Επαγγελματικός Κατάλογος

Έλεγχος αυτοκινήτου πριν την έξοδο του Πάσχα

Αν έχετε προγραμματίσει μια έξοδο την περίοδο του Πάσχα και κινηθείτε στον προορισμό σας οδικώς, τότε ήρθε ο καιρός να γίνει έλεγχος του αυτοκινήτου, ώστε να είστε βέβαιοι για την ασφάλειά σας.

Πριν ξεκινήσετε για έναν προορισμό στον οποίο δεν έχετε ξαναπάει και δεν γνωρίζετε την διαδρομή καλό είναι να ενημερωθείτε για την διαδρομή που θα ακολουθήσετε. Παράλληλα, μπορείτε να σιγουρευτείτε για τις καιρικές συνθήκες βλέποντας τον καιρό, έτσι ώστε να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι και να μην ανεβείτε μια ορεινή πλαγιά χωρίς αλυσίδες, όταν πιθανώς θα έχει 20 πόντους χιόνι!

Ένας γρήγορος έλεγχος των ελαστικών είναι απαραίτητος πριν ξεκινήσετε για οπουδήποτε. Κοιτάμε και σιγουρευόμαστε για την πίεσή τους και αν δεν γνωρίζουμε τις σωστές πιέσεις συμβουλευόμαστε τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Αν δεν μπορούμε να βρούμε εύκολα το σχετικό έγγραφο στο αυτοκίνητό μας, μια στάση στο βενζινάδικο της περιοχής μας θα μας δώσει λύση. Προσοχή, αν ταξιδεύετε οικογενειακώς και έχετε φορτώσει το μισό σας σπιτικό στο αυτοκίνητο, τότε λόγω βάρους η πίεση των ελαστικών αλλάζει.

Ελέγχουμε την στάθμη του λαδιού, μια διαδικασία η οποία είναι εύκολη και απλή. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λάδι και γεμίζουμε στην μέγιστη στάθμη, έτσι ώστε να μην καταπονηθεί ο κινητήρας. Το ίδιο κάνουμε και με τα υγρά φρένων, ψυγείου αλλά και του δοχείου για τους υαλοκαθαριστήρες.

Συμβουλευτείτε το βιβλιαράκι με τα service του αυτοκινήτου σας και αν πλησιάζει ο καιρός να κάνετε service μην το αμελήσετε. Είναι προτιμότερο να γίνει πριν το ταξίδι σας για να είστε σίγουροι για την ασφάλεια του ταξιδιού σας. 

Ασφάλεια σημαίνει πρόληψη, οπότε φροντίστε να έχετε πάντα ανανεωμένο το βαλιτσάκι σας με το φαρμακείο, το τρίγωνο, τον πυροσβεστήρα και όλα τα απαραίτητα, τα οποία μπορεί να σας φανούν χρήσιμα.

Αν χρειαστείτε διάφορα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, είδη και αξεσουάρ μπορείτε να τα βρείτε στα αντίστοιχα καταστήματα και να προμηθευτείτε τα απαραίτητα για την έξοδό σας. Αν πάλι θεωρείτε ότι όλα αυτά είναι πολλά για να κάνετε πριν το ταξίδι σας ή δεν έχετε χρόνο, τότε σας προτείνουμε είτε να ταξιδέψετε με το τραίνο ή το ΚΤΕΛ ή να ενοικιάσετε ένα αυτοκίνητο.

Καλά να περάσετε και να οδηγείτε πάντα προσεκτικά!

Χρυσός Οδηγόςhttps://www.xo.gr
Η συντακτική ομάδα του xo.gr, με αξιοπιστία και εγκυρότητα, συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με θέματα που σε απασχολούν. Στο blog του xo.gr, θα βρεις περιεχόμενο για τα πάντα! Από συμβουλές για την υγεία, την ομορφιά, το παιδί μέχρι χρήσιμα άρθρα για το σπίτι αλλά και συμβουλές για την συντήρηση του αυτοκινήτου σου.

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ