Επαγγελματικός Κατάλογος

Επιλέγοντας Φυσικό Αέριο: Οικονομικά & Περιβαλλοντικά Οφέλη

H εταιρία ERGMECH με την εξειδίκευση που διαθέτει εδώ και χρόνια στον κλάδο του φυσικού αερίου, μέσω του παρακάτω άρθρου, βοηθά να εξετάσουμε την απόδοση και τα οφέλη -οικονομικά και περιβαλλοντικά- της χρήσης φυσικού αερίου έναντι του πετρελαίου, σε οικιακούς χώρους.

Η επιλογή μεταξύ φυσικού αερίου και πετρελαίου για τη θέρμανση οικιακών χώρων είναι μια σημαντική απόφαση, που θα επηρεάσει τόσο την οικονομική μας άνεση, όσο και το περιβάλλον.

Οικονομική επένδυση

Η εγκατάσταση ενός συστήματος θέρμανσης με φυσικό αέριο συνήθως απαιτεί τα ίδια ή και λιγότερα έξοδα σε σχέση με την εγκατάσταση ενός συστήματος πετρελαίου. Παράλληλα, οι νέες τεχνολογίες στα συστήματα θέρμανσης με φυσικό αέριο επιτρέπουν την αποδοτική χρήση της ενέργειας, μειώνοντας έτσι τα κόστη λειτουργίας.

Το φυσικό αέριο αποτελεί διαχρονικά την πιο οικονομική επιλογή και την καλύτερη ενεργειακή επένδυση σε βάθος χρόνου για τον οικιακό καταναλωτή, προσφέροντας ανταγωνιστικές τιμές σε σύγκριση με το  πετρέλαιο θέρμανσης. Παράλληλα, τα καινοτόμα συστήματα ελέγχου που χρησιμοποιούνται στο φυσικό αέριο επιτρέπουν στους χρήστες να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία με ακρίβεια, εξοικονομώντας έτσι ενέργεια και χρήματα.

Ευκολότερη χρήση

Το φυσικό αέριο είναι ευκολότερο στη χρήση του, καθώς είναι διαθέσιμο μέσα από το εγκατεστημένο δίκτυο της εταιρείας διανομής αερίου, όποτε το χρειάζεσαι. Η μέτρηση της κατανάλωσης γίνεται με ακρίβεια, σύμφωνα με τις ενδείξεις του μετρητή. Σε αντίθεση με το πετρέλαιο, που εξοφλείται κατά την παραλαβή, η πληρωμή των λογαριασμών του φυσικού αερίου πραγματοποιείται μετά την κατανάλωσή του.

Οι σύγχρονες ευρωπαϊκές προδιαγραφές των τεχνικών κανονισμών που εφαρμόζονται, τόσο κατά την τοποθέτηση, την εγκατάσταση, όσο και κατά τη λειτουργία ενός λέβητα φυσικού αερίου, αλλά και ο έλεγχος που διενεργείται από την εταιρεία διανομής αερίου, ώστε να εκδοθεί η άδεια χρήσης, εγγυώνται τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας.

Φιλικό προς το περιβάλλον

Η χρήση φυσικού αερίου είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον, σε σύγκριση με το πετρέλαιο. Κατά την καύση, το φυσικό αέριο εκπέμπει λιγότερους ρύπους και μικρότερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα. Επιπλέον, οι περισσότερες χώρες κινούνται προς την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την παραγωγή φυσικού αερίου, ενισχύοντας τη βιωσιμότητα του συστήματος.

Κόστος εγκατάστασης φυσικού αερίου

Η μετάβαση από το πετρέλαιο στο φυσικό αέριο σε οικιακούς χώρους φαίνεται να είναι μια οικονομικά συμφέρουσα και περιβαλλοντικά υπεύθυνη επιλογή. Το κόστος εγκατάστασης, το οποίο ξεκινά από τα 1.900€,  η υψηλή απόδοση και οι  περιορισμένες εκπομπές ρύπων αναδεικνύουν το φυσικό αέριο ως προηγμένη εναλλακτική λύση για τη θέρμανση στον οικιακό τομέα. Η συνειδητοποίηση των οφελών αυτών από τους καταναλωτές μπορεί να συμβάλει στην επιτυχή μετάβαση προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

ERGMECH , εταιρεία φυσικού αερίου.

Χρυσός Οδηγόςhttps://www.xo.gr
Η συντακτική ομάδα του xo.gr, με αξιοπιστία και εγκυρότητα, συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με θέματα που σε απασχολούν. Στο blog του xo.gr, θα βρεις περιεχόμενο για τα πάντα! Από συμβουλές για την υγεία, την ομορφιά, το παιδί μέχρι χρήσιμα άρθρα για το σπίτι αλλά και συμβουλές για την συντήρηση του αυτοκινήτου σου.

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ