Επαγγελματικός Κατάλογος

Τεχνητά Νύχια: Gel ή Ακρυλικό; Ιδού το δίλημμα!

Ως γυναίκα που περιποιείται τον εαυτό της, γνωρίζεις ότι τα νύχια αποτελούν μέρος της φροντίδας της ομορφιάς σου. Για άλλες γυναίκες αποτελούν μικρότερο, για άλλες μεγαλύτερο. Έχεις έρθει σίγουρα και συ αντιμέτωπη με το ερώτημα: «Απλό Μανικιούρ, Ημιμόνιμο ή Τεχνητά Νύχια;» Και αν η απάντηση σε αυτό είναι «Τεχνητά Νύχια», τότε ακολουθεί το δίλημμα «Gel ή Ακρυλικό;» Με τις παρακάτω συμβουλές, την επόμενη φορά, ίσως, ξεμπερδέψεις γρηγορότερα με αυτό το δίλημμα, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις δικές σου ανάγκες και προτιμήσεις!

Βασικές Πληροφορίες:

Τόσο το ακρυλικό, όσο και το gel αποτελούν σύγχρονους τρόπους να περιποιηθείς τα νύχια σου, επιλέγοντας έναν «τεχνητό» τρόπο, αντί για το απλό μανικιούρ / πεντικιούρ ή το ημιμόνιμο. Το υλικό του ακρυλικού είναι ένα μείγμα ενός υγρού μονομερούς και ενός πολυμερούς σε μορφή σκόνης, τα οποία δημιουργούν ένα ανθεκτικό στρώμα πάνω από τα φυσικά σου νύχια, που σκληραίνει με την έκθεση στο φυσικό αέρα. Από την άλλη, το gel δίνει ένα συμπαγές και δυνατό αποτέλεσμα στα νύχια σου, αλλά γίνεται πιο σκληρό με τη βοήθεια των UV ακτινών φωτός.

Όψη:

Το gel χαρίζει μια πιο φυσική, λαμπερή και διάφανη όψη στα νύχια σου. Ενώ και τα δύο φτιάχνουν ένα σκληρό και ανθεκτικό νύχι, τα ακρυλικά δείχνουν λίγο πιο παχιά από το gel, αφού το gel ραγίζει πιο εύκολα. Το ακρυλικό είναι τέλειο, όταν θες να ενισχύσεις τα νύχια σου φυσικά, ενώ το gel αποτελεί ουσιαστικά μια εξέλιξη βερνικιού. Από θέμα ελαστικότητας, τα ακρυλικά νύχια δεν είναι τόσο ελαστικά, όσο τα νύχια με gel. Το ακρυλικό μανικιούρ διαρκεί περίπου ένα μήνα, ενώ το gel γύρω στις 2 εβδομάδες.

Τι να Προσέξεις:

Να έχεις κατά νου ότι για να στερεοποιηθεί το ακρυλικό σου, θα πρέπει να εκτεθεί σε φυσικό αέρα για 24 ώρες, και ας φαίνεται από νωρίς έτοιμο. Ενώ το gel, όπως είπαμε, χρειάζεται έκθεση σε UV ακτίνες ακτινοβολίας με ειδικό μηχάνημα. Η κάθε στρώση του μανικιούρ / πεντικιούρ gel απαιτεί έκθεση στις ακτίνες αυτές για 2-3 λεπτά, κάτι που δεν είναι και τόσο υγιές. Παράλληλα, το ακρυλικό σαν υλικό, κατά την εφαρμογή, μυρίζει αρκετά έντονα. Χρησιμοποιούνται δυνατές χημικές ουσίες (όπως φορμαλδεΰδη, ρητίνες), οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν πόνο, φλεγμονές μέχρι και αλλεργικές αντιδράσεις.

Οι ουσίες αυτές είναι επιβλαβείς για το αναπνευστικό σύστημα και για αυτό τα ινστιτούτα ομορφιάς που επιλέγεις καλό είναι να έχουν σωστό εξαερισμό. Αντιθέτως, όταν επιλέγεις να κάνεις gel δεν χρειάζεται να ανησυχείς ιδιαίτερα για αυτό, διότι είναι άοσμο.

Πώς τα Συντηρείς;

Άμα τύχει και σου σπάσει ένα ακρυλικά βαμμένο νύχι, μην ταραχθείς πολύ, γιατί μπορείς να το διορθώσεις και σπίτι σου, χρησιμοποιώντας μια ειδική κόλλα, τουλάχιστον μέχρι να ξανακλείσεις ραντεβού στο ινστιτούτο που πηγαίνεις! Αλλά αν σου σπάσει νύχι από gel, δυστυχώς δεν μπορείς να το φτιάξεις από μόνη σου, και θα χρειαστείς λίγη… επαγγελματική βοήθεια από την/τον nail artist σου. Extra tip: Να ξέρεις ότι αν έρχεσαι συχνά σε επαφή με νερό για τον οποιονδήποτε λόγο, τότε να επιλέξεις το gel, γιατί δεν θα επηρεαστεί πολύ από το νερό, όπως θα έκανε το ακρυλικό, μιας και το νερό το ανασηκώνει.

Από Τιμές;

Μια επίσκεψη για μανικιούρ / πεντικιούρ με ακρυλικό δε διαφέρει κατά πολύ από μία επίσκεψη για gel. Όμως αν σκεφτεί κανείς ότι το ακρυλικό διαρκεί περισσότερες μέρες από το gel (σχεδόν διπλάσιες), τότε καταλαβαίνει πως για μια τακτική πελάτισσα κοστίζει περισσότερο το gel, παρά το ακρυλικό.

Και η Αφαίρεσή τους;

Το ακρυλικό «συνεργάζεται» καλύτερα ως προς την αφαίρεσή του από  το gel! Tο ακρυλικό αφαιρείται με ειδικό υγρό ή ασετόν, ενώ το gel μόνο με τροχό ή λιμάρισμα. Και μάλιστα πρόκειται για μια διαδικασία, η οποία απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, για να αποφευχθούν πιθανοί πόνοι και τραυματισμοί.

Τεχνητά Νύχια

#To Be Continued

Όποιο, λοιπόν, από τα δύο είδη τεχνητών νυχιών και αν επιλέξεις, καλό είναι να ξέρεις τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός. Και, επίσης, θα πρέπει να θυμάσαι ότι ένα υγιές φυσικό νύχι είναι η βάση για τον «εμπλουτισμό» του. Μην επιχειρήσεις να κάνεις -ή να σου κάνουν- τίποτα στο νύχι σου, εάν πρώτα δεν το φροντίσεις όπως πρέπει!

Και τώρα που έχεις αποφασίσει για το τι θα κάνεις στα νύχια σου, μπες στο xo.gr και κλείσε ραντεβού στο κέντρο μανικιούρ / πεντικιούρ που σε βολεύει περισσότερο.

Χρυσός Οδηγόςhttps://www.xo.gr
Η συντακτική ομάδα του xo.gr, με αξιοπιστία και εγκυρότητα, συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με θέματα που σε απασχολούν. Στο blog του xo.gr, θα βρεις περιεχόμενο για τα πάντα! Από συμβουλές για την υγεία, την ομορφιά, το παιδί μέχρι χρήσιμα άρθρα για το σπίτι αλλά και συμβουλές για την συντήρηση του αυτοκινήτου σου.

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ