Επαγγελματικός Κατάλογος

Ιατρικός Καθαρισμός προσώπου: Τι πρέπει να γνωρίζεις;

Περιποιείσαι το πρόσωπό σου καθημερινά; Εάν θες ένα ολοκληρωτικό αποτέλεσμα, ο ιατρικός καθαρισμός προσώπου, είναι αυτό που ψάχνεις. Ο καθημερινός καθαρισμός προσώπου, είναι απαραίτητος τόσο για άντρες όσο και για γυναίκες. Κατά την διαδικασία του καθαρισμού, απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα του προσώπου και ρυθμίζεται η λιπαρότητα με σκοπό την περιποίησή του. Συνηθίζεται οι γυναίκες να δίνουν περισσότερη βάση στην περιποίηση του προσώπου, λόγω της καθημερινής χρήσης καλλυντικών. Ωστόσο, ο απλός καθαρισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικό απ’ όλους και μπορεί να γίνει και εξειδικευμένος εφόσον πραγματοποιηθεί με την βοήθεια ενός επαγγελματία δερματολόγου.

Πότε γίνεται και ποια στάδια περιλαμβάνει;

Η διαδικασία του ιατρικού καθαρισμού προσώπου είναι καλό να πραγματοποιείται ανά τρεις μήνες και συνήθως διαρκεί από μισή ώρα έως μιάμιση ώρα, ανάλογα με τις ανάγκες και τον τύπο του δέρματος. Τα στάδια στον ιατρικό καθαρισμό προσώπου, περιλαμβάνουν τον καθαρισμό, το μασάζ και την θρέψη με την χρήση των κατάλληλων προϊόντων περιποίησης. Ας δούμε τώρα, πώς γίνεται ο ιατρικός καθαρισμός προσώπου;

Κατά τον ιατρικό καθαρισμό προσώπου, πραγματοποιείται διάνοιξη των πόρων και αφαίρεση των μαύρων στιγμάτων του προσώπου. Επειδή κάποιοι τύποι δέρματος είναι πιο ευαίσθητοι από κάποιους άλλους, ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται προσεκτικά με ειδικά εργαλεία και με την χρήση τοπικού αντισηπτικού. Έτσι, απομακρύνεται το σμήγμα και δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης. Οι βασικές μέθοδος που χρησιμοποιούν οι δερματολόγοι είναι το χημικό peeling και η δερμοαπόξεση. Η διάρκεια της θεραπείας, εξαρτάται από τις ανάγκες του προσώπου. Το τελικό αποτέλεσμα πάντως, είναι εντυπωσιακό. Το δέρμα γίνεται λαμπερό και αυξάνεται η ελαστικότητά του.

Συμβουλή! Είναι σημαντικό μετά από τέτοιου είδους θεραπείες, το δέρμα να προφυλάσσεται από τον ήλιο για δύο μέρες καθώς είναι ερεθισμένο.

Πότε είναι καλό να κλείνεις ραντεβού;

Μπορείς να κάνεις καθημερινά απλό καθαρισμό προσώπου όμως  ιατρικό καθαρισμό προσώπου είναι καλό να κάνεις στις εξής περιπτώσεις. Σε περίπτωση που έχεις εμφανίσει ακμή, καλό θα ήταν να συμβουλευτείς ένα επαγγελματία δερματολόγο. Ακόμη, εάν εμφανίσεις πολλά μαύρα στίγματα ή πανάδες, συμβουλεύσου έναν εξειδικευμένο δερματολόγο. Μετά από ισχυρό κάψιμο από τον ήλιο, κλείσε ραντεβού. Με την επίσκεψη στον ειδικό δερματολόγο θα καταφέρεις να αποκτήσεις με την κατάλληλη θεραπεία προσώπου, λαμπερό δέρμα, θα αυξήσεις την απορροφητικότητα των ενυδατικών κρεμών, θα απαλλαγείς από σημάδια και το δέρμα σου θα σφύζει από υγεία.

Πώς να προστατεύεις το δέρμα σου μετά τον ιατρικό καθαρισμό;

Ο ιατρικός καθαρισμός προσώπου, θα σου προσφέρω ένα τέλειο αποτέλεσμα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα σταματήσεις να περιποιείσαι το πρόσωπό σου μέχρι τον επόμενο καθαρισμό. Υπάρχουν μερικές συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσεις για να διατηρείς πάντα το πρόσωπό σου καθαρό και λαμπερό.

  1. Σωστό πλύσιμο!

Να πλένεις το πρόσωπό σου δύο φορές την ημέρα, ιδανικά πρωί και βράδυ. Με αυτό τον τρόπο θα απομακρύνει κατάλοιπα από σκόνη ή μακιγιάζ που κάνουν κακό στην επιδερμίδα.

  • Άσε το δέρμα να πάρει αέρα.

Μην βαραίνεις την επιδερμίδα σου με προϊόντα ομορφιάς που δε χρειάζεσαι. Τις ώρες που δεν είσαι στην εργασία σου και χαλαρώνεις, μη βάφεσαι και άσε το δέρμα σου να αναπνεύσει.

  • Προστασία από τον ήλιο.

Η συχνή και τακτική έκθεση στον ήλιο, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο δέρμα.  Με την χρήση του κατάλληλου αντηλιακού, το δέρμα προστατεύεται από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου και δεν εμφανίζονται σημάδια όπως πανάδες.

Η επιλογή του επαγγελματία δερματολόγου που θα αναλάβει την περιποίηση του προσώπου σου, δεν είναι εύκολη διαδικασία. Εστίασε την προσοχή σου στις μεθόδους που χρησιμοποιεί και την εμπειρία που έχει. Δες προηγούμενες περιπτώσεις που έχει αναλάβει και κοίταξε αν έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό. Στον επαγγελματικό κατάλογο του Χρυσού Οδηγού, μπορείς να βρεις τηλέφωνα, διευθύνσεις και οδηγίες δρομολόγησης για επαγγελματίες δερματολόγους σε όλη την Ελλάδα, με μερικά μόνο κλικ!

Χρυσός Οδηγόςhttps://www.xo.gr
Η συντακτική ομάδα του xo.gr, με αξιοπιστία και εγκυρότητα, συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με θέματα που σε απασχολούν. Στο blog του xo.gr, θα βρεις περιεχόμενο για τα πάντα! Από συμβουλές για την υγεία, την ομορφιά, το παιδί μέχρι χρήσιμα άρθρα για το σπίτι αλλά και συμβουλές για την συντήρηση του αυτοκινήτου σου.

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ