Επαγγελματικός Κατάλογος

Πως θα κάνουμε σωστή συντήρηση αυτοκινήτου, υποδεχόμενοι το καλοκαίρι!

Ο κος Γιώργος Καραγιαννούδης, ιδιοκτήτης της εταιρίας Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων TOYOTA – LEXUS ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΥΔΗΣ μας ενημερώνει για το τι πρέπει να κάνουμε την Άνοιξη, για τη σωστή συντήρηση αυτοκινήτου!

Με το πέρας του χειμώνα, το αυτοκίνητο μας έχοντας έλθει σε επαφή με έντονα καιρικά φαινόμενα (χαμηλές θερμοκρασίες, χιόνι, βροχές κ.λπ.), χρειάζεται μία ανάλογη συντήρηση προκειμένου να ανταπεξέλθει στις αντίθετες καιρικές συνθήκες που έρχονται, αυτές του καλοκαιριού. Για να είμαστε λοιπόν σωστά προετοιμασμένοι για το καλοκαίρι, χρειάζεται να κάνουμε τα παρακάτω:

  • Έλεγχος φρένων για πιθανή φθορά και πιθανές διαρροές: Η σωστή λειτουργία του συστήματος πέδησης είναι πολύ σημαντική, ειδικά αυτή την εποχή που ανοίγει ο καιρός και οι περισσότεροι από εμάς ξεκινάμε τις βόλτες και τα ταξίδια. Η στάθμη του υγρού των φρένων αλλά και τα σχετικά εξαρτήματα (π.χ. σωληνάκια) χρειάζεται να ελεγχθούν προσεκτικά ώστε να μην υπάρχουν απώλειες οι οποίες θα επηρεάσουν το φρενάρισμα του αυτοκινήτου.
  • Έλεγχος ελαστικών: Είναι γνωστό ότι οι πολύ χαμηλές όπως και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες φθείρουν τα ελαστικά, επηρεάζοντας τη διάρκεια ζωής τους, μαζί με πολλούς ακόμα παράγοντες. Φρόντισε να ελέγξεις το βάθος της αυλάκωσης του πέλματος καθώς και την πίεση των ελαστικών σου, για έχεις ασφάλεια στις μετακινήσεις σου αλλά και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των ελαστικών σου.
  • Έλεγχος ηλεκτρικών τμημάτων που λειτουργούν με ρεύμα και κυρίως των φωτιστικών σωμάτων: Η σωστή λειτουργία των φωτιστικών σωμάτων του αυτοκινήτου εξασφαλίζει τη σωστή προειδοποίηση των άλλων οδηγών για τις κινήσεις μας. Πολλές φορές λόγω φθοράς των λάστιχων στεγανοποίησης αλλά και λόγω φυσιολογικής συμπύκνωσης της υγρασίας στο εσωτερικό τους αποδυναμώνεται το εκπεμπόμενο φως. Σημαντικό είναι να τα ελέγξουμε τόσο για την υγρασία που συχνά συσσωρεύεται, όσο και για τη γενικότερη σωστή λειτουργία τους.
  • Ενυδάτωση των πλαστικών και τσιμουχών με σπρέι: Σίγουρα οι χαμηλές θερμοκρασίες (και ειδικά φέτος που ο χειμώνας είχε συχνά ιδιαιτέρως χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια) επηρεάζουν την ελαστικότητα των πλαστικών και των τσιμουχών, με αποτέλεσμα να σκληραίνουν. Για μία σωστή συντήρηση αυτοκινήτου θα πρέπει να λιπανθούν με ειδικό σπρέι πριν ξεκινήσουν οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.
  • Συντήρηση στο σύστημα ψύξης του κινητήρα: Το καλοκαίρι, όπου η θερμοκρασία λειτουργίας του κινητήρα είναι λίγο περισσότερο ανεβασμένη, έχουμε ένα λόγο παραπάνω να ελέγχουμε τα επίπεδα του ψυκτικού υγρού, ώστε να εξασφαλίσουμε την αποτροπή υπερθέρμανσής του.

Σε κάθε περίπτωση εκτός από τα παραπάνω (και ανεξαρτήτου εποχής) σημαντικό είναι επίσης να ελέγχονται τυχόν διαρροές από το κάρτερ ή από την κεφαλή, να ελέγχεται η στάθμη του λιπαντικού του κινητήρα, καθώς και τα απαραίτητα για την περίπτωση ατυχήματος: φαρμακείο, πυροσβεστήρας, τρίγωνο και γιλέκο.

Aν για όλα τα παραπάνω χρειάζεσαι τη βοήθεια ενός ειδικού, απευθύνσου στους ειδικούς επαγγελματίες της συντήρησης αυτοκινήτου και των ανταλλακτικών.

Σχετικά με τον αρθρογράφο

Ο κος Γιώργος Καραγιαννούδης είναι ιδιοκτήτης της εταιρίας Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων TOYOTA – LEXUS ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΥΔΗΣ
Μακεδονικού Αγώνα, Παλαιόκαστρο, 570 13 Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης
Τηλ. 2310 511181

Χρυσός Οδηγόςhttps://www.xo.gr
Η συντακτική ομάδα του xo.gr, με αξιοπιστία και εγκυρότητα, συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με θέματα που σε απασχολούν. Στο blog του xo.gr, θα βρεις περιεχόμενο για τα πάντα! Από συμβουλές για την υγεία, την ομορφιά, το παιδί μέχρι χρήσιμα άρθρα για το σπίτι αλλά και συμβουλές για την συντήρηση του αυτοκινήτου σου.

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ