Τι πρέπει να γνωρίζω για να ψηφίσω στις εκλογές | blog.xo.gr

Τι πρέπει να γνωρίζω για να ψηφίσω στις εκλογές

Ήδη διανύουμε την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές της Κυριακής 25 Ιανουαρίου 2015 και πρέπει να γνωρίζουμε μερικά θέματα, σχετικά με την άσκηση του εκλογικού μας δικαιώματος. 


Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Οι κάλπες ανοίγουν στις 07:00 και έχουμε τη δυνατότητα να ψηφίσουμε έως τις 19:00.

Ψηφίζουμε στο δήμο, στα δημοτολόγια του οποίου είμαστε εγγεγραμμένοι και αυτό που θα χρειαστούμε είναι αστυνομική ταυτότητα ή σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή διαβατήριο ή άδεια οδήγησης ή ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας είναι αποδεκτά. Ειδικότερα για τα διαβατήρια, επισημαίνεται ότι αρκεί και ελληνικό διαβατήριο που έχει λήξει η ισχύς του.

Όσοι, για οποιονδήποτε λόγο, χρειαστείτε βεβαίωση ότι παρουσιαστήκατε για να ψηφίσετε, αυτή θα σας δοθεί αφού ασκήσετε το δικαίωμά σας, υπογεγραμμένη και σφραγισμένη από τον Πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής.

Αν δεν γνωρίζετε που ψηφίζετε, μπορείτε με ένα click να επισκεφτείτε το Χρυσό Οδηγό και να βρείτε, εύκολα και απλά το εκλογικό σας τμήμα, μέσω της νέας σελίδας Μάθε που Ψηφίζεις!

Εμείς θα σας πούμε που θα ψηφίσετε αυτή την Κυριακή, εσείς θα πρέπει απλά να επιλέξετε ποιον θα ψηφίσετε.

Αναζήτηση στο Blog

RSS RSS feed

Αρχείο άρθρων

Πρόσφατα άρθρα

Ετικέτες (Tags)

Εγγραφή μέσω e-mail

Εγγραφείτε με το e-mail σας, ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση για τα νέα άρθρα του blog.xo.gr