Επαγγελματικός Κατάλογος

Έπιασε κρύο, καιρός για… στρώσιμο χαλιών!

Μέσα Νοεμβρίου, ο καιρός έχει «κρυώσει» και για όποιον δεν έχει στρώσει ακόμα τα χαλιά του, προτείνουμε να το κάνει άμεσα, για να εξοικονομήσει ενέργεια και να διατηρήσει τη ζεστασιά του χώρου. Τι πρέπει να προσέξει; Διάβασε τα παρακάτω χρήσιμα tips για τη συντήρηση μετά το στρώσιμο των χαλιών κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

  1. Στρώνοντας τα χαλιά που έχεις φυλάξει από τον περσινό χειμώνα, διαπιστώνεις ότι σε κάποια σημεία υπάρχουν μικρές «λακκούβες» από τα έπιπλα που ακουμπούσαν πάνω στα χαλιά, σε στάνταρ σημεία για πολλούς μήνες. Τι κάνεις; Τοποθετείς ένα παγάκι πάνω στο σημείο, αφήνοντας το να λιώσει. Το πέλος του χαλιού θα επανέλθει, μετά από ένα ελαφρύ βούρτσισμα.
  2. Το χρώμα του χαλιού έχει «ατονήσει» με την πάροδο των χρόνων; Ψέκασέ το με ένα διάλυμα νερού με λευκό ξίδι (3 μέρη νερό, 1 μέρος λευκό ξίδι) και αναζωογόνησε το χρώμα του.
  3. Έπειτα από το στρώσιμο των χαλιών, θέλεις να τα διατηρήσεις καθαρά με εύκολο τρόπο, πώς θα γίνει αυτό; «Πασπάλισε» μαγειρική σόδα πάνω στο χαλί, άφησε τη περίπου 1-2 ώρες και μετά σκούπισε με την ηλεκτρική σκούπα (οι αντιμικροβιακές ιδιότητες της σόδας θα καθαρίσουν τα χαλιά σου σε βάθος).

Θέλεις να αγοράσεις καινούργια χαλιά, για να ανανεώσεις το χώρο σου;
Βρες στο xo.gr όλα τα καταστήματα πώλησης χαλιών σε όλη την Ελλάδα!

Καλό και ζεστό μας χειμώνα!

Χρυσός Οδηγόςhttps://www.xo.gr
Η συντακτική ομάδα του xo.gr, με αξιοπιστία και εγκυρότητα, συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με θέματα που σε απασχολούν. Στο blog του xo.gr, θα βρεις περιεχόμενο για τα πάντα! Από συμβουλές για την υγεία, την ομορφιά, το παιδί μέχρι χρήσιμα άρθρα για το σπίτι αλλά και συμβουλές για την συντήρηση του αυτοκινήτου σου.

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ