Επαγγελματικός Κατάλογος

6 Καλοκαιρινές δραστηριότητες για παιδιά!

Οι καλοκαιρινές δραστηριότητες για παιδιά, είναι ο βασικός προβληματισμός των γονιών μετά το κλείσιμο των σχολείων. Τα παιδιά, έχοντας συνηθίσει σε ένα συγκεκριμένο εβδομαδιαίο πρόγραμμα που περιλαμβάνει σχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητες, αποζητούν συνεχώς νέες ασχολίες στην διάρκεια του καλοκαιριού, για να μη νιώθουν ότι βαριούνται. Οι γονείς, προσπαθούν να γεμίσουν τις κενές ώρες των παιδιών, με ζωγραφική, παιχνίδια, παιδικές ταινίες κ.α.

Για τους περισσότερους γονείς, η κατάσταση βελτιώνεται όταν αναλαμβάνει δράση ο παππούς και η γιαγιά. Εμείς συγκεντρώσαμε σε μία λίστα έξι καλοκαιρινές δραστηριότητες για παιδιά που θα διευκολύνουν γονείς, παππούδες και γιαγιάδες, χαρίζοντας δημιουργικό και ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά.

Φυτεύουμε φυτά

Το να φυτέψεις λουλούδια και φυτά στον κήπο, είναι μία δραστηριότητα που μπορεί να γίνει με τη βοήθεια των παιδιών και να έχει διάρκεια. Τα φυτά, χρειάζονται καθημερινή φροντίδα. Εάν μυήσεις τα παιδιά στην περιποίηση των φυτών, θα αποκτήσουν μία καθημερινή συνήθεια που θα τα γεμίζει χαρά, θα τα δραστηριοποιεί κι εσύ θα απολαμβάνεις την ομορφιά της αυλής σου. Πέρα από την φύτευση, τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν στη διακόσμηση της αυλής που είναι μία ευχάριστη και δημιουργική διαδικασία. Μπορείς να κάνεις ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την ενασχόληση με τον κήπο και τα λουλούδια, διαβάζοντάς τους βιβλία για τα είδη φυτών και τη φροντίδα τους.

Δημιουργούμε πρωτότυπες συλλογές με κοχύλια

Η δημιουργία συλλογής με κοχύλια, είναι αγαπημένη καλοκαιρινή δραστηριότητα. Βγες στην παραλία με τα παιδιά και μαζέψτε περίεργα κοχύλια με πρωτότυπα χρώματα. Πάρε ένα μεγάλο βάζο και τοποθέτησε τα κοχύλια που μαζεύεις καθημερινά. Στο τέλος του καλοκαιριού, θα έχεις δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό διακοσμητικό στολίδι για το σαλόνι σου. Εάν δεις ότι τα παιδιά ενθουσιάζονται με το σχήμα και το χρώμα των κοχυλιών, πρότεινε να δημιουργήστε μαζί όμορφα καλοκαιρινά κοσμήματα.

Ζωγραφίζουμε τις πέτρες

Η ζωγραφική, για πολλά παιδιά είναι χόμπι που το εξασκούν σε τοίχους, σε ρούχα και πολύ σπάνια σε χαρτί. Βρες στην παραλία μεγάλες επίπεδες πέτρες και αγόρασε στα παιδιά παλέτες με χρώματα και πινέλα. Τα παιδιά θα δημιουργήσουν, πραγματικά έργα τέχνης στις πέτρες τα οποία μπορείς να τα κρατήσεις ως ενθύμιο ή να διακοσμήσεις τα δωμάτιά τους. Η ζωγραφική, θα τα βοηθήσει να εκφράσουν την δημιουργικότητά τους, διοχετεύοντας ενέργεια εκεί που πρέπει.

Κατασκευές με πλαστελίνη

Η πλαστελίνη, ήταν είναι και θα είναι η απόλυτη καλοκαιρινή απασχόληση. Ειδικά, σε παιδιά που είναι υπερκινητικά, οι κατασκευές με πλαστελίνες, τα βοηθούν να ηρεμήσουν και να μάθουν να χρησιμοποιούν έξυπνα τα χέρια τους κατασκευάζοντας ζωάκια, αντικείμενα και πρόσωπα. Το συγκεκριμένο υλικό, μπορείς να το έχεις  τόσο στο σπίτι όσο και σε οποιονδήποτε εξωτερικό χώρο. Έτσι, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να μαζευτεί η οικογένεια και να αρχίσει το παιχνίδι με τις πλαστελίνες.

Μαγειρεύουμε μαζί

Η μαγειρική, είναι η καλύτερη καλοκαιρινή δραστηριότητα, ειδικά για παιδιά που μένουν στις διακοπές με τον παππού και τη γιαγιά. Οι γιαγιάδες, που φημίζονται για τις νόστιμες και παραδοσιακές συνταγές τους, μπορούν να εντάξουν στη διαδικασία του μαγειρέματος τα παιδιά και να δημιουργήσουν μαζί νόστιμα φαγητά και γλυκά. Δείξτε στα παιδιά, πώς να φτιάχνουν μπισκότα με διαφορετικά σχήματα και πως να διακοσμούν ένα πιάτο με πρωτότυπα υλικά. Η χαρά που θα δείτε στα πρόσωπά τους, θα υπερκαλύψει την κούραση.

Παίζουμε με επιτραπέζια παιχνίδια

Τα επιτραπέζια παιχνίδια, είναι ένας ευχάριστος τρόπος να περνάς με το παιδί τα καλοκαιρινά απογεύματα. Μπορεί να γίνει οικογενειακή δραστηριότητα και αφορά όλες τις ηλικίες. Σκέψου τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις του παιδιού και επέλεξε επιτραπέζια που ξέρεις ότι θα του αρέσουν και θα το απασχολήσουν για ώρες. Υπάρχουν επιτραπέζια στρατηγικής, πολεμικά, οικογενειακά, φαντασίας, εκπαιδευτικά κ.α. Μάζεψε την οικογένεια στο σαλόνι και απολαύστε στιγμές χαλάρωσης και ανεμελιάς.

Αφού δοκιμάσεις όλες τις παραπάνω καλοκαιρινές δραστηριότητες για παιδιά, μπες στον Χρυσό Οδηγό και μάθε διευθύνσεις, τηλέφωνα και οδηγίες δρομολόγησης για παιδότοπους στην περιοχή σου. Οι παιδότοποι, διαθέτουν οργανωμένες δραστηριότητες για παιδιά και υπόσχονται ώρες διασκέδασης και ανεμελιάς για τους μικρούς της παρέας.

Χρυσός Οδηγόςhttps://www.xo.gr
Η συντακτική ομάδα του xo.gr, με αξιοπιστία και εγκυρότητα, συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με θέματα που σε απασχολούν. Στο blog του xo.gr, θα βρεις περιεχόμενο για τα πάντα! Από συμβουλές για την υγεία, την ομορφιά, το παιδί μέχρι χρήσιμα άρθρα για το σπίτι αλλά και συμβουλές για την συντήρηση του αυτοκινήτου σου.

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ