Ποιος δεν έχει δοκιμάσει το λατρεμένο γλυκό μωσαϊκό ή για άλλους σαλάμι. Το γλυκάκι αυτό είναι πεντανόστιμο και φορτωμένο με χιλιάδες παιδικές αναμνήσεις.
Το συναντάμε συχνά στα καλύτερα σπίτια – και τα τελευταία χρόνια σε κάποια ζαχαροπλαστεία και φούρνους.
Υπάρχουν πολλές παραλλαγές της συνταγής για μωσαϊκό. Με κακάο, με άχνη ζάχαρη, με ζαχαρούχο γάλα, με καρύδια, με κονιάκ, χωρίς κονιάκ, κ.λπ.
Εύκολα, λοιπόν, παρασκευάζεται αυτό το «γλυκό ψυγείου της μαμάς». Και γρήγορα!
Οικονομικά, όμως; Με τη συνταγή που σας προτείνουμε πιο οικονομικά δε γίνεται!
Υλικά για μωσαϊκό γλυκό (για περίπου 10 μερίδες)
- 200 γραμμάρια σοκολάτα υγείας
- 1 κουτί μπισκότα πτι μπερ
- Μισό φλιτζάνι του τσαγιού γάλα φρέσκο
Εκτέλεση συνταγής για μωσαϊκό γλυκό
- Τεμαχίζετε τα μπισκότα πτι μπερ σε μικρά κομμάτια
- Τοποθετείτε τα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ
- Σπάτε τη σοκολάτα υγείας σε μικρά κομμάτια
- Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνετε το γάλα (προσέχετε να μην το αφήσετε να βράσει)
- Ρίχνετε τα κομμάτια σοκολάτας μέσα στο γάλα και ανακατεύετε, ώσπου να διαλυθεί καλά η σοκολάτα
- Αφήνετε, για λίγο το μείγμα σοκολάτας και γάλακτος να κρυώσει
- Περιχύνετε τα κομματάκια μπισκότου με τη ρευστή σοκολάτα
- Ανακατεύετε καλά, ώστε να πάει παντού η σοκολάτα και να καλύψει καλά τα μπισκότα
- Σε μία λαδόκολλα απλώνετε το μείγμα και το τυλίγετε σαν να είναι σαλάμι
- Βάζετε το γλυκό στην κατάψυξη και το αφήνετε να παγώσει για 3- 4 ώρες
- Βγάζετε το μωσαϊκό από την κατάψυξη και αφαιρείτε, προσεκτικά το γλυκό από τη λαδόκολλα
- Τοποθετείτε το μωσαϊκό σε μία μικρή πιατέλα ή πιάτο
- Κόβετε το γλυκό σε φέτες και σερβίρετε
Καλή επιτυχία από το http://supermarkets.xo.gr/ και για όσους δεν τα καταφέρετε ή θέλετε να το φτιάξει κάποιος άλλος για εσάς, μπορείτε να επιλέξετε το ζαχαροπλαστείο της προτίμησής σας!