Συνταγή για να εντυπωσιάσετε τον Βαλεντίνο σας - Brownie με διπλή σοκολάτα | blog.xo.gr

Συνταγή για να εντυπωσιάσετε τον Βαλεντίνο σας - Brownie με διπλή σοκολάτα

Πλησιάζει η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και αποφασίσατε ότι θέλετε να κάνετε την υπέρβαση και να μπείτε στη κουζίνα για να αποδείξετε την αγάπη και την αφοσίωση σας στο σύντροφο σας, ωστόσο δεν σκαμπάζετε και πολλά από ζαχαροπλαστική γιατί είστε άνθρωπος της καριέρας και ακαμάτρα στην κουζίνα. 

Η μια λύση είναι να βρείτε το πληρέστερο σούπερ-μάρκετ και να πάρετε ένα κουτί έτοιμου μιξ για γλυκό, όπως τούρτα, brownie, muffins κλπ και να ετοιμάσετε ένα τυποποιημένο και γεμάτο συντηρητικά γλυκό, περίπου από τα «χεράκια» σας.

Μια άλλη λύση είναι να βρείτε το κοντινότερο ζαχαροπλαστείο και να παραγγείλετε κάτι στα μέτρα σας και όπως το έχετε φανταστεί και να προσποιηθείτε ότι το φτιάξανε τα μαγικά σας χεράκια, κάνοντας δέηση στον Άγιο Βαλεντίνο να γίνει πιστευτό το ψέμα σας και να το "φάει" το έτερον ήμισυ  και να μην το ψάξει περαιτέρω. 

Και υπάρχει πάντα και η επιλογή να φτιάξετε κάτι με τα χεράκια σας. Δεν θέλει ιδιαίτερη τέχνη, αρκεί να ξέρετε ανάγνωση για  να διαβάσετε την συνταγή με προσοχή προτού ξεκινήσετε, να έχετε ψωνίσει τα απαραίτητα υλικά και να τα έχετε όλα μπροστά σας όταν ξεκινήσετε την εκτέλεση της συνταγής. για να μην ψάχνετε τελευταία στιγμή για το ένα ή το άλλο. Σίγουρα θα σας βγει οικονομικότερη αυτή η λύση, ιδίως αν διαθέσετε λίγο χρόνο για μια μικρή έρευνα αγοράς για το που θα βρείτε τα απαραίτητα υλικά στην οικονομικότερη τιμή, σε υπηρεσίες σύγκρισης τιμών όπως το Supermarket.  Η ευχαρίστηση που θα πάρετε είναι πολύ μεγαλύτερη απ' όσο να το αγοράζατε έτοιμο και είναι μια κίνηση που θα εκτιμηθεί και από το έτερον ήμισυ.

Λίγα λόγια για τη συνταγή

• Το brownie αυτό είναι σα να τρως κέικ και τρούφα μαζί. Εχει τραγανό περίβλημα όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες και το κέντρο του είναι υγρό.

• Γρήγορη συνταγή με λίγα υλικά που γίνεται σε ένα μπολ και με μια κουτάλα ή σπάτουλα, για την ακρίβεια στη κατσαρόλα, ωστόσο προτείνω να λερώσετε 2 μικρά μπολ για την καλύτερη ανάμιξη κάποιων υλικών πριν μπουν στο μείγμα 

• Οι έξτρα σταγόνες πριν μπουν στο μείγμα καλό θα είναι να ανακατεύουν με λίγο αλεύρι για να μην πάνε στον πάτο του μείγματός μας. Επίσης μπορούμε να τις αντικαταστήσουμε με κομμάτια σοκολάτας ή να τις παραλείψουμε αν δεν θέλουμε πολύ σοκολατένιο αποτέλεσμα (αν και ποτέ κανείς δεν θα παραπονεθεί για πολύ σοκολάτα)              

Μπράουνις με διπλή σοκολάτα

Υλικά:

½ κούπα (100γρ) ζάχαρη

2 κ.Σ. (28γρ) βούτυρο

2 κ.Σ. νερό

1 ½ κούπα (250γρ) σταγόνες σοκολάτας ή σοκολάτα τεμαχισμένη

2 αυγά

1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

2/3 κούπας (85γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¼ κ.γ. baking soda

¼ κ.γ. αλάτι

Έξτρα 2/3 κούπας (115γρ) σταγόνες σοκολάτας, για να προσθέσουμε στο μείγμα πριν το ψήσιμο.

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 165 ⁰C και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα τετράγωνο ταψί 20x20 εκατ (εναλλακτικά το βουτυρώνουμε και το αλευρώνουμε).

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη baking soda και το αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μικρό μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και προσθέτουμε και τη βανίλια και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια μεσαία κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και το νερό και τα βάζουμε σε μεσαία φωτιά μέχρι να αρχίσουν να βράζουν. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε τα αυγά με τη βανίλια και ανακατεύουμε να γίνει ομοιόμορφο μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί τελείως

Διπλώνουμε και τις έξτρα σταγόνες σοκολάτας τις οποίες έχουμε αλευρώσει ελαφρά για να μην κάτσουν στον πάτο.

Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.

Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, προσέχοντας να μην το παραψήσουμε.

Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει στο ταψί προτού το κόψουμε.

Το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να δείχνει κάπως έτσι.

Καλη επιτυχία!!!

Αναζήτηση στο Blog

RSS RSS feed

Αρχείο άρθρων

Πρόσφατα άρθρα

Ετικέτες (Tags)

Εγγραφή μέσω e-mail

Εγγραφείτε με το e-mail σας, ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση για τα νέα άρθρα του blog.xo.gr