Επαγγελματικός Κατάλογος

6 Τop Συμβουλές Μετακόμισης!

Ο Κος Χριστάρας Θανάσης, ιδιοκτήτης της ομώνυμης Μεταφορικής εταιρίας, μας δίνει χρήσιμες συμβουλές μετακόμισης για τη γρήγορη και, πάνω από όλα, ασφαλή μεταφορά των πραγμάτων μας, σε μία μετακόμιση!

Συνήθως, το καλοκαίρι και ειδικά, αφού τελειώσουν τα σχολεία για τις οικογένειες, γίνονται οι περισσότερες μετακομίσεις, αφού ο καιρός ευνοεί περισσότερο τέτοιου είδους αλλαγές και όλοι μπορούμε να πάρουμε άδεια από τη δουλειά μας πιο εύκολα αυτήν την περίοδο. Και όταν όλοι ακούμε μετακόμιση, τι άλλο σκεφτόμαστε παρά κούτες και αμπαλάρισμα, το πιο κουραστικό και βαρετό σημείο μίας μετακόμισης, που όλοι θα θέλαμε να αποφύγουμε. Πώς λοιπόν θα οργανωθείς για να γίνει η όλη διαδικασία αφενός ευκολότερη και αφετέρου ταχύτερη και θα μεταφερθούν τα πράγματά σου με τον καλύτερο δυνατό και πιο ασφαλή τρόπο; Διάβασε τις παρακάτω πρακτικές συμβουλές μετακόμισης, ακολούθησέ τες και θα μας θυμηθείς, γιατί αυτή η μετακόμιση θα σου φανεί, σίγουρα, παιχνιδάκι.

Οι συμβουλές μετακόμισης που θα σε σώσουν!

  • Ομαδοποίησε τα εύθραυστα αντικείμενα

Είτε είναι υαλικά, είτε είναι το laptop σου ή τα αγαπημένα σου κάδρα, συγκέντρωσε ό,τι εύθραυστο διαθέτεις ξεχωριστά. Όσα μπαίνουν σε κούτες, τοποθέτησέ τα, αφού τα τυλίξεις με αεροπλάστ (το γνωστό πλαστικό με τις φούσκες), και σημείωσε έξω από τις κούτες την ένδειξη «Εύθραυστο» ή καλύτερα πάρε μία έτοιμη κολλητική ταινία με τυπωμένη τη λέξη «Εύθραυστο», ώστε να φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι συγκεκριμένες κούτες χρειάζονται προσοχή για να μην μπερδευτούν οι μεταφορείς και να επιδείξουν την αρμόζουσα προσοχή. Φτάνοντας στο νέο σπίτι, φροντίστε ώστε οι κούτες να τοποθετηθούν σε κάποιο ασφαλές σημείο, κατά προτίμηση σε κάποιο ακριανό σημείο και όχι στη μέση που θα εμποδίζουν και θα είναι πιο εύκολο να χτυπηθούν.

  • Κλείσε σωστά τις κούτες σου

Χρησιμοποίησε φαρδιά κολλητική ταινία συσκευασίας (προτίμησε την κλασική καφέ κολλητική ταινία και όχι χαρτοταινία για να μπορέσει να κρατήσει το βάρος και να μην ανοίξει) και κλείσε σταυρωτά στο κάτω μέρος τις κούτες (να πιάσει η κολλητική ταινία το κάτω μέρος της κούτας σε όλες τις πλευρές, σταυρωτά μέχρι και το πάνω μέρος τους).  Μη λυπάσαι την ταινία, χρησιμοποίησέ την αφειδώς, για να εξασφαλίσεις τη αντοχή κάθε κούτας. Εναλλακτικά, ειδικά για τα εύθραυστα αντικείμενα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και πλαστικά κουτιά φύλαξης αντικειμένων που παρέχουν ακόμη μεγαλύτερη προστασία.

  • Σημείωσε στις κούτες περιεχόμενο και δωμάτιο

Για να μην έχεις μπρος πίσω με τις κούτες όταν θα φτάσεις στο σπίτι σου, σημείωσε έξω από κάθε μία σε ποιο δωμάτιο θα πρέπει να τοποθετηθεί στο νέο σπίτι, έτσι ώστε οι μεταφορείς να τις τοποθετήσουν κατευθείαν στους σωστούς χώρους. Επίσης, με το να σημειώσεις περίπου τι περιέχουν, θα σε βοηθήσει όταν ξεπακετάρεις να βρεις γρήγορα ό,τι ψάχνεις. Τον χρόνο που θα ξοδέψεις για την ταξινόμηση, θα τον βρεις μπροστά σου, κατά την τακτοποίηση, αφού θα σε γλιτώσει από περιττές βόλτες στα δωμάτια και έξτρα κουβαλήματα.

  • Φτιάξε τις κούτες σου βάσει αναγκαιότητας

Σκέψου τι θα χρειαστείς άμεσα με το που θα τελειώσει η μετακόμιση (π.χ. 4 πιάτα, μαχαιροπίρουνα, ένα σαπούνι, αφρόλουτρο, οδοντόβουρτσα κ.λπ.) και  τοποθέτησέ τα μαζί σε μία ή περισσότερες κούτες ώστε να μην τα ψάχνεις σε πολλές διαφορετικές και να είσαι άμεσα λειτουργικός στο νέο σου σπίτι από τα πρώτα λεπτά. Η καλύτερη λύση είναι να τοποθετήσεις αυτά τα απαραίτητα προσωπικά αντικείμενα σε μία βαλίτσα, στην οποία θα ανατρέξεις αμέσως μόλις χρειαστείς κάτι, όταν έρθει η ώρα που θα μπεις στο νέο σου σπίτι και θα ψάχνεις, ας πούμε, την οδοντόβουρτσά σου μέσα στις κούτες του μπάνιου.

  • Έπιπλα και μεγάλα αντικείμενα

Τα ογκώδη αντικείμενα, είτε είναι έπιπλα (καναπές, βιβλιοθήκη κ.ά.), είτε ηλεκτρικές συσκευές (ψυγείο, κουζίνα κ.τ.λ.) θέλουν την ανάλογη μεταχείριση από σένα για να φτάσουν ακέραια και χωρίς ζημιές στον προορισμό τους. Φυσικά, αν μπορείς να ξεμοντάρεις κάποιο από αυτά, καλό είναι να το κάνεις και να το ξανασυναρμολογήσεις στο σπίτι μετά, γιατί και ευκολότερη θα γίνει η μεταφορά του και θα μειώσεις τις πιθανότητες να πάθει κάποια φθορά, κατά τη μεταφορά.

Αν πάλι αυτό δεν είναι δυνατό, φρόντισε να τυλίξεις τα έπιπλα με αεροπλάστ ή ζελατίνα, για να τα προστατεύσεις, φροντίζοντας, παράλληλα, να κολλήσεις χοντρά κομμάτια από χαρτόνι στις γωνίες τους, γιατί κυρίως αυτά είναι τα σημεία που εμφανίζουν χτυπήματα, κατά τη μεταφορά. Τώρα, αν το έπιπλο έχει συρτάρια, που δεν μπορούν να βγουν ή που δεν θέλεις να τα αφαιρέσεις, πρέπει να τα κλείσεις οπωσδήποτε με ταινία. Απέφυγε, όμως, να χρησιμοποιήσεις την κλασική, απλή κολλητική ταινία, γιατί έχει ισχυρή κόλλα και αφήνει σημάδια πάνω στα έπιπλα. Για αυτήν την περίπτωση, ιδανική είναι η χαρτοταινία που χρησιμοποιείται στο βάψιμο.

  • Διαδικασία Μεταφοράς

Οι μεταφορείς συνήθως φορτώνουν τα μεγαλύτερα έπιπλα πρώτα, στο πρώτο δρομολόγιο, οπότε φρόντισε να τοποθετήσεις τις κούτες με τέτοιο τρόπο στα δωμάτια, ώστε να μην εμποδίσουν στη διαδικασία φόρτωσης. Επίσης, αν μεταφέρεις γλάστρες, φρόντισε να μην τις ποτίσεις τελευταία στιγμή, ώστε να έχει προλάβει να στραγγίσει το χώμα και να μην λερωθούν, κατά τη μεταφορά, τα υπόλοιπα αντικείμενα και οι κούτες σου. Εάν χρειάζεσαι χώρο να φυλάξεις τα πράγματά σου, ρώτησε τη μεταφορική για την υπηρεσία της αποθήκευσης οικοσκευών.

Τώρα που γνωρίζεις τις top συμβουλές μετακόμισης και ολοκλήρωσες και το πακετάρισμα,  τη «σκληρή» δουλειά αναλαμβάνουν οι μεταφορείς. Διάλεξε μία μεταφορική εταιρία που λειτουργεί με επαγγελματισμό, για καλή συνεργασία και χωρίς «απώλειες» στη μεταφορά των αντικειμένων σου, ώστε να είσαι ήσυχος και να μην ανησυχείς ιδιαίτερα!!

Σχετικά με τον αρθρογράφο

Ο Κος Χριστάρας Θανάσης είναι ιδιοκτήτης της μεταφορικής εταιρίας:
ΧΡΙΣΤΑΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (με συνδυαστικές μεταφορές σε Πάτρα και Αθήνα, καθημερινά)
Πανεπιστημίου 479, 264 63 Πάτρα
Τηλ. 2610 990967

Χρυσός Οδηγόςhttps://www.xo.gr
Η συντακτική ομάδα του xo.gr, με αξιοπιστία και εγκυρότητα, συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με θέματα που σε απασχολούν. Στο blog του xo.gr, θα βρεις περιεχόμενο για τα πάντα! Από συμβουλές για την υγεία, την ομορφιά, το παιδί μέχρι χρήσιμα άρθρα για το σπίτι αλλά και συμβουλές για την συντήρηση του αυτοκινήτου σου.

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ