Επαγγελματικός Κατάλογος

10 Top προορισμοί για διακοπές στην Ελλάδα!

Χρυσή χρονιά αναμένεται να είναι το 2017 για τον ελληνικό τουρισμό, αφού φέτος θα φιλοξενήσουμε περίπου 30 εκατομμύρια τουρίστες. Ποιοί είναι όμως οι δέκα top προορισμοί στην Ελλάδα που επισκέπτονται όλοι αυτοί οι ταξιδιώτες;

Σύμφωνα με στοιχεία του 2016, με μέτρο την κατανομή των ταξιδιωτικών εισπράξεων, τη μερίδα του λέοντος κέρδισαν 5 από τις 13 περιφέρειες της χώρας: Νότιο Αιγαίο, Κρήτη, Αττική, Κεντρική Μακεδονία και Ιόνια Νησιά. Βάσει σχετικής έρευνας, τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα είναι η κορυφαία επιλογή για τη διαμονή των τουριστών. Στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου λειτουργούν 2.079 ξενοδοχεία (από αυτά, τα 157 είναι 5 αστέρων), στην περιφέρεια Κρήτης υπάρχουν 1.575 ξενοδοχεία (99 είναι 5 αστέρων), στην περιφέρεια Αττικής 647 ξενοδοχεία φιλοξενούν τους ταξιδιώτες (5 αστέρων είναι τα 34), στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καταγράφονται 1.189 ξενοδοχεία (εξ αυτών τα 46 είναι 5 αστέρων) και στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων βρίσκονται 926 ξενοδοχεία (29 από αυτά είναι 5 αστέρων).

Την Ελλάδα προτιμούν και οι Έλληνες για τις διακοπές τους. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε πριν από 2 χρόνια, 7 στους 10 Έλληνες είχαν κάνει διακοπές στη χώρα μας, δείχνοντας την προτίμησή τους σε προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Προορισμοί για Διακοπές: Κριτήρια Επιλογής

Τα κριτήρια βάσει των οποίων αποφασίζουν οι Έλληνες για τον προορισμό τους είναι:

  1. Το κόστος
  2. Η γνώμη των φίλων τους
  3. Η ύπαρξη αξιοθέατων
  4. Πόσο δημοφιλής είναι η περιοχή
  5. Αν ο προορισμός ενδείκνυται για οικογενειακές διακοπές
  6. Αν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές και υπηρεσίες
  7. Αν υπάρχουν καταλύματα φιλικά προς τα κατοικίδια
  8. Αν ο προορισμός βρίσκεται κοντά σε κεντρικές περιοχές
  9. Η ύπαρξη Wi Fi

Τη φετινή χρονιά, οι προορισμοί για διακοπές που κατέχουν περίοπτη θέση στη wish list των Ελλήνων είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος, η Μήλος, η Νάξος, η Σκιάθος, η Χαλκιδική, τα Χανιά, η Κέρκυρα και η Ζάκυνθος.

Χρυσός Οδηγόςhttps://www.xo.gr
Η συντακτική ομάδα του xo.gr, με αξιοπιστία και εγκυρότητα, συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με θέματα που σε απασχολούν. Στο blog του xo.gr, θα βρεις περιεχόμενο για τα πάντα! Από συμβουλές για την υγεία, την ομορφιά, το παιδί μέχρι χρήσιμα άρθρα για το σπίτι αλλά και συμβουλές για την συντήρηση του αυτοκινήτου σου.

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ