Επαγγελματικός Κατάλογος

Fractional laser: Η θεραπεία για κάθε Beauty Junkie

Για να διαβάζεις αυτό το άρθρο, ένα είναι σίγουρο. Ότι δεν ανήκεις σε εκείνα τα άτομα που συμβιβάζονται με τις ατέλειες. Ειδικά, όταν μιλάμε για τις ατέλειες που επηρεάζουν την εικόνα σου προς τα έξω.Εκείνες που επισκιάζουν τα θετικά στοιχεία της εμφάνισής σου. Αν είσαι beauty junkie, λοιπόν, αν σε ενδιαφέρει η εμφάνισή σου, αν θεωρείς ότι οι θεραπείες με μπότοξ και υαλουρονικό οξύ δεν σου κάνουν, έχεις μία τρίτη εναλλακτική. Το Fractional Laser έχει εισβάλλει δυναμικά στο χώρο της αισθητικής και υπόσχεται ότι θα εξαλείψει κάθε ανεπιθύμητο στοιχείο από το δέρμα σου και από το πρόσωπό σου. Το έχουν επιλέξει διάσημοι αστέρες της showbiz, μπορείς να το επιλέξεις και εσύ. Αφότου μάθεις, πρώτα, μερικά πραγματάκια για αυτό.

Τι είναι το Fractional Laser

Το Fractional Laser βασίζεται στη χρήση laser διοξειδίου του άνθρακα(ή laser CO2) για να εκλύει, διά της σάρωσης, θερμική ενέργεια στις περιοχές που εφαρμόζεται το laser. Οι περιοχές, όπου εφαρμόζεται το laser, είναι:

 • Το πρόσωπο
 • Ο λαιμός
 • Το στήθος
 • Το ντεκολτέ
 • Τα χέρια
 • Ο γυναικείος κόλπος

Τα μάτια, δεν αποτελούν μία από τις περιοχές που εφαρμόζεται, εκεί μπορεί να γίνουν άλλες αισθητικές επεμβάσεις όπως η βλεφαροπλαστική. Στο fractional laser, το δέρμα αντιμετωπίζει τη θερμική ενέργεια ως απειλή και, για αυτό το λόγο, παράγει νέες ίνες μέσα από μία διαδικασία που ονομάζεται κολλαγονογένεση. Έτσι, το δέρμα σφίγγει και αποκτάει μία νέα, λαμπερή όψη. Η εφαρμογή του Fractional Laser γίνεται στοχευμένα, κάτι που σημαίνει ότι οι εκλύσεις της θερμικής ενέργειας επηρεάζουν τις προαναφερόμενες περιοχές, αποκλειστικά.Οι βασικοί στόχοι του Fractional Laser είναι η αντιγήρανση, αλλά και η ανάπλαση του δέρματος. Για να γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι, το Fractional Laser επιλύει τα παρακάτω προβλήματα:

 • Ρυτίδες
 • Φωτογήρανση
 • Εγκαυματικές ουλές
 • Μετατραυματικές ουλές
 • Ουλές ακμής
 • Σημάδια στο πρόσωπο
 • Πανάδες
 • Φακίδες
 • Δυσχρωμίες
 • Λευκές ραγάδες
 • Χαλάρωση του γυναικείου κόλπου

Η επέμβαση του Fractional Laser διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Προϋποθέτει  την εφαρμογή τοπικής αναισθησίας με ειδική κρέμα, ενώ δεν είναι σίγουρο  πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν, αφού αυτό εξαρτάται από την επιδερμίδα σου και από το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις. Τα αποτελέσματα της θεραπείας προβλέπεται να κρατήσουν για 6 έως 18 μήνες.

 Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του Fractional Laser

Η χρήση του Fractional Laser προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα, αλλάταυτόχρονα συνοδεύεται και από κάποια μειονεκτήματα. Το πρώτο βασικόπλεονέκτημα είναι ότι εξαλείφει τις ουλές και τα σημάδια  από τουςτραυματισμούς. Την ίδια στιγμή, διορθώνει τις ρυτίδες και τα σημάδια ακμής.Με λίγα λόγια, δηλαδή, βελτιώνει την εικόνα του προσώπου σου άμεσα.Επιπλέον, το Fractional Laser μπορεί να εφαρμοστεί στους περισσότερουςτύπους δέρματος. Μοναδική εξαίρεση αποτελούν τα πολύ λεπτά δέρματα,όπου η εφαρμογή της θεραπείας δεν ενδείκνυται. Τέλος, μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες, όπως το PRP, η μεσοθεραπεία και το υαλουρονικό οξύ, με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Βεβαίως, δεν πρέπει να ξεχνάμε τη φράση «Ουδείς τέλειος», γιατί ακόμη και το Fractional Laser έχει κάποια μειονεκτήματα. Πρώτα από όλα, συνοδεύεται από περίοδο αποθεραπείας που διαρκεί 3 μέρες έως 2 εβδομάδες. Πέραν τούτου, μπορεί να προκαλέσει τις ακόλουθες παρενέργειες:

 • Πρήξιμο
 • Μόλυνση
 • Έρπη
 • Δυσχρωμίες
 • Κοκκίνισμα

Σε κάθε  περίπτωση, θα  πρέπει να ενημερώσεις λεπτομερώς για τυχόν παρενέργειες το γιατρό σου, τον πλαστικό  χειρούργο ή το δερματολόγο που θα επισκεφτείς.

Fractional laser

Tips για το Fractional Laser

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επέμβαση του Fractional Laser είναι η αξιολόγηση, κατά περίπτωση, του δέρματος, όπου θα εφαρμοστεί η θεραπεία από τον αρμόδιο γιατρό. Όπως γράφουμε παραπάνω, το Fractional Laser δεν είναι για όλα τα δέρματα,άρα ο γιατρός είναι αυτός που θα σου βάλει απαγορευτικό, άμα έχεις πολύ λεπτό δέρμα. Η προετοιμασία πριν την επέμβαση περιλαμβάνει, πλην της αναισθησίας, τον καθαρισμό του προσώπου, καθώς και την αφαίρεση του make up ή  των κοσμημάτων.

Μετά την επέμβαση, έχουμε την εφαρμογή κρύων επιθεμάτων στη Σαρωθείσα, από τις κεφαλές του Laser, περιοχή. Τα επιθέματα αυτάαφαιρούνται μετά από 5 λεπτά. Πέρα από τα επιθέματα, πρέπεινα χρησιμοποιείς την αναπλαστική και την αντηλιακή κρέμα πουθα σου συστήσει ο γιατρός σου για όσο διάστημα σου ζητήσει νατο κάνεις. Αν χρησιμοποιείς μακιγιάζ, πρέπει να το αποφύγεις για τουλάχιστον 2 μέρες μετά την επέμβαση. Επίσης, πρέπει να διακόψεις τη χρήση καλλυντικών, ιδίως τις κρέμες, για τουλάχιστον 7-8 μέρες μετά την επέμβαση.

Στην περίπτωση που μία κρέμα είναι ερεθιστική, απαιτούνται 10-15 μέρες αποχής από τη χρήση της. Επιπροσθέτως, θα παρατηρήσεις ξεφλούδισμα της επιδερμίδας σου μετά την επέμβαση. Αυτό το ξεφλούδισμα θα διαρκέσει 5-7 μέρες.Οι αισθητικές επεμβάσεις λειτουργούν πιο αποτελεσματικά όταν συνδυάζονται με ένα κατάλληλο lifestyle και μια σωστή διατροφή. Αν θέλεις το δέρμα σου να διατηρεί νεανική όψη, πρέπει να αποφεύγεις το ανθυγιεινό φαγητό, όπως ο διάβολος το λιβάνι, και να προτιμάς τα φρούτα, τα λαχανικά, τους ξηρούς καρπούς και τα ψάρια.

Το Fractional Laser είναι μία πολύ αποτελεσματική θεραπεία. Είναι η θεραπεία που θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις νεανική, λαμπερή και σφριγηλή επιδερμίδα. Να ανακτήσεις τις απώλειες που δημιουργήσαν ο χρόνος και οι κακές συνήθειες. Όμως τα Laser δε μπορούν να κάνουν από μόνα τους θαύματα. Η βοήθεια, η υποστήριξη και, εν γένει, η παρέμβαση ενός ειδικού σε μία θεραπευτική διαδικασία είναι άκρως απαραίτητη και παραμένει τέτοια, ανεξαρτήτως της εξέλιξης των τεχνολογικών μέσων.

Για αυτό, λοιπόν, αφού έχεις ανοιχτό ακόμη το tablet σού προτείνουμε ναπληκτρολογήσεις δύο, ακόμα, λεξούλες. Χρυσός Οδηγός. Εκεί θα βρεις τογιατρό που ψάχνεις!

Χρυσός Οδηγόςhttps://www.xo.gr
Η συντακτική ομάδα του xo.gr, με αξιοπιστία και εγκυρότητα, συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με θέματα που σε απασχολούν. Στο blog του xo.gr, θα βρεις περιεχόμενο για τα πάντα! Από συμβουλές για την υγεία, την ομορφιά, το παιδί μέχρι χρήσιμα άρθρα για το σπίτι αλλά και συμβουλές για την συντήρηση του αυτοκινήτου σου.

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ