Δέκα top προορισμοί στην Ελλάδα για να κλείσεις ξενοδοχείο | blog.xo.gr

Δέκα top προορισμοί στην Ελλάδα για να κλείσεις ξενοδοχείο

Χρυσή χρονιά αναμένεται να είναι το 2017 για τον ελληνικό τουρισμό, αφού φέτος θα φιλοξενήσουμε περίπου 30 εκατομμύρια τουρίστες. Ποια μέρη μας όμως επισκέπτονται όλοι αυτοί οι ταξιδιώτες;

Κέρκυρα

Σύμφωνα με στοιχεία του 2016, με μέτρο την κατανομή των ταξιδιωτικών εισπράξεων, τη μερίδα του λέοντος κέρδισαν 5 από τις 13 περιφέρειες της χώρας: Νότιο Αιγαίο, Κρήτη, Αττική, Κεντρική Μακεδονία και Ιόνια Νησιά. Βάσει σχετικής έρευνας, τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα είναι η κορυφαία επιλογή για τη διαμονή των τουριστών. Στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου λειτουργούν 2.079 ξενοδοχεία (από αυτά, τα 157 είναι 5 αστέρων), στην περιφέρεια Κρήτης υπάρχουν 1.575 ξενοδοχεία (99 είναι 5 αστέρων), στην περιφέρεια Αττικής 647 ξενοδοχεία φιλοξενούν τους ταξιδιώτες (5 αστέρων είναι τα 34), στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καταγράφονται 1.189 ξενοδοχεία (εξ αυτών τα 46 είναι 5 αστέρων) και στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων βρίσκονται 926 ξενοδοχεία (29 από αυτά είναι 5 αστέρων).

Την Ελλάδα προτιμούν και οι Έλληνες για τις διακοπές τους. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε πριν από 2 χρόνια, 7 στους 10 Έλληνες είχαν κάνει διακοπές στη χώρα μας, δείχνοντας την προτίμησή τους σε προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Τα κριτήρια βάσει των οποίων αποφασίζουν οι Έλληνες για τον προορισμό τους είναι:

  1. Το κόστος
  2. Η γνώμη των φίλων τους
  3. Η ύπαρξη αξιοθέατων
  4. Πόσο δημοφιλής είναι η περιοχή
  5. Αν ο προορισμός ενδείκνυται για οικογενειακές διακοπές
  6. Αν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές και υπηρεσίες
  7. Αν υπάρχουν καταλύματα φιλικά προς τα κατοικίδια
  8. Αν ο προορισμός βρίσκεται κοντά σε κεντρικές περιοχές
  9. Η ύπαρξη Wi Fi

Τη φετινή χρονιά, οι περιοχές που κατέχουν περίοπτη θέση στη wish list των Ελλήνων είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος, η Μήλος, η Νάξος, η Σκιάθος, η Χαλκιδική, τα Χανιά, η Κέρκυρα και η Ζάκυνθος.

Αναζήτηση στο Blog

RSS RSS feed

Αρχείο άρθρων

Πρόσφατα άρθρα

Ετικέτες (Tags)

Εγγραφή μέσω e-mail

Εγγραφείτε με το e-mail σας, ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση για τα νέα άρθρα του blog.xo.gr