Επαγγελματικός Κατάλογος

5 Μοναδικές ιδέες για DIY αποκριάτικες στολές!

Οι Αποκριές κορυφώνονται την ερχόμενη Δευτέρα με τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας και το επίκεντρο των συζητήσεων είναι οι αποκριάτικες στολές. Αν προβληματίζεσαι για το θέμα της αμφίεσής σου και δεν θέλεις να ξοδέψεις ούτε πολύ χρόνο αλλά κυρίως ούτε πολλά χρήματα, πάρε μερικές ιδέες από τις παρακάτω προτάσεις μας:

  1. Επάγγελμα: Ποδοσφαιριστής, chef, ψαράς, γιατρός, τραγουδιστής και πολλά ακόμη επαγγέλματα δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αποκριάτικες στολές. Σίγουρα όμως χρειάζονται ένα χαρακτηριστικό αξεσουάρ που πιθανώς να έχεις ήδη στο σπίτι σου, για παράδειγμα: ένας σκούφος μαγειρικής και μία κουτάλα, μία μπάλα ποδοσφαίρου, ένα μικρόφωνο, ένα πλαστικό στηθοσκόπιο κ.α.
  2. Ζωγραφικός πίνακας: Για τους καλλιτεχνικούς τύπους, χωρίς να χρειάζεται να έχεις ιδιαίτερη έφεση στη ζωγραφική, μπορείς να εμπνευστείς από χαρακτηριστικούς πίνακες/ζωγράφους και να σχεδιάσεις με τις κατάλληλες βαφές για πρόσωπο, χαρακτηριστικά τους στοιχεία πάνω σου. Για παράδειγμα μπορείς να ζωγραφίσεις στα μάγουλά σου τα χαρακτηριστικά τετράγωνα του Μοντριάν φορώντας μονόχρωμα ρούχα αντίστοιχων χρωμάτων ή να ζωγραφίσεις στο πρόσωπο ένα ρολόι τσέπης φορώντας παράλληλα το χαρακτηριστικό μουστάκι του Νταλί.
  3. Χαρακτηριστικοί ήρωες: Είτε ψάξεις για ήρωες από ταινίες, είτε από κόμικ ή από παιδικές σειρές, υπάρχουν πάρα πολλοί ήρωες που έχουν ένα τόσο δυνατό χαρακτηριστικό που εστιάζοντας και μόνο σε αυτό, έχεις μια ολοκληρωμένη μεταμφίεση. Σε κάποιες περιπτώσεις αρκεί μόνο το βάψιμο του προσώπου για ήρωες όπως η Μορτίσια, ο Φρανκεστάιν, ο Τζόκερ (για τα βαψίματα στο πρόσωπο μπορείς να βοηθηθείς από άπειρα σχετικά βίντεο που υπάρχουν στο Internet). Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις χαρακτηριστική είναι η “λογοτύπησή” τους όπως ο Σούπερμαν, ενώ σε άλλες ένα και μόνο χαρακτηριστικό στο παρουσιαστικό είναι αρκετό, όπως οι ψηλές κοτσίδες της Πίπης της φακιδομύτης μαζί με τις φακίδες στο πρόσωπό της.
  4. Τρόφιμο: Διάλεξε ένα φαγώσιμο είδος που είναι χαρακτηριστικά μονόχρωμο είτε είναι ένα φρούτο, είτε κάποιο προϊόν που ψωνίζουμε από το super market και βρες μονόχρωμα ρούχα αυτής της απόχρωσης. Το μόνο που θα χρειαστεί να φτιάξεις είναι κάποια χαρακτηριστική λεπτομέρεια που θα κάνει και τη διαφορά: π.χ. αν ντυθείς κέτσαπ ή μουστάρδα, φοράς μονόχρωμα κόκκινα ή μουσταρδί ρούχα, και καρφιτσώνεις μία ταμπέλα από χαρτί στην μπλούζα σου (αντί για τη χαρακτηριστική ετικέτα με το λογότυπο) γράφοντας με μαρκαδόρο τη μάρκα και… τα συστατικά σου!
  5. Διαχρονικές αξίες: Φάντασμα με ένα παλιό σεντόνι, μούμια με γάζες σε όλο το σώμα, πειρατής με έναν γάντζο στο χέρι και ένα μαύρο κάλυμμα ματιού, είναι μερικές από τις άπειρες ιδέες που μπορείς να βρεις και να ετοιμαστείς πανεύκολα!!

Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεσαι μόνο ελάχιστα ή και καθόλου χρήματα για DIY αποκριάτικες στολές. Τα μόνα απαραίτητα στοιχεία είναι η καλή διάθεση και το να βρεις κάτι χαρακτηριστικό που θα μπορέσεις εύκολα να υποστηρίξεις. Και αν πάλι δεν έχεις χρόνο και όρεξη για ψάξιμο, μία περούκα ή ένα ζευγάρι μεγάλα γυαλιά είναι πάντα εγγύηση για μία χαρούμενη μεταμφίεση!
Βρες τα αποκριάτικα αξεσουάρ που σου λείπουν στο xo.gr σε όλη την Ελλάδα στα καταστήματα πώλησης αποκριάτικων ειδών και δημιούργησε με τη φαντασία σου!
Καλές μας Απόκριες!!!

Χρυσός Οδηγόςhttps://www.xo.gr
Η συντακτική ομάδα του xo.gr, με αξιοπιστία και εγκυρότητα, συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με θέματα που σε απασχολούν. Στο blog του xo.gr, θα βρεις περιεχόμενο για τα πάντα! Από συμβουλές για την υγεία, την ομορφιά, το παιδί μέχρι χρήσιμα άρθρα για το σπίτι αλλά και συμβουλές για την συντήρηση του αυτοκινήτου σου.

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ