Επαγγελματικός Κατάλογος

Μήπως η δίαιτα που ακολουθείτε είναι λάθος;

Η κα Άννα Κόμπου, διαιτολόγος-διατροφολόγος στην Cosmetic Derma Medicine μας προτείνει τον ενδεδειγμένο τρόπο για να ακολουθήσουμε την καλύτερη δίαιτα και να χάσουμε το περιττό βάρος.

Το εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής είναι το Α και το Ω. Πόσοι από εσάς έχετε υιοθετήσει τη δίαιτα που κάνει η φίλη σας, η οποία κατάφερε να χάσει αρκετά παραπανίσια κιλά; Σας κάνει εντύπωση που εσείς δεν τα καταφέρνετε παρόλο που προσπαθείτε και το πρόγραμμα το σύστησε διαιτολόγος; Οι περισσότεροι άνθρωποι που κάποια στιγμή στη ζωή τους αποφασίζουν να κάνουν δίαιτα πέφτουν σε αυτή την παγίδα. Αλλά τα πράγματα διορθώνονται και θα δούμε πώς. 

Μάθε το % λίπους σου 

Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικό σώμα, καταναλώνει καθημερινά άλλο ποσοστό ενέργειας, έχει κατανεμημένο το λίπος σε άλλα σημεία του σώματος περισσότερο και σε άλλα λιγότερο. Επομένως προτού του προτείνουμε πρόγραμμα διατροφής για να αδυνατίσει, πρέπει να λάβουμε υπόψιν κάποιες παραμέτρους που προκύπτουν από διαγνωστικά τεστ που γίνονται ανώδυνα μέσα σε λίγη ώρα. Η μέτρηση του σωματικού λίπους μας βοηθά να δούμε αν κάποιος είναι υπέρβαρος ή παχύσαρκος αλλά και να εντοπίσουμε τυχόν κρυφή παχυσαρκία. Με την εξέταση αυτή αξιολογούμε την απώλεια λίπους σε όσους ακολουθούν κάποια δίαιτα και προσπαθούν να αδυνατίσουν. Η αξιολόγηση του σωματικού λίπους όπως και η περαιτέρω ανάλυση της σύστασης σώματος επιτυγχάνεται με την σύγχρονη συσκευή Tanita MC 980. 

Το ίδιο μηχάνημα αναλύει εξίσου σημαντικά στοιχεία όπως: το ποσοστό λίπους στο σώμα, η κατανομή του, το ποσοστό μυϊκής μάζας και η κατανομή της, η μυϊκή επίδοση, η υγεία των κυττάρων του σώματος, το ποσοστό του σπλαχνικού λίπους που βρίσκεται ανάμεσα στα όργανα και θεωρείται επικίνδυνο, αλλά και τα επίπεδα της ενυδάτωσης του σώματος κ.α. Γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω θα φτιάξουμε ένα μενού αποκλειστικά για εσάς ώστε π.χ. να χάσετε το λίπος ή να διατηρήσετε ένα υγιές μυϊκό σύστημα. 

Μέτρησε το μεταβολισμό σου

Τι αξία έχει να γνωρίζουμε τις καύσεις μας; Τεράστια! Γι’ αυτόν το λόγο προτείνουμε την εξέταση βασικού μεταβολισμού. Χάρη σε αυτήν μπορούμε να βρούμε τις πραγματικές καύσεις. Το τεστ βασίζεται στην κατανάλωση του εισπνεόμενου οξυγόνου τη στιγμή της μέτρησης. Με βάση το μεταβολικό ρυθμό που θα δούμε θα προτείνουμε το κατάλληλο πρόγραμμα στον ενδιαφερόμενο, ώστε να αυξηθούν οι καύσεις του και να καίει περισσότερες θερμίδες.

Cosmetic Derma Medicine : Πρότυπο Διαιτολογικό & Διατροφολογικό Τμήμα– Αθήνα, Κ. Βεντήρη 5, Δίπλα στο HILTON, 115 28 Αθήνα Αττικής,  τηλ. 210-6980451.

Χρυσός Οδηγόςhttps://www.xo.gr
Η συντακτική ομάδα του xo.gr, με αξιοπιστία και εγκυρότητα, συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με θέματα που σε απασχολούν. Στο blog του xo.gr, θα βρεις περιεχόμενο για τα πάντα! Από συμβουλές για την υγεία, την ομορφιά, το παιδί μέχρι χρήσιμα άρθρα για το σπίτι αλλά και συμβουλές για την συντήρηση του αυτοκινήτου σου.

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ