Επαγγελματικός Κατάλογος

Δρομολογηθείτε στο baby-industry με τον Χρυσό Οδηγό

Πολλές και διάφορες ιατρικές ειδικότητες σε προετοιμάζουν για το θαύμα της μητρότητας και σε υποστηρίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια των 9 μηνών: μαιευτήρεςενδοκρινολόγοιαιματολόγοιακτινολόγοιδιατροφολόγοι και, καμιά φορά, ψυχολόγοι. Ένα μεγάλο λοιπόν ιατρικό team σε κρατάει updated για να περάσεις με ασφάλεια τη σημαντική αυτή περίοδο για σένα και για το νέο μέλος της οικογένειάς σου.

Κανείς όμως, δε σε προετοιμάζει για το τι γίνεται, με μερικά παραδείγματα: «προίκα μωρού», «βρεφικά είδη και αξεσουάρ», «παιδικά έπιπλα», «είδη μητρότητας», «φροντίδα για το μωρό», «φροντίδα για τη μαμά», «είδη bebe», «παιδικό δωμάτιο» κ.ά.. Είναι εκπληκτικό το πόσο δαιδαλώδης είναι η βιομηχανία που αφορά στα παιδιά και η οποία σαν γιγάντιο χταπόδι φροντίζει για να… σου λείπει πάντα κάτι! Σχεδόν από την αρχή της εγκυμοσύνης (μέχρι το γάμο του παιδιού, φαντάζομαι…), τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που έχουν στη διάθεσή τους οι μέλλοντες γονείς είναι πολλές, σε ευρείες γκάμες, με εναλλακτικούς τρόπους διάθεσης, από διαφορετικές προελεύσεις και φυσικά, σε πολλά υλικά, χρώματα, διαστάσεις, συσκευασίες, τιμές, μάρκες κ.λπ.

Ο καθένας λοιπόν έχει τον τρόπο του. Μετά το πρώτο βασικό στάδιο, όπου αποφασίζεις πόσο «θύμα» θα γίνεις, ή μάλλον πόσο σου επιτρέπει το budget σου, καλό είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο για μία έρευνα αγοράς, ώστε να καταλήξεις τουλάχιστον στις δύο λίστες: τα “must-have’s” που όντως θα διευκολύνουν τη ζωή όλων σας και τα “nice-to-have’s”, που μάλλον την ομορφαίνουν. Προτείνω λοιπόν για αρχή, να απευθυνθείς κάπου όπου θα βρεις πληροφορίες συγκεντρωμένες, κάπου απ’ όπου θα δρομολογηθείς ανάλογα. Κάπου απ’ όπου έχεις να διαλέγεις προμηθευτές, μάρκες, περιοχές και καταστήματα.

Δεν αγγίζω καν το ογκώδες θέμα που ονομάζεται «βάφτιση» το οποίο αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο και αφορά ατελείωτες έρευνες για κορδέλες, συσκευασίες, κουφέτα, γλυκάκια, κουκλάκια, δωράκια και απλά για όσους θέλουν να βρουν μία αξιοπρεπή λύση εντός περίπου 2 ημερών, μάλλον θα ανατρέξουν στον ψυχολόγο που προαναφέρθηκε… Για τέτοια occasions, πάλι στο xo.gr θα μπω, αφού το γοργόν και χάριν έχει! 

Μέχρι τότε όμως, ναι μιλάω εκ του ασφαλούς, έχω τελειώσει με παιδικά δωμάτια και προίκες μωρών κ.λ.π., γιατί απλά έκανα τις σωστές αναζητήσεις στη τοπική μηχανή αναζήτησης, www.xo.gr, βρίσκοντας προμηθευτές απ’ όλη την Ελλάδα & απλά παραλαμβάνοντας ξεκούραστη στο σπίτι μου, αντί να λιώσω σόλες σε window-shopping. Και εις άλλα με υγεία!

Χρυσός Οδηγόςhttps://www.xo.gr
Η συντακτική ομάδα του xo.gr, με αξιοπιστία και εγκυρότητα, συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με θέματα που σε απασχολούν. Στο blog του xo.gr, θα βρεις περιεχόμενο για τα πάντα! Από συμβουλές για την υγεία, την ομορφιά, το παιδί μέχρι χρήσιμα άρθρα για το σπίτι αλλά και συμβουλές για την συντήρηση του αυτοκινήτου σου.

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ