Επαγγελματικός Κατάλογος

8 Ιδέες για Οικονομική Ανακαίνιση Κουζίνας!

Η οικονομική ανακαίνιση κουζίνας, μπορεί να γίνει εύκολα ακόμη κι αν δεν το πιστεύεις. Η κουζίνα, είναι αγαπημένος χώρος του σπιτιού όπου περνάς ατέλειωτες ώρες δοκιμάζοντας γεύσεις και απολαμβάνοντας χρόνο με την οικογένεια. Είναι ωραίο η κουζίνα να διαθέτει το προσωπικό σου στυλ και να ανανεώνεται με μικρές διακοσμητικές αλλαγές που θα την κάνουν να ξεχωρίαει. Πολλοί αποφεύγουν την ανακαίνιση της κουζίνας επειδή θεωρούν ότι το κόστος της είναι μεγάλο. Υπάρχουν όμως τρόποι για να πετύχεις μία οικονομική ανακαίνιση κουζίνας και το τελικό αποτέλεσμα να είναι σχεδόν επαγγελματικό. Πώς θα δώσεις λοιπόν, ένα νέο στυλ στην κουζίνα σου με πολύ μικρό κόστος;

Συγκεντρώσαμε για εσένα 8 πρωτότυπες ιδέες για οικονομική ανακαίνιση κουζίνας. Διάβασε και μάθε πώς θα αλλάξεις τη διακόσμηση και το στυλ της κουζίνας σου, εύκολα και οικονομικά.

Τοποθέτησε ταπετσαρία στο ψυγείο σου.

Η ταπετσαρία ψυγείου, είναι καινούργιο trend για τολμηρούς στον τομέα της διακόσμησης. Μπορεί να αλλάξει εξ ολοκλήρου το στυλ της κουζίνας, ειδικά εάν προτιμάς τις πιο εκκεντρικές επιλογές. Στην αγορά θα βρεις πολλές επιλογές και σχέδια. Προτίμησε ταπετσαρία σκακιέρα για το ψυγείο σου ή μία πιο ‘‘funky’’ επιλογή όπως είναι οι ταπετσαρίες με φοίνικες και φλαμίνγκο.

Βάλε μεταλλικές χρωματιστές καρέκλες.

Μπορεί να μην το έχεις σκεφτεί, αλλά μπορείς να δώσεις μία μοντέρνα διάθεση στην κουζίνα σου, τοποθετώντας καρέκλες σε αντίθετη απόχρωση από τα ντουλάπια σου. Έτσι, εάν έχεις λευκή κουζίνας, με λευκά ντουλάπια, μπορείς να επιλέξεις μαύρες μεταλλικές καρέκλες και να έχεις μία αντίθεση που θα κερδίσει τα βλέμματα.

Άλλαξε το χαλί της κουζίνας.

Τα χαλιά, δίνουν στον χώρο ένα μοναδικό στυλ, έτσι αλλάζοντας την απλή μονόχρωμη μοκέτα σου με ένα έθνικ χαλί, θα δεις ότι θα ανανεωθεί ο χώρος της κουζίνας και θα αναδειχθούν τα έπιπλά της. Πέρα από έθνικ χαλιά, μπορείς να επιλέξεις μονόχρωμες αποχρώσεις που θα κάνουν αντίθεση με το χρώμα των επίπλων της κουζίνας.

Τοποθέτησε καινούργια πόμολα στα ντουλάπια σου.

Το ήξερες ότι η νέα τάση στις κουζίνες, είναι τα ιδιαίτερα πόμολα στα ντουλάπια. Στην αγορά θα βρεις, αμέτρητες επιλογές σε πόμολα με σχέδια αλλά και μονόχρωμα που μπορούν να απογειώσουν το στυλ της κουζίνας κι όλα αυτά με ελάχιστο κόστος.

Βάλε νησίδα σε open plan κουζίνες.

Οι νησίδες είναι έπιπλα που λειτουργούν ως τραπέζι, διαχωριστικό αλλά και αποθηκευτικό χώρο για την κουζίνα. Είναι μία μοναδική επιλογή κι αν συνδυαστούν με τον κατάλληλο πάγκο και με στρογγυλές ψηλές καρέκλες, θα αναβαθμίσουν τη διακόσμηση του σπιτιού. Στο ίντερνετ θα βρεις πολλές DYI λύσεις για δημιουργία νησίδας. Εάν θέλεις να το αναλάβεις επαγγελματίας, ένας ξυλουργός μπορεί να σου φτιάξει τη βάση κι εσύ να επιλέξεις τον πάγκο. Στην περίπτωση αυτή, το πλάνο για μία οικονομική ανακαίνιση κουζίνας, μπορεί να ξεφύγει λίγο, ωστόσο η νησίδα, θα ναι πραγματικό στολίδι για το σπίτι σου.

Βάλε ταπετσαρία τοίχου.

Εάν δε θες να μπλέξεις με χρώματα και βαψίματα τοίχων, υπάρχει πάντα η επιλογή της ταπετσαρίας τοίχου. Διάλεξε μία ταπετσαρία που ταιριάζει στο στυλ της κουζίνας σου και ντύσε έναν τοίχο της κουζίνας. Δεν χρειάζεσαι εταιρεία ανακαίνισης για τη συγκεκριμένη εργασία. Μπορείς με αργά και προσεκτικά βήματα, να την εφαρμόσεις στην επιφάνεια του τοίχου.

Βάλε νέα ρετρό πλακάκια.

Μην μένεις στις κλασσικές επιλογές διακόσμησης, επέλεξε ένα ρετρό πλακάκι για την κουζίνα σου και απογείωσε το στυλ της. Πέρα από ρετρό πλακάκια, μπορείς να επιλέξεις και πλακάκια με ψηφίδες σε διάφορα χρώματα. Αμέσως, θα δεις ότι θα ανανεωθεί ο χώρος με μία μικρή αλλαγή.

Εστίασε στον φωτισμό της κουζίνας.

Ειδικά, σε κουζίνες που δεν είναι φωτεινές, η επιλογή του κατάλληλου φωτισμού, μπορεί να αλλάξει ριζικά την εικόνα τους. Με τον κατάλληλο φωτισμό η κουζίνα θα δείχνει μεγαλύτερη και πιο ζεστή. Μία από τις καλύτερες λύσεις για τον φωτισμό της κουζίνας, είναι ο κρυφός φωτισμός. Είναι διακριτικός και δίνει μία ρομαντική διάθεση στην κουζίνα.

Οι παραπάνω επιλογές, αποτελούν τρανή απόδειξη ότι μπορείς να πραγματοποιήσεις μία οικονομική ανακαίνιση κουζίνας και το τελικό αποτέλεσμα να ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Ξεκίνησε με μικρές αλλαγές και θα δεις τον χώρο σου να ανανεώνεται στη στιγμή. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, να σου αρέσει τόσο πολύ η διαδικασία, που να σκεφτείς να κάνεις μία γενική ανακαίνιση σπιτιού. Πριν σε συνεπάρει ο ενθουσιασμός, δες τι περιλαμβάνει η ανακαίνιση σπιτιού κι αν μένεις και στο ενοίκιο, μάθε ποιες εργασίες ανακαίνισης επιτρέπονται.

Στην περίπτωση που θες επαγγελματική συμβουλή για μία οικονομική ανακαίνιση κουζίνας, στον Χρυσό Οδηγό μπορείς να βρεις τηλέφωνα, διευθύνσεις και χάρτες για αξιόπιστες εταιρείες ανακαινίσεων σε όλη την Ελλάδα.

Χρυσός Οδηγόςhttps://www.xo.gr
Η συντακτική ομάδα του xo.gr, με αξιοπιστία και εγκυρότητα, συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με θέματα που σε απασχολούν. Στο blog του xo.gr, θα βρεις περιεχόμενο για τα πάντα! Από συμβουλές για την υγεία, την ομορφιά, το παιδί μέχρι χρήσιμα άρθρα για το σπίτι αλλά και συμβουλές για την συντήρηση του αυτοκινήτου σου.

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ