Επαγγελματικός Κατάλογος

7 Κλάδοι που Νίκησαν την ύφεση του Covid-19!

Η εμφάνιση του Covid-19 στην Ελλάδα, έφερε τσουνάμι αλλαγών στη ζωή μας. Κι εκεί που έκλεισαν τα καταστήματα και η αγορά υπολειτουργεί, κάποιοι κατάφεραν να πάνε κόντρα στο ρεύμα της ύφεσης και να αναπτυχθούν με γοργούς ρυθμούς. Ένα παλιό γνωμικό λέει ότι <<η αγαπημένη μεταμφίεση της ευκαιρίας, είναι η δυσκολία>> και πράγματι η δυσκολία, δεν κατάφερε να σταματήσει την ανοδική πορεία των συγκεκριμένων κλάδων.

Ο Χρυσός οδηγός, μελέτησε τις αναζητήσεις των χρηστών του το διάστημα πριν και μετά την περίοδο του κορωνοϊού και σας παρουσιάζει 7 κλάδους που νίκησαν την ύφεση του Covid-19!

1. Απολυμάνσεις – Απεντομώσεις

Το <<Μένουμε σ ’ένα Καθαρό Σπίτι>>, θα μπορούσε να αποτελέσει το νέο σλόγκαν στις διαφημίσεις απολυμάνσεων την εποχή του κορονοϊού. Τα συνεργεία απολύμανσης βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις των επαγγελμάτων που αναζητούν οι χρήστες την εποχή του Covid-19. Η αύξηση στις αναζητήσεις των χρηστών έφτασε το 56%, γεγονός που δικαιολογείται από την ενίσχυση της ανάγκη των πολιτών για ατομική υγιεινή και αυτοπροστασία. Η πολιτεία συνέστησε τον τακτικό και καθημερινό καθαρισμό τόσο των σπιτιών όσο και των εξωτερικών χώρων κι έτσι κλήθηκαν οι εταιρείες απολύμανσης να καθαρίσουν κάθε χώρο με μεγάλη προσοχή.  Φαίνεται ότι τα συνεργεία παίζουν ρόλο συμμάχου στον πόλεμο εναντίον του κορονοϊού και εξοντώνουν μικρόβια, έντομα και μικροοργανισμούς από τις προσωπικές μας φωλιές, τα σπίτια μας.

2. Courier εν δράσει!

Έχουν γίνει οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, τους βλέπουμε πολλές φορές μέσα στη βδομάδα κι αδημονούμε για την παραλαβή του δέματος.  Οι ταχυμεταφορές αυξήθηκαν κατά 55% στις μέρες του Covid-19 και έγιναν σωτήρια λέμβος στον τομέα της παράδοσης προϊόντων και της αποστολής δεμάτων σε ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, οι courier αφήνουν <<δωράκια>> έξω από τις πόρτες των πολιτών που περιέχουν κατά κύριο λόγο είδη ατομικής υγιεινής και ψυχαγωγίας όπως βιβλία, παιχνίδια, προϊόντα τεχνολογίας, φάρμακα, καλλυντικά κ.α. Η αύξηση είναι τόσο μεγάλη, που πολλές φορές οι εταιρείες ενημερώνουν τους πελάτες για πιθανές καθυστερήσεις εξαιτίας του όγκου των παραδόσεων.

3. Δημόσιες Υπηρεσίες web 3.0.

Οι πολίτες μέχρι χτες, ακούγοντας δημόσιες υπηρεσίες αισθάνονταν μία ταλαιπωρία να το πούμε, ένα άγχος, πιο σωστά έναν εκνευρισμό. Κι όμως τα νεότερα ευρήματα δείχνουν μία ιδιαίτερη προτίμηση των χρηστών στις Δημόσιες Υπηρεσίες, οι αναζητήσεις των οποίων αυξήθηκαν κατά 97%. Η ξαφνική και γρήγορη αναβάθμιση των ηλεκτρονικών συστημάτων των δημόσιων υπηρεσιών της χώρας βοήθησε στην σταδιακή υποβολή αιτημάτων προς τις Δημόσιες Υπηρεσίες όπως είναι το ΙΚΑ ή τα ΚΕΠ μέσω ηλεκτρονικής φόρμας. Αν και τα συστήματα φαίνεται να αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας του όγκου των αιτημάτων, η εξέλιξη αυτή είναι θετική. Με τη λειτουργία των ηλεκτρονικών συστημάτων, δίνεται η ευκαιρία στο κράτος να δοκιμάσει τις on-line πλατφόρμες και στη συνέχεια να προχωρήσει στην αξιολόγηση της λειτουργίας του και την διόρθωση σφαλμάτων.

4. Ηλεκτρονικό εμπόριο

Το ‘‘on-line shopping’’ κατέχει την πρώτη θέση στο βάθρο των αναζητήσεων. Η τάση αυτή υπήρχε και τα προηγούμενα χρόνια, όμως την εποχή του Covid-19 ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.  Μπορεί η μείωση στον τζίρο των καταστημάτων με φυσική παρουσία να ήταν μεγάλη εξαιτίας της ξαφνικής παύσης της λειτουργίας τους, όμως τα ηλεκτρονικά καταστήματα των κλάδων της ψυχαγωγίας και της σίτισης είδαν τα κέρδη τους να αυξάνονται έως και 90%. Οι περισσότερες ανάγκες των πολιτών πλέον καλύπτονται μέσα από ηλεκτρονικές αγορές. Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, οι συσκευές τεχνολογίας, οι λευκές συσκευές, τα on-line supermarket είναι μερικοί από τους κλάδους που επέλεξε το αγοραστικό κοινό για να κάνει τις μέρες του <<social distancing>> χαρούμενες και διασκεδαστικές.  

5. Πνευμονολόγοι & Μικροβιολόγοι

Τι κι αν μπήκε η άνοιξη; Η ζήτηση για πνευμονολόγους έφτασε το 48% και μπορούμε να πούμε ότι το πελατολόγιό τους αυξήθηκε σημαντικά. Ο Covid-19 λειτούργησε θετικά για το συγκεκριμένο επάγγελμα, το οποίο να προσθέσουμε ότι αξίζει όλα τα εύσημα για το βάρος που έχει επωμιστεί όλον αυτόν το καιρό. Η ανησυχία για ήπια αλλά και σοβαρά συμπτώματα, έχει αιτία πολλοί από τους πολίτες να αποκτήσουν καθημερινή επικοινωνία με τον πνευμονολόγο τους και αναπτύξουν σχέσεις εμπιστοσύνης μαζί του.

Παρόμοια αύξηση είδαν και οι μικροβιολόγοι. Οι αναζητήσεις όχι μόνο για μικροβιολόγους αλλά και για μικροβιολογικά εργαστήρια αυξήθηκαν σημαντικά. Η αύξηση αυτή, δικαιολογείται φυσικά από την ανάγκη του κοινού να συμβουλευτεί ειδικούς μικροβιολόγους και να ενημερωθεί σχετικά με τις εξετάσεις για την διάγνωση του κορωνοϊού και για τα σημεία εξυπηρέτησης πολιτών που φέρουν συμπτώματα.

6. Οικοδόμοι για γερά θεμέλια!

Ο σοφός λαός λέει <<αν δεν προσέξεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει!>> και γι’ αυτό ακριβώς χρειάζεσαι τους οικοδόμους. Μένοντας σπίτι, οι πολίτες είχαν τον χρόνο να αξιολογήσουν την κατάσταση της οικίας τους και να ασχοληθούν με όλες εκείνες τις εργασίες και επισκευές που έπαιρναν αναβολή. Οι αναζητήσεις για οικοδομικές εργασίες και βιομηχανικά υλικά ξεπέρασαν το 38%. Ακόμη, πολλοί προχώρησαν σε ανακαινίσεις σπιτιών και εξοχικών κι αν θέλετε μπορείτε να δείτε ιδέες για να αναμορφώσετε τη φωλιά σας. Οι εργασίες ανακαίνισης, ήταν εφικτό να πραγματοποιηθούν αυτή την περίοδο καθώς οι πελάτες αλλά και οι εταιρείες ανακαίνισης, είχαν την δυνατότητα για ηλεκτρονική παραγγελία πρώτων υλών όπως πλακάκια, πατώματα, ασβέστη, χρώματα κ.α.

7. Κηπουρική

Η διαμόρφωση του κήπου, έχει γίνει αγαπημένη ασχολία των πολιτών και αυτό αποδεικνύεται από την αύξηση των αναζητήσεων σε είδη κηπουρικής και φυτώρια. Συγκεκριμένα, οι χρήστες αναζητούν φυτά, σπόρους, βολβούς και λιπάσματα για να δώσουν νέα πνοή στις αυλές και τους κήπους των σπιτιών ενώ πολλοί χρησιμοποιούν την κηπουρική σαν οικογενειακή δραστηριότητα. Με αυτόν τον τρόπο απασχολούν τα μικρά παιδιά και παράλληλα φροντίζουν τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού τους.

Μπορούμε να πούμε ότι αυτά τα επαγγέλματα κατάφεραν να ξεφύγουν από την ύφεση του Covid-19 και δικαιωματικά να κατακτήσουν τις καρδιές των πολιτών εκπληρώνοντας τις νέες ανάγκες της εποχής!

Ο Χρυσός Οδηγός, στέκεται δίπλα σας στην περίοδο του Covid-19 και σας συνδέει με επαγγελματίες και επιχειρήσεις απ’ όλους τους κλάδους, με μερικά μόνο κλικ!

Χρυσός Οδηγόςhttps://www.xo.gr
Η συντακτική ομάδα του xo.gr, με αξιοπιστία και εγκυρότητα, συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με θέματα που σε απασχολούν. Στο blog του xo.gr, θα βρεις περιεχόμενο για τα πάντα! Από συμβουλές για την υγεία, την ομορφιά, το παιδί μέχρι χρήσιμα άρθρα για το σπίτι αλλά και συμβουλές για την συντήρηση του αυτοκινήτου σου.

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ