Επαγγελματικός Κατάλογος

Οι Ελληνικές επιχειρήσεις του τουρισμού οφείλουν να στραφούν σοβαρά στην αγορά της Κίνας!

H συμβολή του τουρισμού στην ανάπτυξη της οικονομίας είναι σημαντική, καθώς, μεταξύ των άλλων, συνεισφέρει 20% στο ΑΕΠ της Ελλάδας, καλύπτει το 60% του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου, απασχολεί 1 στους 5 κατοίκους της χώρας και δημιουργεί 40 δις συνολική ζήτηση στην οικονομία, όπως αναφέρει σχετικά το ΣΕΤΕ στην ιστοσελίδα του.

Ο Χρυσός Οδηγός, στα πλαίσια της συστηματικής ανάδειξης σημαντικών στοιχείων και τάσεων που αφορούν την Ελληνική επιχειρηματικότητα και τους επαγγελματικούς κλάδους, διενήργησε μια ποσοτική έρευνα* για τον τουρισμό, με θέμα την παρουσία των τουριστικών επιχειρήσεων της χώρας μας στο κινεζικό διαδίκτυο. 

Οι Κινέζοι τουρίστες πραγματοποιούν, πλέον, τις υψηλότερες δαπάνες από οποιαδήποτε άλλη εθνικότητα τουριστών (πηγή: Παγκόσμιος Oργανισμός Τουρισμού, 2014) και οι αφίξεις τους στη χώρα μας υπολογίζονται πως θα είναι αυξημένες κατά 40% σε σχέση με το 2013, βάσει των αιτήσεων για βίζα στα Κινεζικά προξενεία! 

Τα κυριότερα ευρήματα από την έρευνα επιβεβαιώνουν πως η πλειοψηφία των Ελληνικών επιχειρήσεων που ασχολούνται με τον τουρισμό βλέπουν την αγορά της Κίνας ως ευκαιρία.  Συγκεκριμένα: 

  • 58% των Ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων επιθυμούν να προσελκύσουν την κινεζική αγορά
  • 16%, που δε δραστηριοποιούνται με τον Κινεζικό τουρισμό, σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν
  • 42% από τις Ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται με την Κίνα, έχουν σκοπό να αυξήσουν τις δραστηριότητές τους με τους Κινέζους

Οι Ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να στοχεύσουν στο μεγάλο κοινό της Κίνας, να αναδείξουν τις υπηρεσίες τους και να βγουν κερδισμένες!

*Το δείγμα της έρευνας αφορά 301 ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις, δηλαδή ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, τουριστικά γραφεία και ενοικιάσεις αυτοκινήτων.
Η έρευνα διεξήχθη το Μάιο του 2014.

Χρυσός Οδηγόςhttps://www.xo.gr
Η συντακτική ομάδα του xo.gr, με αξιοπιστία και εγκυρότητα, συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με θέματα που σε απασχολούν. Στο blog του xo.gr, θα βρεις περιεχόμενο για τα πάντα! Από συμβουλές για την υγεία, την ομορφιά, το παιδί μέχρι χρήσιμα άρθρα για το σπίτι αλλά και συμβουλές για την συντήρηση του αυτοκινήτου σου.

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ