Επαγγελματικός Κατάλογος

Πως γίνεται ο Βιολογικός Καθαρισμός Αυτοκινήτου; Μάθε όλα τα στάδια

Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότερο, ακούμε ότι ο βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου, είναι η εγγυημένη λύση στην απομάκρυνση των μικροβίων που φωλιάζουν στα καθίσματα και στις επιφάνειες του αυτοκινήτου. Μερικοί, ίσως, από εμάς να το έχουμε δοκιμάσει κιόλας στο αυτοκίνητό μας, μιας και  αποτελεί τον πλέον δημοφιλή τρόπο καθαρισμού του αυτοκινήτου, ο οποίος πραγματοποιείται στα περισσότερα Πλυντήρια Αυτοκινήτων.

Ο βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου, είναι μία μέθοδος που πρέπει να δοκιμάσεις για να δεις τα οφέλη της. Εμείς συγκεντρώσαμε πληροφορίες για να λύσουμε κάθε σου απορία σχετικά με τον βιολογικό καθαρισμό αυτοκινήτου.

Τι είναι ο Βιολογικός Καθαρισμός αυτοκινήτου;

Ας διευκρινίσουμε, πρώτα, ότι πρόκειται ουσιαστικά για έναν τρόπο καθαρισμού που είναι βαθύτερος στο εσωτερικό του οχήματός σας, και όχι για ένα απλό καθάρισμα, όπου χρησιμοποιούνται, αποκλειστικά, υποαλλεργικές καθαριστικές ουσίες, βιοδιασπώμενες και απολύτως φιλικές προς το περιβάλλον, σε συνδυασμό με τις ειδικές συσκευές. Γενικότερα, οι διαφορές τον δύο μεθόδων καθαρισμού είναι πολλές.

Πώς γίνεται ο Βιολογικός Καθαρισμός;

  • Η διαδικασία του βιολογικού καθαρισμού ξεκινάει με ένα «ξεσκόνισμα», όπου μηχανήματα με πεπιεσμένο αέρα απομακρύνουν όλη τη σκόνη από παντού, ώστε το αυτοκίνητο να είναι έτοιμο να δεχτεί την πλύση. Οι σωστοί επαγγελματίες γνωρίζουν ότι για τον ουρανό του οχήματος χρησιμοποιούνται πιο εξειδικευμένα μηχανήματα και όχι αυτά με τον αέρα.
  • Ακολουθεί το στάδιο της απολύμανσης με τα ειδικά πλυστικά μηχανήματα που ψεκάζουν τα ειδικά απολυμαντικά απορρυπαντικά, τα οποία φθάνουν σε βάθος, εξουδετερώνοντας κάθε μικροοργανισμό από κάθε σημείο του αυτοκινήτου, όπως πόρτες, ζώνες ασφαλείας, καθίσματα, ακόμη και τους αεραγωγούς. Για την απολύμανση, πέραν των μηχανημάτων, χρησιμοποιούνται και ειδικά πινέλα και σφουγγάρια ώστε να φθάνουν παντού.
  • Το τελευταίο στάδιο του βιολογικού καθαρισμού είναι η «αναρρόφηση», όπου το ειδικό μηχάνημα ρουφάει όλα τα υγρά και στερεά στοιχεία που έχουν απομείνει στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, αφήνοντάς το εντελώς καθαρό. Παράλληλα, γίνεται γυάλισμα του ταμπλό και όλων των πλαστικών μερών του εσωτερικού του αυτοκινήτου με ένα ειδικό απολυμαντικό σπρέι.

Διάρκεια Βιολογικού Καθαρισμού

Η συνολική διάρκεια του βιολογικού καθαρισμού κυμαίνεται από 2 έως 4 ώρες, ανάλογα με το μέγεθος του εσωτερικού του οχήματος, το πόσο καθαρό είναι και τι είδους λεκέδες έχει. Στο διάστημα αυτό συμπεριλαμβάνεται και ο απαραίτητος χρόνος που πρέπει να μείνει μετά το καθάρισμα για να στεγνώσει, με το καλοριφέρ ανοιχτό και τα παράθυρα κλειστά.

Δερμάτινα καθίσματα και βιολογικός καθαρισμός

 Πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι ο βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου, μπορεί να πραγματοποιηθεί και στα δερμάτινα καθίσματα, χωρίς να προκληθεί καμία φθορά. Μάλιστα, μπορεί να είναι και πιο γρήγορος σε διάρκεια, αφού το δέρμα καθαρίζεται ευκολότερα από το ύφασμα, ενώ δεν χρειάζεται να ψεκαστεί. Σε όλες τις δερμάτινες επιφάνειες περνιέται, με τα ειδικά σφουγγάρια και πανιά, κερί περιποίησης που δίνει λάμψη και προστατεύει το υλικό.  

Είναι απαραίτητος ο βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου;

Ο βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου έχει πολλά οφέλη, όχι μόνο για την υγεία τη δική σας και της οικογένειάς σας, αλλά και για τη μακροημέρευση του αυτοκινήτου σας. Το απλό, καθημερινό καθάρισμα, που είτε κάνουμε μόνοι μας είτε μας κάνουν στο πλυντήριο αυτοκινήτων, αν και μπορεί να κάνει το αυτοκίνητο μας σαν καινούριο, εντούτοις δεν καταφέρνει να το καθαρίσει εις βάθος και να καταπολεμήσει όλους τους παθογόνους μικροοργανισμούς που αναπτύσσονται στο εσωτερικό του. Αυτό συμβαίνει γιατί τα ακάρεα, τα βακτήρια και άλλοι μικροοργανισμοί εισχωρούν και ζουν στις ίνες των υφασμάτων και, μόνο με το βιολογικό καθαρισμό, μπορούν να απομακρυνθούν και να επιτευχθεί έτσι η αποστείρωση στην καμπίνα του αυτοκινήτου μας.

Ειδικά σε όσους έχουν μικρά παιδιά, συστήνεται ανεπιφύλακτα ο βιολογικός καθαρισμός για αποφυγή των αλλεργιών, αλλά και λόγω της μεγαλύτερης συχνότητας και πιθανότητας να λερώνεται το αυτοκίνητο τους. Ως γνωστόν τα μικρά παιδιά λερώνουν πολύ πιο συχνά τα καθίσματά τους, αφού μπορεί εύκολα να τους πέσουν οι τροφές που καταναλώνουν ή να κάνουν εμετό. Επίσης, επιβεβλημένος κρίνεται ο βιολογικός καθαρισμός σε περίπτωση αγοράς μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, αφού μόνο έτσι διασφαλίζεται η απολύμανση και ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα καθαριότητας.

Μπορώ να κάνω μόνος μου Βιολογικό Καθαρισμό;

Αν και, κατά καιρούς, κυκλοφορούν στο εμπόριο διάφορα καθαριστικά προϊόντα που υπόσχονται ότι έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με το βιολογικό καθαρισμό που γίνεται στα Πλυντήρια Αυτοκινήτων, εντούτοις αυτό δεν είναι αληθές, για τον απλό λόγο ότι μόνο οι ειδικοί μπορούν να κάνουν, με ασφάλεια και εγγυημένα, το βιολογικό καθαρισμό του αυτοκινήτου σας, κάνοντας χρήση των ειδικών και πανίσχυρων μηχανημάτων και καθαριστικών προϊόντων που διαθέτουν.

Επίσης, σε περίπτωση που παρόλα αυτά αποφασίσουμε να τολμήσουμε τον καθαρισμό μόνοι μας, πρέπει να έχουμε υπόψη μας τον κίνδυνο που υπάρχει αν δεν χρησιμοποιήσουμε τα καθαριστικά προϊόντα σωστά, και για παράδειγμα σε ένα σημείο συγκεντρωθεί περισσότερη ποσότητα καθαριστικού από όση πρέπει ή δεν στεγνώσει καλά, θα δημιουργηθεί μούχλα στο σημείο εκείνο και αυτό θα είναι ζημιογόνο για την υγεία μας και για την τσέπη μας, εν τέλει.

Συχνότητα Βιολογικού Καθαρισμού & Κόστος

Ο βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου είναι απαραίτητο να γίνεται τουλάχιστον 1 με 2 φορές το χρόνο. Αυτό, βέβαια, εξαρτάται και από το πόσο καθαρό κρατάει ο οδηγός το εσωτερικό του αυτοκινήτου του, όπως και το αν έχει μικρά παιδιά ή αν καπνίζει ή αν έχει προβλήματα με αλλεργίες. Πάντως, θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι σίγουρα χρειάζεται να κάνετε  βιολογικό καθαρισμό, μετά τη ρίψη υγρών και τροφίμων, μετά από εμετό ή μετά από οτιδήποτε μπορεί να δημιουργήσει μούχλα και να προκαλέσει δυσοσμία.

Ο βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου, είναι πολύ πιο αποτελεσματικός από έναν απλό καθαρισμό και για αυτό κοστίζει και αρκετά παραπάνω. Είναι, όμως, προτιμότερο να επενδύσετε σε ένα καθαρό και υγιεινό περιβάλλον εσωτερικά, παρά να σπαταλάτε χρήματα και χρόνο για να έχετε, απλά, ένα όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα.

Για αυτό μη χάνετε χρόνο και πάτε, τώρα, στο πλησιέστερο Πλυντήριο Αυτοκινήτων που θα βρείτε μόνο στο xo.gr.

Χρυσός Οδηγόςhttps://www.xo.gr
Η συντακτική ομάδα του xo.gr, με αξιοπιστία και εγκυρότητα, συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με θέματα που σε απασχολούν. Στο blog του xo.gr, θα βρεις περιεχόμενο για τα πάντα! Από συμβουλές για την υγεία, την ομορφιά, το παιδί μέχρι χρήσιμα άρθρα για το σπίτι αλλά και συμβουλές για την συντήρηση του αυτοκινήτου σου.

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ