Έπιασε κρύο, καιρός για... στρώσιμο χαλιών! | blog.xo.gr

Έπιασε κρύο, καιρός για... στρώσιμο χαλιών!

Μέσα Νοεμβρίου, ο καιρός έχει «κρυώσει» και για όποιον δεν έχει στρώσει ακόμα τα χαλιά του, προτείνουμε να το κάνει άμεσα, για να εξοικονομήσει ενέργεια και να διατηρήσει τη ζεστασιά του χώρου. Τι πρέπει να προσέξει; Διάβασε τα παρακάτω χρήσιμα tips για τη συντήρηση τους κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

  1. Στρώνοντας τα χαλιά που έχεις φυλάξει από τον περσινό χειμώνα, διαπιστώνεις ότι σε κάποια σημεία υπάρχουν μικρές «λακκούβες» από τα έπιπλα που ακουμπούσαν πάνω στα χαλιά, σε στάνταρ σημεία για πολλούς μήνες. Τι κάνεις; Τοποθετείς ένα παγάκι πάνω στο σημείο, αφήνοντας το να λιώσει. Το πέλος του χαλιού θα επανέλθει, μετά από ένα ελαφρύ βούρτσισμα.
  2. Το χρώμα του χαλιού έχει «ατονήσει» με την πάροδο των χρόνων; Ψέκασέ το με ένα διάλυμα νερού με λευκό ξίδι (3 μέρη νερό, 1 μέρος λευκό ξίδι) και αναζωογόνησε το χρώμα του.
  3. Θέλεις να διατηρήσεις καθαρά, τα χαλιά που μόλις έστρωσες, με εύκολο τρόπο; «Πασπάλισε» μαγειρική σόδα πάνω στο χαλί, άφησε τη περίπου 1-2 ώρες και μετά σκούπισε με την ηλεκτρική σκούπα (οι αντιμικροβιακές ιδιότητες της σόδας θα καθαρίσουν τα χαλιά σου σε βάθος).

Θέλεις να αγοράσεις καινούργια χαλιά, για να ανανεώσεις το χώρο σου;
Βρες στο xo.gr όλα τα καταστήματα πώλησης χαλιών σε όλη την Ελλάδα!

Καλό και ζεστό μας χειμώνα!

Ετικέτες: χαλιά

Νέο Σχόλιο

Αναζήτηση στο Blog

RSS RSS feed

Αρχείο άρθρων

Πρόσφατα άρθρα

Ετικέτες (Tags)

Εγγραφή μέσω e-mail

Εγγραφείτε με το e-mail σας, ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση για τα νέα άρθρα του blog.xo.gr