Επαγγελματικός Κατάλογος

Βιολογικός Καθαρισμός Αυτοκινήτου vs Απλός Καθαρισμός: Δες τις διαφορές!

Έχεις ποτέ αναρωτηθεί αν είναι αληθινά καθαρό το αυτοκίνητό σου; Ο βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου μπορείς να σου χαρίσει ένα αληθινά καθαρό αποτέλεσμα σε σχέση με έναν απλό καθαρισμό. Αν ήξερες μόνο πόσα μικρόβια και άλλοι μικροοργανισμοί κρύβονται στην ταπετσαρία και στα υφάσματα του αυτοκινήτου σου, θα έτρεχες να κλείσεις ραντεβού για τον βιολογικό καθαρισμό του αυτοκινήτου σου.

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου σου είναι φτιαγμένο από τόσα διαφορετικά υλικά, τα υφάσματα έχουν τόσες κρυφές γωνίες, που δεν είναι εύκολο να καθαριστεί σωστά. Δεν πρέπει λοιπόν να σου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι στο αυτοκίνητό σου υπάρχουν επίμονες και ενοχλητικές οσμές, που είναι αδύνατον να βρεις από πού ακριβώς έρχονται.

Δεν αρκεί μόνο το αυτοκίνητό σου να φαίνεται καθαρό, πρέπει και να είναι στα αλήθεια καθαρό. Ο βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου σε σχέση με τον απλό καθαρισμό θα σου δώσει το καθαρό αποτέλεσμα που θέλεις. Οι διαφορές των δύο μεθόδων καθαρισμού είναι σημαντικές κι αν δεν γνωρίζεις ακριβώς τι είναι ο βιολογικός καθαρισμός και τα οφέλη του σε σχέση με τον απλό καθαρισμό, συνέχισε να διαβάζεις το άρθρο και θα τις ανακαλύψεις!

Απλός Καθαρισμός Αυτοκινήτου

Σε έναν απλό καθαρισμό αυτοκινήτου, μπορείς να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα:

  • Βγάζεις τα καλύμματα από τα καθίσματα
  • Σκουπίζεις καλά με ηλεκτρική σκούπα το εσωτερικό του αυτοκινήτου και τα καθίσματα
  • Αν υπάρχουν λεκέδες, χρησιμοποιείς ειδικά προϊόντα καθαρισμού για υφασμάτινες ή δερμάτινες επιφάνειες, ανάλογα με την ταπετσαρία σου
  • Καθαρίζεις και την οροφή με προσοχή
  • Καθαρίζεις τις πλαστικές επιφάνειες με ειδικά προϊόντα
  • Αρωματίζεις το αυτοκίνητο με το αρωματικό που προτιμάς

Πιο αναλυτικά:

Για τα καθίσματα και τις εσωτερικές ταπετσαρίες υπάρχει μία μεγάλη γκάμα καθαριστικών στο εμπόριο. Καλύτερα να επιλέξεις ένα ήπιο καθαριστικό, που μπορείς να ξεβγάλεις εύκολα, χωρίς να αφήνει ίχνη. Για επίμονους λεκέδες, υπάρχουν ειδικά καθαριστικά.

Για τις πλαστικές επιφάνειες υπάρχουν ειδικά προϊόντα καθαρισμού, εναλλακτικά, όμως, μπορείς να τις καθαρίσεις με ένα νωπό μαλακό πανί και μετά να σκουπίσεις όλη την υγρασία με ένα στεγνό πανί. Υπάρχουν πολλά καθαριστικά που δίνουν λάμψη στα πλαστικά, αλλά πολλά από αυτά είναι πολύ δυνατά, και αν τα χρησιμοποιείς τακτικά, μπορεί να φθαρούν κάποια υλικά.

Για τον καθαρισμό του ουρανού χρησιμοποίησε το καθαριστικό που χρησιμοποιείς και για τις υφασμάτινες επενδύσεις. Προσοχή όμως, μην ασκήσεις μεγάλη δύναμη, γιατί το υλικό του ουρανού είναι αφρώδες και μπορεί να υποχωρήσει και να δημιουργηθούν βαθουλώματα.

Στην εσωτερική πλευρά του παρμπρίζ και των τζαμιών μαζεύεται πολύ σκόνη. Αυτή μπορεί να  καθαριστεί εύκολα με ένα πανί και ένα απλό καθαριστικό τζαμιών.

Στην εισαγωγή του εξαερισμού του εξωτερικού, κάτω από το παρμπρίζ, μαζεύονται φύλλα και σκόνη. Πρέπει, λοιπόν, να ανοίξεις το καπό και να τα διώξεις με το χέρι ή με την ηλεκτρική σκούπα.

Το δέρμα είναι πολύ ευαίσθητο υλικό και χρειάζεται μεγάλη προσοχή και φροντίδα, αν θέλεις να το διατηρήσεις σε καλή κατάσταση. Αυτό που πρέπει να κάνεις τακτικά είναι να περνάς όλες τις δερμάτινες επιφάνειες με ένα νωπό μαλακό πανί. Αυτό θα μαζέψει τη σκόνη και άλλες βρομιές. Στο τέλος πρέπει να σκουπίζεις την υγρασία με ένα στεγνό, μαλακό πανί.

Βιολογικός Καθαρισμός Αυτοκινήτου

Βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου είναι ο βαθύς καθαρισμός του εσωτερικού του αυτοκινήτου,που έχει σαν στόχο την απολύμανση και την άψογη καθαριότητα του εσωτερικού. Αυτό επιτυγχάνεται με την αναρρόφηση υγρών και στέρεων σωμάτων από τις επιφάνειες του αυτοκινήτου, από ειδικές συσκευές, και από τη χρήση βιοδιασπώμενων καθαριστικών. Είναι πολλά περισσότερα από το σκουπάκι ή την ηλεκτρική σκούπα, το καθαριστικό του ταμπλό και το αρωματικό με το οποίο ψεκάζουμε στο τέλος.

Ο βιολογικός καθαρισμός είναι πολύ πιο λεπτομερής και εντατικός από ένα απλό σκούπισμα του εσωτερικού, γι΄αυτό και χρειάζεται πολύ περισσότερη ώρα και εξειδικευμένα υλικά. Μέγάλο ρόλο, βέβαια, στη δυσκολία, παίζει το είδος της επένδυσης, αφού οι δερμάτινες επενδύσεις είναι σχετικά εύκολες στο καθάρισμα, στις υφασμάτινες, όμως, κρύβεται μια πληθώρα βλαβερών μικροοργανισμών. Τα βακτήρια διεισδύουν στις ίνες του υφάσματος και είναι πολύ δύσκολο να καθαριστούν. Μόνο ο βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου μπορεί να εξολοθρεύσει μικρόβια και βακτήρια.

Αν έχεις παιδιά και νομίζεις ότι το εσωτερικό του αυτοκινήτου σου δεν έχει υπολείμματα τροφών, μάλλον είσαι γελασμένος. Οι ραφές των υφασμάτων, οι ράγες των καθισμάτων και τα πατάκια, όλο και κάτι θα φιλοξενούν. Σκέψου, επίσης, την τελευταία φορά που έκανε εμετό το μωρό σου. Έχεις την εντύπωση ότι τον καθάρισες, όμως αυτός «πότισε» το ύφασμα και τα βακτήρια βρίσκονται ακόμα εκεί.

Στο βιολογικό καθαρισμό αρχικά χρησιμοποιείται αέρας υπό πίεση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, για να φύγει η σκόνη και άλλα μικροσωματίδια, για να απομακρυνθούν τα μικρόβια και άλλα κατάλοιπα από το εσωτερικό (ξεσκόνισμα).

Ο βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου, προϋποθέτει ένα εξειδικευμένο πλυστικό μηχάνημα, το οποίο ψεκάζει τις επιφάνειες με απορρυπαντικό. Χρησιμοποιούνται υποαλλεργικά, οικολογικά προϊόντα, με ουδέτερο Ph, χωρίς λευκαντικά και έντονες, επικίνδυνες οσμές, για να είναι ήπια και φιλικά και προς τις επιφάνειες και προς τους επιβάτες. Παράλληλα, με το κατάλληλο μηχάνημα, πραγματοποιείται αναρρόφηση υγρών και στέρεων λεκέδων και υπολειμμάτων, τα οποία αποθηκεύονται σε ειδικό δοχείο.

Όλες οι επιφάνειες του αυτοκινήτου, μηδεμιάς εξαιρουμένης, όπως προσκέφαλα, κάλυμμα πατώματος χώρου αποσκευών, εταζέρα, πατάκια, αεραγωγοί, χερούλια πορτών, διακόπτες, ψεκάζονται με διάφορα ειδικά καθαριστικά, ανάλογα με το υλικό τους, και γίνεται καθαρισμός τους με ειδικό βουρτσάκι. Καθαρίζονται, βέβαια, και οι ζώνες ασφαλείας, ενώ γίνεται χημικός καθαρισμός στους αεραγωγούς του συστήματος εξαερισμού. Καλό είναι να αντικαθίστανται και τα φίλτρα της καμπίνας, τα οποία θα έχουν σίγουρα μαζέψει πολλή βρωμιά.

Η διαδικασία του βιολογικού καθαρισμού σε ένα αυτοκίνητο με υφασμάτινη επένδυση μπορεί να διαρκέσει από 2 έως και 4 ώρες, σε αντίθεση με τον απλό καθαρισμό, που θέλει το μισό χρόνο. Αν το αυτοκίνητο έχει δερμάτινα καθίσματα, τότε ο καθαρισμός θα διαρκέσει λιγότερο.

Όπως θα έχεις καταλάβει, όταν ο βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου πλαισιώνει τον απλό καθαρισμό – μια φορά το χρόνο είναι καλή συχνότητα για το βιολογικό καθαρισμό– τα αποτελέσματα που θα έχεις στο αυτοκίνητό σου θα είναι τα ιδανικά.

Χρυσός Οδηγόςhttps://www.xo.gr
Η συντακτική ομάδα του xo.gr, με αξιοπιστία και εγκυρότητα, συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με θέματα που σε απασχολούν. Στο blog του xo.gr, θα βρεις περιεχόμενο για τα πάντα! Από συμβουλές για την υγεία, την ομορφιά, το παιδί μέχρι χρήσιμα άρθρα για το σπίτι αλλά και συμβουλές για την συντήρηση του αυτοκινήτου σου.

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ