Επαγγελματικός Κατάλογος

Το βάψιμο σπιτιού θέλει πρόγραμμα: Μάθε 7 Tips για να πετύχει!

Σκέφτεσαι να ασχοληθείς με το βάψιμο σπιτιού και δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις; Σίγουρα το να αγοράσεις κάποιες βούρτσες και να ξεκινήσεις απευθείας το βάψιμο των τοίχων σου, δεν είναι η καλύτερη ιδέα. Χρειάζεται προετοιμασία και οργάνωση για να πετύχεις την απόχρωση που θέλεις και να διατηρηθεί το χρώμα για αρκετά χρόνια. Συλλέξαμε εξειδικευμένες πληροφορίες από επαγγελματίες ελαιοχρωματιστές και σου αποκαλύπτουμε 7 Tips για να πετύχει το βάψιμο σπιτιού σου!

 • Προμηθεύσου όλα τα υλικά που θα χρειαστείς.

Είναι σημαντικό όταν ξεκινάς μία απαιτητική τεχνική εργασία, όπως είναι το βάψιμο του σπιτιού, να προμηθεύεσαι όλα τα υλικά και τον εξοπλισμό που θα χρειαστείς. Ο εξοπλισμός είναι απαραίτητος για να έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς στο δωμάτιό σου. Για να ξεκινήσεις τη προετοιμασία χρειάζεσαι τα εξής υλικά:

 1. Ρολά
 2. Πινέλα
 3. Πλαστικά καλύμματα
 4. Χαρτοταινία
 5. Σκάλα
 6. Χρώματα

Έχοντας όλα τα εργαλεία δίπλα σου, μπορείς να είσαι προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο και να μην τρέχεις τελευταία στιγμή να προμηθευτείς ότι χρειάζεσαι.

 • Καθάρισε την επιφάνεια που θέλεις να βάψεις.

Οι τοίχοι του σπιτιού με το πέρασμα του χρόνου ξεφτίζουν και λερώνονται με σκόνη. Σε καμία περίπτωση δε πρέπει να ξεκινήσεις το βάψιμο του σπιτιού εάν πρώτα δεν έχεις ολοκληρώσει το καθάρισμα της επιφάνειας των τοίχων. Το καθάρισμα γίνεται με τη χρήση γυαλόχαρτου, ώστε να απομακρύνεις τα ξέφτια από τους τοίχους και έπειτα με ένα πανάκι με καθαριστικό γενικής χρήσεως. Άφησε τους τοίχους να στεγνώσουν και έπειτα εφάρμοσε επάνω αστάρι για να καλύψεις τα κενά που έχουν δημιουργηθεί.

 • Βάλε χαρτοταινία στις επιφάνειες που θέλεις να προστατέψεις από τις εργασίες.

Η χαρτοταινία, είναι απαραίτητο εργαλείο στις εργασίες βαψίματος. Συνήθως χρησιμοποιείται στο σοβατεπί και οπουδήποτε φοβάσαι ότι μπορεί να γίνει ατύχημα και να βαφτεί η επιφάνεια με χρώμα. Ωστόσο, κάποιες φορές οι χαρτοταινίες ξεκολλάνε. Ένα καλό tip για να μη συμβαίνει αυτό, είναι να πιέζεις τη χαρτοταινία με σπάτουλα προσεκτικά. Θα δεις ότι η χαρτοταινία δε ξεκολλήσει έως ότου ολοκληρωθούν τα βαψίματα.

 • Χρησιμοποίησε καθαρά πινέλα και ρολά στο βάψιμο σπιτιού.

Τα πινέλα και τα ρολά, πολλές φορές δανείζονται και χρησιμοποιούνται σε αρκετές εργασίες βαψίματος. Είναι σημαντικό πριν ξεκινήσεις να βάφεις τον τοίχο να είσαι σίγουρος ότι οι βούρτσες, τα ρολά και τα πινέλα είναι καθαρά και δεν αφήνουν χρώμα. Για να καθαρίσεις αυτά τα εργαλεία πρέπει να χρησιμοποιήσεις σαπούνι με νερό και έπειτα να τα σκουπίσεις πολύ καλά. Άφησέ τα μία ολόκληρη μέρα να στεγνώσουν και μετά άρχισε τον ελαιοχρωματισμό των τοίχων.

 • Στρώσε το σπίτι με καμβά.

Πολλοί χρησιμοποιούν πλαστικά καλύμματα για να προφυλάξουν τα πατώματα και τις υπόλοιπες επιφάνειες από τις πιτσιλιές της μπογιάς. Οι επαγγελματίες ελαιοχρωματιστές, επιλέγουν να τοποθετήσουν καμβά στα πατώματα. Ο καμβάς είναι ένα ιδιαίτερα απορροφητικό υλικό και ιδανικό για τέτοιου είδους εργασίες.

 • Δες την απόχρωση των χρωμάτων στο φυσικό φως.

Τα χρώματα που θα επιλέξεις, μπορεί με την πρώτη ματιά να σου φαίνονται ιδανικά για τους τοίχους σου, όμως έχε στον νου σου ότι οι αποχρώσεις φαίνονται διαφορετικά στο φως του ήλιου. Δοκίμασε τα χρώματα στο φως του ήλιου για να δεις ότι πράγματι είναι η απόχρωση που επιθυμείς για τους τοίχους του δωματίου σου. Εάν εφαρμόσεις τα χρώματα κι έπειτα δε σου αρέσει το αποτέλεσμα, θα είναι πολύ δύσκολο να το αλλάξεις.

 • Βάψε τις μικρές επιφάνειες με σκούρους τόνους και τις μεγάλες με ανοιχτούς.

Οι μικρές επιφάνειες και κυρίως οι κολώνες που υπάρχουν στα δωμάτια είναι καλό να βάφονται με πιο σκούρες αποχρώσεις και οι μεγάλες επιφάνειες με ανοιχτές. Έτσι, ο χώρος φαίνεται πιο μεγάλος ενώ δημιουργείται μία όμορφη αντίθεση και μια μοντέρνα διάθεση στα δωμάτια του σπιτιού.

Το βάψιμο σπιτιού, μπορεί να αλλάξει την εικόνα του χώρου σου, όμως εάν θες να δεις ριζική αλλαγή αυτό που χρειάζεται είναι ιδέες και φαντασία για μια ολοκληρωμένη ανακαίνιση σπιτιού. Σκέψου, μήπως αυτό είναι που πραγματικά θέλεις;

Για ακόμη περισσότερες συμβουλές αλλά και βοήθεια από έμπειρους ελαιοχρωματιστές, μπες στον Χρυσό Οδηγό και θα βρεις τηλέφωνα, διευθύνσεις και χάρτες δρομολόγησης για τεχνικά γραφεία αλλά και χρωματοπωλεία σε όλη την Ελλάδα.

Χρυσός Οδηγόςhttps://www.xo.gr
Η συντακτική ομάδα του xo.gr, με αξιοπιστία και εγκυρότητα, συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με θέματα που σε απασχολούν. Στο blog του xo.gr, θα βρεις περιεχόμενο για τα πάντα! Από συμβουλές για την υγεία, την ομορφιά, το παιδί μέχρι χρήσιμα άρθρα για το σπίτι αλλά και συμβουλές για την συντήρηση του αυτοκινήτου σου.

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ