Επαγγελματικός Κατάλογος

Χρήσιμες συμβουλές μετακόμισης

Ο Κος Χριστάρας Θανάσης, ιδιοκτήτης της ομώνυμης Μεταφορικής εταιρίας, μας δίνει χρήσιμες συμβουλές για τη γρήγορη και πάνω από όλα ασφαλή μεταφορά των πραγμάτων μας, σε μία μετακόμιση!

Συνήθως το καλοκαίρι, και ειδικά αφού τελειώσουν τα σχολεία για τις οικογένειες, γίνονται οι περισσότερες μετακομίσεις, αφού ο καιρός ευνοεί περισσότερο τέτοιου είδους αλλαγές. Και όταν όλοι ακούμε μετακόμιση σκεφτόμαστε κούτες και αμπαλάρισμα, το πιο κουραστικό και βαρετό σημείο μίας μετακόμισης. Πώς λοιπόν θα οργανωθείς για να γίνει η όλη διαδικασία ευκολότερη και θα μεταφερθούν τα πράγματά σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο; Διάβασε τις παρακάτω πρακτικές συμβουλές και θα μας θυμηθείς.

5 Σημεία Κλειδιά για μία εύκολη Μετακόμιση

  • Ομαδοποίησε τα εύθραυστα αντικείμενα: Είτε είναι υαλικά, είτε είναι το laptop σου ή τα αγαπημένα σου κάδρα, συγκέντρωσε ό,τι εύθραυστο ξεχωριστά. Όσα μπαίνουν σε κούτες, τοποθέτησέ τα αφού τα τυλίξεις σε αεροπλάστ (το γνωστό πλαστικό με τις φούσκες), και σημείωσε έξω από τις κούτες την ένδειξη «Εύθραυστο» ή καλύτερα πάρε μία έτοιμη κολλητική ταινία με τυπωμένη τη λέξη «Εύθραυστο», ώστε να φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι συγκεκριμένες κούτες χρειάζονται προσοχή για να μην μπερδευτούν οι μεταφορείς. 
  • Κλείσε σωστά τις κούτες σου: Χρησιμοποίησε φαρδιά κολλητική ταινία συσκευασίας (προτίμησε την κλασσική καφέ κολλητική ταινία και όχι χαρτοταινία για να κρατήσει το βάρος και να μην ανοίξει) και κλείσε σταυρωτά στο κάτω μέρος τις κούτες (να πιάσει η κολλητική ταινία το κάτω μέρος της κούτας σε όλες τις πλευρές, σταυρωτά μέχρι και το πάνω μέρος τους).

  • Σημείωσε στις κούτες περιεχόμενο και δωμάτιο: Για να μην έχεις μπρος πίσω με τις κούτες όταν θα φτάσεις στο σπίτι σου, σημείωσε έξω από κάθε μία σε ποιο δωμάτιο θα πρέπει να τοποθετηθεί στο νέο σπίτι, έτσι ώστε οι μεταφορείς να τις τοποθετήσουν κατευθείαν στους σωστούς χώρους. Επίσης με το να σημειώσεις περίπου τι περιέχουν, θα σε βοηθήσει όταν ξεπακετάρεις να βρεις γρήγορα ό,τι ψάχνεις.

  • Φτιάξε τις κούτες σου βάσει αναγκαιότητας: Σκέψου τι θα χρειαστείς άμεσα με το που θα τελειώσει η μετακόμιση (π.χ. 4 πιάτα, μαχαιροπίρουνα, ένα σαπούνι, αφρόλουτρο κλπ.) και  τοποθέτησέ τα μαζί σε μία ή περισσότερες κούτες ώστε να μην τα ψάχνεις σε πολλές διαφορετικές και να είσαι άμεσα λειτουργικός στο νέο σου σπίτι από τα πρώτα λεπτά.

  • Έπιπλα και μεγάλα αντικείμενα: Οι μεταφορείς συνήθως φορτώνουν τα μεγαλύτερα έπιπλα πρώτα, οπότε φρόντισε να τοποθετήσεις τις κούτες με τέτοιο τρόπο στα δωμάτια ώστε να μην εμποδίσουν στη διαδικασία φόρτωσης. Επίσης, αν μεταφέρεις γλάστρες, φρόντισε να μην τις ποτίσεις τελευταία στιγμή, ώστε να έχει προλάβει να στραγγίσει το χώμα και να μην λερωθούν κατά τη μεταφορά τα υπόλοιπα αντικείμενα και οι κούτες σου. Εάν χρειάζεσαι χώρο να φυλάξεις τα πράγματά σου, ρώτησε τη μεταφορική για την υπηρεσία της αποθήκευσης οικοσκευών.

Αφού λοιπόν ολοκληρώσεις το πακετάρισμα, τη «σκληρή» δουλειά αναλαμβάνουν οι μεταφορείς. Διάλεξε μία μεταφορική εταιρία που λειτουργεί με επαγγελματισμό, για καλή συνεργασία και χωρίς «απώλειες» στη μεταφορά των αντικειμένων σου! 

Σχετικά με τον αρθρογράφο

Ο Κος Χριστάρας Θανάσης είναι ιδιοκτήτης της μεταφορικής εταιρίας:
ΧΡΙΣΤΑΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (με συνδυαστικές μεταφορές σε Πάτρα και Αθήνα, καθημερινά)
Πανεπιστημίου 479, 264 63 Πάτρα
Τηλ. 2610 990967

Χρυσός Οδηγός
Χρυσός Οδηγόςhttps://www.xo.gr
Η συντακτική ομάδα του xo.gr, με αξιοπιστία και εγκυρότητα, συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με θέματα που σε απασχολούν. Στο blog του xo.gr, θα βρεις περιεχόμενο για τα πάντα! Από συμβουλές για την υγεία, την ομορφιά, το παιδί μέχρι χρήσιμα άρθρα για το σπίτι αλλά και συμβουλές για την συντήρηση του αυτοκινήτου σου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ