροδάκια στις μπαλκονόπορτες του σπιτού, ενημέρωσε τον τεχνικό για το είδος των κουφωμάτων.

Πώς θα συντηρήσεις τα ροδάκια στις μπαλκονόπορτες;

Τα ράουλα ακόμη κι αν τα αλλάξεις άμεσα, πρέπει να έχεις στο νου σου ότι χρειάζονται τακτική συντήρηση για να τα έχεις για χρόνια. Το ότι σου χάλασαν τα ροδάκια τώρα, δείχνει ότι μάλλον δεν τα φρόντιζες αρκετά. Ίσως δεν ήξερες τον τρόπο. Υπάρχουν δύο απλοί τρόποι να συντηρείς τα ροδάκια ώστε να μη χρειαστούν άμεσα επισκευή. Ποιοι είναι αυτοί;

  • Χρησιμοποίησε την ηλεκτρική σκούπα και απομάκρυνε σκόνη και άλλα αντικείμενα που μπορεί να έχουν εισχωρήσει ανάμεσα και εμποδίζουν τη ομαλή κίνησή τους. Αυτή η απλή διαδικασία, μπορεί να σε γλιτώσει από χρήματα για την αντικατάσταση των ράουλων.
  • Βάλε λιπαντικό στα κινητά σημεία της μπαλκονόπορτας δύο έως τέσσερις φορές τη βδομάδα. Η τοποθέτηση, είναι καλό να γίνεται από την πρώτη εγκατάσταση για να μην εμφανιστεί ποτέ η δυσκολία της κίνησης στα ράουλα. Φρόντισε τους μεντεσέδες στις μπαλκονόπορτές σου για να μη χρειαστούν επισκευή μετέπειτα.

Είδες ότι υπάρχει εύκολος τρόπος να αντικαταστήσεις τα ροδάκια στις μπαλκονόπορτές σου και παράλληλα να φροντίσεις να τα έχεις για μεγάλο χρονικό διάστημα. Γενικά, τα κουφώματα είναι ακριβά προϊόντα και είναι απαραίτητα για τη θωράκιση του σπιτιού. Θα ήταν κρίμα να μη τους δίνεις την προσοχή που τους αξίζει και να τα κακομεταχειρίζεσαι. Είμαστε βέβαιοι, ότι έχεις επενδύσει πολλά χρήματα στην εγκατάστασή τους.

Από την άλλη μεριά, δεν είσαι υποχρεωμένος να γνωρίζεις πώς να φροντίσεις τα εξαρτήματά τους και γι’ αυτό υπάρχουν και οι εταιρείες κουφωμάτων. Οι εταιρείες κουφωμάτων, διαθέτουν έμπειρους τεχνικούς που έχουν αναλάβει πληθώρα εργασιών και μπορούν να ολοκληρώσουν εύκολα την αντικατάσταση των ράουλων.

Στον Χρυσό Οδηγό, μπορείς να βρεις αξιόπιστες εταιρείες κουφωμάτων που θα φέρουν εις πέρας κάθε επισκευή, τοποθέτηση και εγκατάσταση. Εύκολα και γρήγορα μπορείς να βρεις ένα έμπιστο επαγγελματία για να σου αλλάξει τα ροδάκια στις μπαλκονόπορτες.

Χρυσός Οδηγόςhttps://www.xo.gr
Η συντακτική ομάδα του xo.gr, με αξιοπιστία και εγκυρότητα, συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με θέματα που σε απασχολούν. Στο blog του xo.gr, θα βρεις περιεχόμενο για τα πάντα! Από συμβουλές για την υγεία, την ομορφιά, το παιδί μέχρι χρήσιμα άρθρα για το σπίτι αλλά και συμβουλές για την συντήρηση του αυτοκινήτου σου.

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ