Επαγγελματικός Κατάλογος

Αποθήκευση οικοσκευών: Που θ’αφήσω τα πράγματά μου;

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι μια μετακόμιση απαιτεί πολύ μάζεμα αλλά και χώρο για την αποθήκευση οικοσκευών, κι αυτό μπορεί να σε γεμίσει με… υπερβολικό άγχος!

Είναι τόσα πολλά αυτά που πρέπει να κάνεις, για να οργανώσεις σωστά τη μετακόμιση των οικοσκευών σου, έτσι δεν είναι; Να προμηθευτείς τα κατάλληλα υλικά συσκευασίας, να αρχίσεις να ξεκαθαρίζεις όλα σου τα υπάρχοντα και να τα πακετάρεις επιτυχημένα, για να μην έχεις μια μετακόμιση με φθορές, όταν φτάσεις στο καινούριο σου σπίτι! Μην ανησυχείς, με τις κατάλληλες συμβουλές η μετακόμιση θα είναι επιτυχημένη!

Πώς είπες; Μεσολαβεί ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα από το πακετάρισμα μέχρι τη μετακόμιση στον καινούριο σου χώρο και δεν ξέρεις πού να αφήσεις τα πράγματά σου ή μέρος αυτών;

Χμμμ… Ναι, καταλαβαίνουμε… Υπάρχουν και αυτές οι παράμετροι σε μια μετακόμιση. Ωστόσο, μην αγχώνεσαι, καθώς υπάρχει λύση για την ασφαλή αποθήκευση οικοσκευών! Πολλές εταιρείες μετακομίσεων έχουν ενσωματώσει, πλέον, στις υπηρεσίες τους τη φύλαξη οικοσκευών (αλλά και επαγγελματικού εξοπλισμού), παρέχοντας μια εγγυημένη λύση στις ανάγκες σου.

Πώς, ακριβώς, θα σε βοηθήσει μια εταιρεία μετακομίσεων;

Οι εταιρείες μετακομίσεων που αναλαμβάνουν τη φύλαξη οικοσκευών διαθέτουν ειδικά διαμορφωμένους αποθηκευτικούς χώρους, όπου μπορείς να αφήσεις -ξέγνοιαστος/η- τα πράγματά σου!

Πιο συγκεκριμένα, οι εταιρείες αυτές αναλαμβάνουν την αποθήκευση οικοσκευών και άλλων πραγμάτων, ακόμα και των ιδιαιτέρως εύθραυστων: έπιπλα, ηλεκτρικά είδη, φωτιστικά, καθρέπτες, χαλιά και… όλα σου τα υπάρχοντα αποθηκεύονται στους χώρους τους.

Οι εταιρείες αυτές μπορεί να αναλάβουν ακόμα και την ασφαλή αποθήκευση των αγαπημένων σου έργων τέχνης, καθώς και την αποθήκευση του πιάνου σου και άλλων μουσικών οργάνων. Όλα μπορούν να μεταφερθούν και να φυλαχθούν όπως πρέπει!

Οι χώροι φύλαξης είναι εξοπλισμένοι με συστήματα ασφαλείας, όπως π.χ. συναγερμό και σύστημα πυρασφάλειας. Έτσι, μπορείς να κοιμάσαι, πράγματι, ήσυχος/η ότι τα πράγματά σου δε κινδυνεύουν από κλοπή ή πυρκαγιά!

Ωστόσο, επειδή -ναι, χτύπα ξύλο- το κακό σενάριο παραμένει ένα ενδεχόμενο, υπάρχει και η δυνατότητα της ασφαλιστικής κάλυψης του νοικοκυριού σου! Φρόντισε, λοιπόν, πριν από τη συνεργασία σου με τη μεταφορική της επιλογής σου, να συζητήσεις για την ύπαρξη ή όχι ασφαλιστικής κάλυψης. Μάθε, έγκαιρα, πώς ακριβώς αποζημιώνεσαι, σε ενδεχόμενη καταστροφή/απώλεια των πραγμάτων σου!

Πόσο καιρό μπορείς να αφήσεις τα πράγματά σου σε μια αποθήκη;

Ανησυχείς, μήπως, για το χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει από την αποθήκευση οικοσκευών μέχρι να φτάσει η μέρα που θα θελήσεις/μπορέσεις να τις πάρεις. Κακώς!

Οι εταιρείες μετακομίσεων, συνήθως, αποθηκεύουν τα πράγματά σου για όσο καιρό εσύ θέλεις! Μια τέτοια εταιρεία, προφανώς, πρέπει να επιλέξεις. Να σου παρέχει, ξεκάθαρα, τη δυνατότητα φύλαξης των υπαρχόντων σου για όσο καιρό χρειάζεσαι, με βάση τις ανάγκες σου.

Καλό θα ήταν, να συζητήσεις και το αν σου παρέχεται ευελιξία στην ημερομηνία παραλαβής των πραγμάτων σου, καθώς όλο και κάτι μπορεί συμβεί και να χρειαστεί να την αλλάξεις.

Επίλεξε, λοιπόν, πόσο θα διαρκέσει η αποθήκευση οικοσκευών και παράλαβε τις οικοσκευές σου την ημερομηνία που εσύ θέλεις και διασφάλισε τη δυνατότητα παραλαβής μετά ή και πριν τη συμφωνηθείσα ημερομηνία. Έτσι, θα έχεις τον απόλυτο έλεγχο του νοικοκυριού σου και θα είσαι έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα.

Θέλεις να ελέγξεις την κατάσταση των οικοσκευών σου, όσο καιρό βρίσκονται σε μια αποθήκη;

Μια εταιρεία μετακόμισης που αναλαμβάνει τη φύλαξη οικοσκευών τοποθετεί τα αποθηκευμένα αντικείμενα με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι απολύτως ταξινομημένα και εύκολα προσβάσιμα, ανά πάσα στιγμή, στους ιδιοκτήτες τους.

Επιλέγοντας, λοιπόν, μια τέτοια εταιρεία, μπορείς να είσαι σίγουρος/η για την ορθή ταξινόμηση των πραγμάτων σου, αλλά και για τη δυνατότητά σου να επισκεφθείς το χώρο όπου φυλάσσονται, για να ελέγξεις την κατάστασή τους.

Σίγουρα θέλεις να διαπιστώσεις με τα μάτια σου, ειδικά στην περίπτωση μακροχρόνιας αποθήκευσης, ότι τα υπάρχοντά σου φυλάσσονται σε άψογη κατάσταση!

Έτσι, μπορείς να ελέγξεις, γενικά, αν τα έπιπλα και οι οικοσκευές σου είναι αποθηκευμένα με τον κατάλληλο τρόπο, όπως έχεις συμφωνήσει με τον επαγγελματία που ανέλαβε τη φύλαξή τους.

Να δεις αν βρίσκονται, όντως, σε σύγχρονους αποθηκευτικούς χώρους, προστατευμένους με συστήματα συναγερμών και πυρανίχνευσης. Κι αν οι χώροι αυτοί διαθέτουν συστήματα ελέγχου της θερμοκρασίας και της υγρασίας –σημαντικός παράγοντας στις αποθηκεύσεις.

Ειδικότερα, μπορείς να ελέγξεις π.χ. τις συνθήκες αποθήκευσης του ξύλινου μουσικού οργάνου σου. Εσύ ξέρεις πόσο ευαίσθητο είναι το υλικό του στις κλιματολογικές διακυμάνσεις… Φυλάσσεται, λοιπόν, με τη βέλτιστη δυνατή προστασία και φροντίδα;

Έστω, επίσης, ότι έχεις προβεί σε αποθήκευση τωνπολύτιμωνέργων τέχνης σου. Καταλαβαίνουμε την αγωνία σου να τα ελέγξεις, να τα δεις και να σιγουρευτείς ότι είναι σωστά συσκευασμένα και φυλαγμένα, προστατευμένα από εξωτερικούς παράγοντες.

Μήπως προέκυψαν κι άλλες ανάγκες αποθήκευσης;

Κατά τη συνεργασία σου με μία μεταφορική εταιρεία, φρόντισε να έχεις προσυμφωνήσει τη δυνατότητά σου να αποθηκεύσεις εκτάκτως και άλλα πράγματα. Προέκυψε π.χ. μια καινούρια αγορά ενός επίπλου ή εκείνου του καταπληκτικού… κόκκινου ψυγείου, που ήθελες τόσο καιρό; Υπέκυψες στον πειρασμό να τα πάρεις, αλλά σκέφτεσαι πού θα τα αποθηκεύσεις με ασφάλεια, λίγο πριν πας στο καινούριο σπίτι; Μα, φυσικά, εκεί που έχει αποθηκευτεί -καιρό τώρα- το υπόλοιπο νοικοκυριό σου!

Τι θα πληρώσεις για την αποθήκευση οικοσκευών;

Προφανώς και δεν μπορούμε να σου πούμε ένα ποσό, για να… προετοιμαστείς! Έχε, όμως, κατά νου ότι το τελικό κόστος εξαρτάται από παράγοντες, όπως ο όγκος των αντικειμένων προς φύλαξη, ο χρόνος αποθήκευσής τους –μακροχρόνιες και βραχυπρόθεσμες αποθηκεύσεις, αλλά και το είδος των αντικειμένων προς φύλαξη. Επί παραδείγματι, η αποθήκευση έργων τέχνης μεγάλης αξίας θα έχει και το ανάλογο κόστος.

Όλα έχουν το κόστος τους, αλλά και κάθε εταιρεία έχει το δικό της πλάνο τιμολόγησης. Εσύ, βέβαια, θα επιλέξεις ποια σε συμφέρει οικονομικά με βάση το διαθέσιμο budget σου.

Το ζητούμενό σου δεν είναι μια αξιόπιστη, αλλά και οικονομική αποθήκευση… στα μέτρα σου! Πού θα την βρεις;

Στον Χρυσό Οδηγό θα βρεις, με ένα κλικ, πολλές εταιρείες μεταφορών και μετακομίσεων που προβαίνουν σε αποθήκευση οικοσκευών. Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί τους και να ζητήσεις μια προσφορά για την αποθήκευση των δικών σου πραγμάτων! Σίγουρα, θα βρεις υπηρεσίες αποθήκευσης, με βάση το πλάνο που εξυπηρετεί εσένα. Με την κατάλληλη βοήθεια από αξιόπιστους επαγγελματίες, η ασφαλής αποθήκευση του νοικοκυριού σου θα γίνει εύκολα και γρήγορα!

Χρυσός Οδηγόςhttps://www.xo.gr
Η συντακτική ομάδα του xo.gr, με αξιοπιστία και εγκυρότητα, συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με θέματα που σε απασχολούν. Στο blog του xo.gr, θα βρεις περιεχόμενο για τα πάντα! Από συμβουλές για την υγεία, την ομορφιά, το παιδί μέχρι χρήσιμα άρθρα για το σπίτι αλλά και συμβουλές για την συντήρηση του αυτοκινήτου σου.

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ